Νέο κουτάβι στο σπίτι: Πώς να προετοιμάσεις το χώρο για να παραμείνει ασφαλής ο νέος σου φίλος

13:34 7/5/2022 - Πηγή: iPop

Έχεις ενθουσιαστεί που θα φέρεις στο σπίτι το νέο σου κουτάβι και όχι άδικα! Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι έχεις ενημερωθεί αρκετά για όσα χρειάζεται να γνωρίζεις– έχεις εξερευνήσει επιλογές τροφής, άρχισες ήδη να αγοράζεις προμήθειες και διάβασες μερικές τυπικές συμβουλές για κουτάβια. Έχεις προετοιμάσει όμως το ίδιο καλά και τον χώρο όπου θα υποδεχτείς τον τετράποδο φίλο σου; Μάθε παρακάτω πώς να προετοιμάσεις το σπίτι σου για το κουτάβι σου.

Η προετοιμασία του σπιτιού για το κουτάβι σου έχει να κάνει με το να βεβαιωθείς ότι το περιβάλλον αυτό είναι φιλικό

προς ένα κατοικίδιο για να παραμείνει ο νέος σου φίλος ασφαλής.

Μάθε με ποιους τρόπους ο σκύλος σου λέει σ ‘αγαπώ

Πώς να προετοιμάσεις το σπίτι σου για το κουτάβι σουΑκολούθησε αυτά τα 3 απλά βήματα 1. Σκέψου από πριν σε ποιους χώρους θα έχει ή όχι πρόσβαση

Πριν καν φέρεις στο σπίτι το σκυλάκι σου, ρίξε μια ματιά τριγύρω και σκέψου σε ποιες περιοχές θα επιτρέπεται να έχει πρόσβαση. Αν συγκατοικείς, βεβαιώσου ότι έχεις κάνει αυτή τη συζήτηση με όλους τους συγκατοίκους ή τα μέλη της οικογένειάς σου, έτσι ώστε να είναι όλοι ενήμεροι.

2. Όρισε έναν ασφαλή χώρο για το κουτάβι σουFreepik

Στη συνέχεια, θα πρέπει να δημιουργήσεις έναν ασφαλή χώρο για το νέο σου φίλο. Σε γενικές γραμμές, θα θέλεις να ορίσεις έναν χώρο όπου το κουτάβι σου να μπορεί να παίξει αλλά και να ξεκουραστεί όπως για παράδειγμα ένα συγκεκριμένο μέρος του σαλονιού. Απλώς βεβαιώσου ότι δεν είναι πολύ απομονωμένο.

3. Ασφάλισε τον χώρο εντός σπιτιούΑσφάλισε τους κάδους απορριμμάτων

Το κουτάβι σου μπορεί να έλκεται από τη μυρωδιά των πεταμένων τροφίμων ή άλλων αντικειμένων που προέρχονται από τα σκουπίδια, επομένως πρέπει να βεβαιωθείς ότι οι κάδοι απορριμμάτων έχουν καπάκια που κλείνουν ερμητικά.

Προσοχή με την ανθρώπινη τροφή

Αν και ορισμένες ανθρώπινες τροφές είναι ασφαλείς να ταΐζονται σε σκύλους, υπάρχει μια ποικιλία τροφών που είναι επικίνδυνες και μπορεί να του προκαλέσουν προβλήματα. Στις τοξικές τροφές περιλαμβάνονται το αβοκάντο, τα κρεμμύδια, τα σταφύλια, η σοκολάτα και η ξυλιτόλη (ένα τεχνητό γλυκαντικό που βρίσκεται σε τσίχλες, καραμέλες και άλλα σνακ).

Τα 10 καλύτερα φρούτα και λαχανικά που μπορεί να φάει ο σκύλος σου

Μετακίνησε τα ηλεκτρικά καλώδια και τους φορτιστές

Τα καλώδια αποτελούν πειρασμό για τα κουτάβια που τους αρέσει να μασούν ό,τι βρίσκουν μπροστά τους. Εάν δεν μπορείς να τα μετακινήσεις ή να αποσυνδέσεις ορισμένα καλώδια, μπορείς να τα καλύψεις για να αποφύγεις τον κίνδυνο ηλεκτροπληξίας.

Κράτα τα φυτά εσωτερικού χώρου μακριά από το οπτικό του πεδίοFreepik

Εάν έχεις φυτά εσωτερικού χώρου, θα πρέπει να τα τοποθετήσεις σε ένα ψηλό ράφι ή σε ένα άλλο μέρος που δεν μπορεί να φτάσει ο σκύλος σου, ώστε να μην μπορεί να μασήσει το φυτό ή να το ρίξει κάτω.

Κράτα μακριά τα προϊόντα καθαρισμού και τα οικιακά χημικά

Βεβαιώσου ότι έχεις κλειδώσει μέσα σε ένα ντουλάπι όλα τα προϊόντα καθαρισμού , όπως χλωρίνη, αμμωνία, αποσμητικά χώρου, απολυμαντικά, απορρυπαντικά, σαπούνι, σπρέι καθαρισμού επιφανειών κ.λπ.

Κράτα κλειστό το καπάκι της τουαλέτας

Μερικά κουτάβια λατρεύουν να πίνουν νερό από τη λεκάνη! Για να αποφύγεις αυτή τη συνήθεια και να αποτρέψεις το κουτάβι σου από το να πέσει μέσα, καλό θα είναι να έχεις πάντα κλειστό το καπάκι.

Για τον πρώτο καιρό τουλάχιστον, να θυμάσαι ότι δεν αρκούν μόνο τα παραπάνω πρακτικά ζητήματα. Χρειάζεται πλήρης επίγνωση της ευθύνης που αναλαμβάνεις για τα επόμενα χρόνια που θα έχεις συντροφιά το χνουδωτό σου φίλο. Φρόντισε να φέρεσαι με αγάπη και σεβασμό και θα λάβεις το διπλάσιο από το κατοικίδιό σου!

Ο σκύλος σου στεναχωριέται μαζί σου!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Νέο κουτάβι στο σπίτι: Πώς να προετοιμάσεις το χώρο για να παραμείνει ασφαλής ο νέος σου φίλος εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα