Νέες απαιτήσεις κουαρτέτου: Ασφαλιστικό και φορολογικό για να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση

22:05 1/2/2016 - Πηγή: iPop

Νέες απαιτήσεις φαίνεται πως έχει το κουαρτέτο, καθώς έπειτα από το πρώτο ραντεβού με την ελληνική Κυβέρνηση έγινε γνωστό πως οι Θεσμοί έθεσαν ως προϋπόθεση για να ολοκληρωθεί η πρώτη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος και το φορολογικό, εκτός από το ασφαλιστικό.

Σ’ αυτό το πλαίσιο, η ελληνική πλευρά αναμένεται πως θα παραδώσει την Τρίτη στους επικεφαλής των Θεσμών την πρότασή της για το φορολογικό.

Η πρώτη συνάντηση διήρκεσε περίπου τέσσερις ώρες και ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 21:00.

Αύριο, Τρίτη, θα συνεχίσουν άκοπα οι διαπραγματεύσεις με τον κ. Σταθάκη

αλλά και τον κ. Κατρούγκαλο να έχουν δώσει ραντεβού με το κουαρτέτο για τα κόκκινα δάνεια και το ασφαλιστικό αντίστοιχα.

Στην σημερινή συνάντηση ορίστηκε το χρονοδιάγραμμα. Ο πρώτος κύκλος διαπραγματεύσεων θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή, με τους επικεφαλής των Θεσμών να αποχωρούν και να επιστρέφουν στην χώρα μας για την δεύτερη φάση την Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου.

Ο δεύτερος κύκλος θα έχει διάρκεια περίπου δύο εβδομάδων.

Στις 11 το πρωί της Τρίτης ο Γ. Κατρούγκαλος συναντά τους Θεσμούς για το ασφαλιστικό, με κυβερνητικές πηγές να αναφέρουν πως η ελληνική Κυβέρνηση έχει δώσει τις προβλέψεις για τις δημοσιονομικές συνέπειες από τα προτεινόμενα μέτρα για το 2016, 2017 και 2018.

Όσον αφορά την στάση του κουαρτέτου, πληροφορίες αναφέρουν πως το ιδιαίτερα το ΔΝΤ αγωνιά για τους αριθμούς και για το κατά πόσον βγαίνουν.

Ακόμα μια συνάντηση είναι προγραμματισμένη για αύριο και δεν είναι άλλη από εκείνη του υπουργού Οικονομίας, Γ. Σταθάκη με τους Θεσμούς για τα κόκκινα δάνεια. Η συνάντησή τους θα γίνει στις 17:00.

Οι ελληνικές προτάσεις αφορούν τους μεγάλους οφειλέτες σε Δημόσιο και τράπεζες, την τροποποίηση του νόμου του Δένδια σχετικά τα επιχειρηματικά δάνεια αλλά και τον κανονισμό για την μεταβίβαση των κόκκινων δανείων μικρομεσαίων, στεγαστικών και επιχειρηματικών σε ξένα funds.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει σκέψη για παράταση του ισχύοντος καθεστώτος για τα κόκκινα δάνεια εφόσον δεν υπάρξει συμφωνία για τα κόκκινα δάνεια μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με όσα ισχύουν, το νέο καθεστώς θα ισχύσει από τις 15 του μήνα κι έπειτα, όμως δεδομένης της αποχώρησης των Θεσμών την Παρασκευή και της επιστροφής τους στις 15/2, είναι αδύνατο να έχει υπάρξει συμφωνία για τα κόκκινα δάνεια σχετικά με την πρώτη κατοικία.

The post Νέες απαιτήσεις κουαρτέτου: Ασφαλιστικό και φορολογικό για να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα