Νέες προκλήσεις Κουρουμπλή: Το μνημόνιο που ψηφίσαμε θα κριθεί από την ιστορία

11:51 14/2/2016 - Πηγή: iPop

Νέες προκλήσεις από τον υπουργό Εσωτερικών, Παναγιώτη Κουρουμπλή, ο οποίος διαμηνύει, πως το μνημόνιο που υπέγραψε η ελληνική Κυβέρνηση θα κριθεί από την ιστορία.

Συγκεκριμένα, σε πρόσφατη συνέντευξη του σε τηλεοπτικό σταθμό, ο υπουργός Εσωτερικών, Παναγιώτης Κουρουμπλής,

εξαπέλυσε πυρά εναντίον του Πολ Τόμσεν, του επικεφαλής του ευρωπαϊκού τμήματος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, ο οποίος πρόσφατα υποστήριξε πως η Ελλάδα, οφείλει να λάβει πρόσθετα οικονομικά μέτρα συνολικού ύψους 9,5 δισ. ευρώ. Ο κ.Κουρουμπλής, έκανε λόγο για εκβιασμούς και δήλωσε πως «τα μέτρα δεν είναι πρόταση της κυβέρνησης είναι αυτά που μας επιβλήθηκαν από το μνημόνιο, δεν εξειδικεύσαμε τίποτε, αν εξειδικεύαμε θα λέγατε ΖΗΤΩ!».

Παράλληλα, ο Υπουργός Εσωτερικών υπογράμμισε στις δηλώσεις του πως «οι εκβιασμοί τους οποίους επιχειρεί ο Τόμσεν, δεν μπορούν να έχουν αποδοχή στην Ελλάδα. Επί 11 φορές έκοψε τις συντάξεις στην Ελλάδα, άλλη είναι η συνταγή, η οποία θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί. Τα μέτρα που επέβαλαν αυτοί οι κύριοι, οδήγησαν τη χώρα σε ύφεση, η Κυβέρνηση δε θα μπει σε αυτή τη λογική».

Στη συνέχεια των δηλώσεων του ο κ. Κουρουμπλής δήλωσε πως οι συμφωνία της ελληνικής Κυβέρνησης με τους ευρωπαϊκούς Θεσμούς και το αποτέλεσμα που θα έχει αυτή, πρόκειται να κριθεί από την ιστορία, σημειώνοντας πως «δεν υποσχεθήκαμε τίποτε, ούτε ο Αποστόλου, ούτε ο Τσίπρας. Η Κυβέρνηση θα κριθεί γι’ αυτά που είπε στο τέλος της τετραετίας».

Τέλος, ο Υπουργός Εσωτερικών, σχολιάζοντας τις εξελίξεις γύρω από την ασφαλιστική μεταρρύθμιση δήλωσε πως η ελληνική Κυβέρνηση, εγγυάται τις συντάξεις, ενώ ταυτόχρονα σε σχέση με το αγροτικό υπογράμμισε πως η Κυβέρνηση είναι ανοιχτή σε διάλογο και πως θα χρησιμοποιήσει ως όπλο τις αγροτικές κινητοποιήσεις.

photo:Nikos Libertas / SOOC

The post Νέες προκλήσεις Κουρουμπλή: Το μνημόνιο που ψηφίσαμε θα κριθεί από την ιστορία appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα