Ανενόχλητος διέσχισε την Ευρώπη ο Τυνήσιος πριν πέσει νεκρός στο Μιλάνο- Ανακουφισμένο το γερμανικό ΥΠΕΣ (Photos-Videos)

11:42 23/12/2016 - Πηγή: iPop

Ο Τυνήσιος δράστης της επίθεσης στην χριστουγεννιάτικη αγορά στο Βερολίνο πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε κατά την διάρκεια ανταλλαγής πυρών στο Μιλάνο τα ξημερώματα της Παρασκευής. Την είδηση του θανάτου του Anis Amri επιβεβαίωσε και ο Ιταλός ΥΠΕΣ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε.

Police source: Fingerprints have identified the man killed as Berlin attacker Anis Amri https://t.co/RoO3EfEgpK pic.twitter.com/3e085BJ2Nm

Sky News (@SkyNews) December 23, 2016

Την συγκεκριμένη είδηση να τονίσουμε, πως μετέδωσαν επίσης και τα ιταλικά ΜΜΕ, ενώ νωρίτερα στη δημοσιότητα δόθηκαν φωτογραφίες που δείχνουν τον δράστη πριν και μετά την επίθεση να επισκέπτεται «τζαμί του ISIS» που βρίσκεται στο Βερολίνο.

O υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου δήλωσε, πως τα δαχτυλικά αποτυπώματα του νεκρού άνδρα ταυτοποιήθηκαν με του Anis Amri.

Γερμανικό υπ. Εσωτερικών: «Είμαστε ανακουφισμένοι που το άτομο αυτό δεν αποτελεί πλέον κίνδυνο»

Η ανακοίνωση του θανάτου του υπόπτου της επίθεσης στο Βερολίνο αποτελεί ανακούφιση για τη Γερμανία, επισήμανε σε δηλώσει του ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εσωτερικών.

Χαρακτηριστικά ο Τομπίας Πλάτες δήλωσε μιλώντας στους δημοσιογράφους:

Πολλαπλασιάζονται οι ενδείξεις ότι πρόκειται πραγματικά για το πρόσωπο αυτό και, αν επιβεβαιωθεί, τότε το υπουργείο Εσωτερικών είναι ανακουφισμένο που το άτομο αυτό δεν αποτελεί πλέον κίνδυνο

Ανενόχλητος διέσχισε την Ευρώπη ο δράστης της επίθεσης στο Βερολίνο:

Ο επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής του Μιλάνο επισήμανε σε σχετικές του δηλώσεις πως ο τρομοκράτης χρησιμοποίησε τρένο και ταξίδεψε με μ΄αυτό από το Βερολίνο στο γαλλικό προάστιο Σαμπερί. Στη συνέχεια πήρε άλλο τρένο που είχε προορισμό το Τορίνο και από εκεί μετέβη στο Μιλάνο.

Σημειώνεται, πως από το Βερολίνο προς το Σαμπερί η μέση διάρκεια δρομολογίου είναι 13 ώρες, από το Σαμπερί ως το Τορίνο 3 με 7 ώρες και από το Τορίνο έως το Μιλάνο περίπου μια ώρα. Αυτό σημαίνει, πως ο δράστης ταξίδευε ανενόχλητος στην Ευρώπη, ενώ η αστυνομία είχε εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη του. Βέβαια, κέρδισε χρόνο, καθώς στην αρχή η αστυνομία θεωρούσε ύποπτο και είχε συλλάβει άλλο άτομο.

Οι πρώτες φωτογραφίες από το σημείο της δολοφονίας του Τυνήσιου:Πληροφορίες για το θάνατο του 24χρονου:

Το ιταλικό πρακτορείο ANSA μετέδωσε πως ο ύποπτος εντοπίσθηκε σε αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια τυπικής έρευνας της Τροχαίας στις 4:00 τα ξημερώματα (ώρα Ελλάδος) στην πλατεία Ι Μάτζιο.

A police source has said the fingerprints have identified the man killed in Milan as #Berlin attacker Anis Amri https://t.co/lQcsYBCZ4G

Sky News (@SkyNews) December 23, 2016


Ο Τυνήσιος όταν του ζητήθηκαν τα χαρτιά του φέρεται να έβγαλε ένα όπλο το οποίο είχε στο σακίδιό του και πυροβόλησε τους αστυνομικούς, τραυματίζοντας έναν εκ των παρόντων ελαφρά.

Οι αστυνομικοί απάντησαν στα πυρά του φερόμενου ως δράστη του Βερολίνου και τον σκότωσαν.

Ο ύποπτος δεν είχε πάνω του ταυτοποιητικά έγγραφα, αλλά μόνο το εισιτήριο του που αποδεικνύει πως έφτασε στην Ιταλία μέσω Γαλλίας.

Πριν πέσει μάλιστα νεκρός σύμφωνα με πληροφορίες φώναξε: Ο Θεός είναι μεγάλος (Allahu Akbar).

Θυμίσουμε, πως από την τρομοκρατική επίθεση στο Βερολίνο έχασαν τη ζωή τους 12 άτομα και τραυματίστηκαν ακόμα 48.

Ο θάνατος του δράστη από ανταλλαγή πυροβολισμών με την Αστυνομία το βράδυ της Πέμπτης μεταδόθηκε για πρώτη φορά απ’ το ιταλικό περιοδικό Panorama.

Τονίζουμε, πως πριν από λίγες ώρες συνέλαβε στο Ντούισμπουργκ δύο υπόπτους που φέρεται να σχεδίαζαν βομβιστική επίθεση σε εμπορικό κέντρο της Γερμανίας.

Στη δημοσιότητα επίσης δόθηκε ένα συγκλονιστικό video- ντοκουμέντο από τη στιγμή που το φορτηγάκι εισβάλλει στην χριστουγεννιάτικη αγορά.

Ο Τυνήσιος φερόμενος ως δράστης είχε εκτίσει ποινή φυλάκισης τεσσάρων χρόνων στην φυλακή στην Ιταλία. Συγκεκριμένα, είχε παραμείνει συγκεκριμένα στην φυλακή απ’ το 2011 έως και το 2015 στην Σικελία, καθώς είχε προκαλέσει ζημιές και είχε πυρπολήσει το κέντρο υποδοχής μεταναστών και προσφυγών στη Λαμπεντούζα.

Διαβάστε επίσης:

Σε τζαμί του ISIS ο δράστης του Βερολίνου πριν και μετά την επίθεση- Photo

photo: Le Soir,getty,EPA

The post Ανενόχλητος διέσχισε την Ευρώπη ο Τυνήσιος πριν πέσει νεκρός στο Μιλάνο- Ανακουφισμένο το γερμανικό ΥΠΕΣ (Photos-Videos) appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα