Προκαλεί και πάλι η Αυστρία- Φίλη της Ελλάδας δηλώνει η Σερβία

09:51 6/3/2016 - Πηγή: iPop

Νέες προκλητικές δηλώσεις έγιναν από μεριά Αυστρίας, ο υπουργός Άμυνας της οποίας είπε πως εάν η χώρα του δεχόταν πρόσφυγες από την Ελλάδα, θα έστελνε λάθος μήνυμα. Την ίδια στιγμή η Σερβία δηλώνει φίλη της Ελλάδας στο προσφυγικό.

Ο υπουργός Άμυνας της Αυστρίας προχώρησε στην παραπάνω δήλωση, ενώ τάχθηκε κατά της πρότασης για ανακατανομή των ατόμων που βρίσκονται στην Ελλάδα.

Η Αυστρία δεν θα συμμετάσχει σε ανακατανομή των προσφύγων από την Ελλάδα, εάν αποφασιστεί κάτι τέτοιο στην Σύνοδο Κορυφής, ξεκαθάρισε ο Αυστριακός Υπουργός, λέγοντας παράλληλα πως η χώρα του έχει φθάσει ήδη τον αριθμό των 37.500 προσφύγων που είχε δεσμευτεί να υποδεχτεί το 2016.

Τέλος, ο υπουργός Άμυνας κατηγόρησε την Ελλάδα για τον τρόπο καταγραφής των ατόμων και ζήτησε να σταματήσει η ελεύθερη διακίνηση στα σύνορα.

Η Σερβία φίλη της Ελλάδας στο προσφυγικό

Ο υπουργός Εργασίας της Σερβίας είπε πως «η Ελλάδα έχει στη Σερβία μια φίλη πρόθυμη να συμμετάσχει πλήρως στην από κοινού επίλυση της προσφυγικής κρίσης».

Είπε και πάλι πως αυτό που ζητά η Σερβία είναι «μια ενιαία ευρωπαϊκή προσέγγιση για την επίλυση του προσφυγικού», ενώ σημείωσε πως η χώρα έχει αναγκαστεί να ακολουθήσει την πολιτική που ακολουθούν οι χώρες προορισμού των προσφύγων.

Η Ελλάδα και η Σερβία έχουν φιλικές σχέσεις που θα συνεχίσουν να αναπτύσσονται. Η πολιτική μας είναι σαφής και ανοιχτή: όπως συμπεριφέρονται οι χώρες που βρίσκονται στη διαδρομή των προσφύγων αλλά κυρίως οι χώρες προορισμού, έτσι θα συμπεριφερθεί και η Σερβία

Ο Σέρβος Υπουργός εξέφρασε ακόμα την άποψη ότι η Ε.Ε. θα πρέπει να ενισχύσει οικονομικά για το προσφυγικό και χώρα που δεν ανήκουν στην Ένωση.

Πιστεύουμε ότι μόνο με την συνεργασία και απέχοντας από μονομερείς ενέργειες μπορούμε να διαχειριστούμε τις προσφυγικές ροές, βοηθώντας κάθε χώρα αλλά και τους ανθρώπους αυτούς που προσπαθούν να ξεφύγουν από τον πόλεμο

Photo: Louisa Gouliamaki/AFP/Getty Images

The post Προκαλεί και πάλι η Αυστρία- Φίλη της Ελλάδας δηλώνει η Σερβία appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα