Νέα «σύννεφα» στις σχέσεις ΗΠΑ- Ρωσίας | Εγκρίθηκαν οι κυρώσεις παρά τις αντιρρήσεις του Trump

09:28 26/7/2017 - Πηγή: iPop

Νέα «σύννεφα» υπάρχουν πάνω απ’ τις σχέσεις ΗΠΑ- Ρωσίας, αφού η Βουλή των Αντιπροσώπων ενέκρινε την επιβολή νέων κυρώσεων σε Ρωσία, Ιράν και Βόρεια Κορέα, παρά τις αντιρρήσεις του Donald Trump.

Συγκεκριμένα, οι νέες κυρώσεις πέρασαν απ’ την Βουλή

των Αντιπροσώπων με 419 ψήφους υπέρ και 2 κατά. Πλέον, το νομοσχέδιο πρέπει να εγκριθεί από τη Γερουσία προτού το υπογράψει ο Donald Trump.

O Αμερικανός Πρόεδρος είχε εκφράσει τις ενστάσεις του για την πρόβλεψη του νομοσχεδίου, η οποία τον υποχρεώνει να λάβει την έγκριση του Κογκρέσου πριν χαλαρώσει οποιαδήποτε κύρωση που αφορά τη Ρωσία.

Οι κυρώσεις που αφορούν τη Ρωσία, αποτελούν κάποιου είδους «τιμωρία» για την προσάρτηση της Κριμαίας απ’ την Ουκρανία το 2014 και για τα συμπεράσματα των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών που φέρουν τη Μόσχα να εμπλέκεται στην αμερικανική προεκλογική εκστρατεία το 2016.

Ο Trump, σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο, δεν έχει ακόμα αποφασίσει εάν θα υπογράψει το νομοσχέδιο, το οποίο θα σταθεί εμπόδιο στις επιδιώξεις του για βελτίωση των σχέσεων με τη Μόσχα. Όμως, η άρνηση υπογραφής ενέχει τον κίνδυνο να παρακαμφθεί το βέτο του από το Κογκρέσο.

Η πρώτη αντίδραση της Ρωσίας

Μέλος της Άνω Βουλής του ρωσικού Κοινοβουλίου έγραψε στο Facebook ότι η Ρωσία θα πρέπει να προετοιμαστεί για μία «οδυνηρή» αντίδραση στις νέες αμερικανικές κυρώσεις κατά της Μόσχας.

Το συγκεκριμένο σχόλιο αποτελεί μια πρώτη αντίδραση της Ρωσίας στις νέες αμερικανικές κυρώσεις.

Κρίνοντας από την ομόφωνη ψηφοφορία στην Βουλή των Αντιπροσώπων στις ΗΠΑ για το πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας, του Ιράν και της Βόρειας Κορέας, δεν θα υπάρξει κάποια σημαντική πρόοδος στις σχέσεις ΗΠΑ-Ρωσίας. Ρεαλιστικά μία περαιτέρω επιδείνωση της διμερούς συνεργασίας γίνεται αναπόφευκτη

Photo: © AFP 2016/ ALEXANDER NEMENOVl

The post Νέα «σύννεφα» στις σχέσεις ΗΠΑ- Ρωσίας | Εγκρίθηκαν| Εγκρίθηκαν οι κυρώσεις παρά τις αντιρρήσεις του Trump appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα