Νέο αρνητικό ρεκόρ με 667 κρούσματα σε μια μέρα στην Ελλάδα

18:33 20/10/2020 - Πηγή: iPop

Ανησυχητική η κατάσταση με τα κρούσματα στην Ελλάδα, αφού σημειώθηκε νέο αρνητικό ρεκόρ, με 667 κρούσματα κορονοϊού μέσα σε μια μέρα. Όσα ειπώθηκαν στην ενημέρωση από τον Νίκο Χαρδαλιά και τον Γκίκα Μαγιορκίνη.

Τα νέα κρούσματα στην Ελλάδα

Πρόκειται για το υψηλότερο επίπεδο κρουσμάτων στην χώρα μας απ’ την αρχή της πανδημίας. Όπως ενημέρωσε ο Εθνικός Οργανισμός Υγείας το απόγευμα της Τρίτης 20 /10, τα

νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου είναι 667, εκ των οποίων 88 συνδέονται με γνωστές συρροές και 45 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Τα 250 από αυτά, εντοπίζονται στην Αττική. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 26.469 (ημερήσια μεταβολή +2.6%), εκ των οποίων 55.6% άνδρες. Από το σύνολο των κρουσμάτων τα 3613 (13.6%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 10539 (39.8%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 8, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 528 θάνατοι. Οι 199 (37.7%) ήταν γυναίκες και 329 άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 96.2% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Κορονοϊός, γρίπη ή κρυολόγημα; Δες τις διαφορές στα συμπτώματα

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 87. Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 ετών. 27 (31.0%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 93.1%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.

Η ενημέρωση από Νίκο Χαρδαλιά και Γκίκα Μαγιορκίνη

Ο καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης, μετά τα νέα κρούσματα στην Ελλάδα, απηύθυνε έκκληση στον νεαρό πληθυσμό να προφυλάσσεται και να ακολουθεί τα μέτρα προστασίας καθώς έχει αυξηθεί ο αριθμός των κρουσμάτων ακόμα και σε πιο νέους ανθρώπους. Παράλληλα, έστειλε μήνυμα στους πολίτες που κατοικούν στις εστίες μετάδοσης να είναι ακόμα πιο προσεκτικοί.

Η επιδημιολογική αύξηση στον πληθυσμό 18 με 39 ετών ανέρχεται σε ποσοστό 60 με 70% περισσότερο από το αναμενόμενο. Παράλληλα, υπάρχουν αρκετές εστίες μετάδοσης έκτος Αττικής αρκετά περισσότερες από το 50% των λοιμώξεων, όπως Θεσσαλονίκη, Κοζάνη, Ιωάννινα, Σέρρες και Καστοριά

Επίσης ο κ. Μαγιορκίνης προειδοποίησε τους καπνιστές ότι έχουν δύο φορές μεγαλύτερο κίνδυνο για COVID-19 ζητώντας τους να αποφεύγουν το κάπνισμα.  

Ο κ. Χαρδαλιάς απηύθυνε κι εκείνος απ’ την πλευρά του έκκληση στους κατοίκους της Θεσσαλονίκης, της Καστοριάς και των Ιωαννίνων, όσο και στους πολίτες όλης της χώρας, να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί και να τηρούν τα μέτρα ενώ επεσήμανε πως σε όλη την χώρα θα γίνονται σαρωτικοί έλεγχοι για την την τήρηση των μέτρων.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Νέο αρνητικό ρεκόρ με 667 κρούσματα σε μια μέρα στην Ελλάδα εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα