Νέα παραδοχή λαθών στο ελληνικό πρόγραμμα από το ΔΝΤ

19:47 29/1/2016 - Πηγή: iPop

Σε νέα παραδοχή λαθών αναφορικά με το ελληνικό πρόγραμμα προχωράει το ΔΝΤ, έπειτα από την έκθεση που είχε δώσει στην δημοσιότητα τον Δεκέμβριο.

Στη νέα του έκθεση το ΔΝΤ, αναφέρει:

Όταν η ελληνική κρίση κορυφώθηκε στις αρχές του 2010, ούτε οι θεσμικές ρυθμίσεις στη ζώνη του ευρώ, ούτε οι χρηματοοικονομικές

αγορές ήταν έτοιμες για αναδιάρθρωση του δημόσιου χρέους σε μια νομισματική ένωση στην οποία μετείχαν στενά συνδεδεμένες προηγμένες οικονομίες. Σε αυτό το πλαίσιο, η συστηματική εξαίρεση αγόρασε χρόνο για να αποκτηθούν οι απαραίτητες αντιπυρικές ζώνες. Όμως, η αποτελεσματικότητα του ελληνικού προγράμματος διάσωσης στον μετριασμό της μετάδοσης της κρίσης ήταν μειωμένη

Όπως αναφέρεται στην έκθεση, οι ηγέτες της Ευρωζώνης αποφάσισαν στην συνέχεια βελτίωση των όρων χρηματοδότησης της Ελλάδας προκειμένου το ελληνικό χρέος να γίνε βιώσιμο.

Στην συνέχεια το ΔΝΤ τονίζει στην πολυσέλιδη έκθεσή του ότι το Ταμείο δικαιολογείται και αναφέρει πως οι δηλώσεις που έγιναν την ίδια περίοδο από διάφορους πολιτικούς ενίσχυσαν τις αμφιβολίες σχετικά με την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Ευρωζώνη και φυσικά οι επενδυτές αναγκάστηκαν να αλλάξουν άποψη σχετικά με το αν θα πρέπει να γίνει αναδιάρθρωση χρέους σε Ελλάδα, Πορτογαλία, Ισπανία και Ιρλανδία.

Μάλιστα αναφέρεται δήλωση των Μέρκελ και Σαρκοζί, οι οποίοι έκαναν πρόταση να γίνει μοίρασμα των μελλοντικών χρεοκοπιών και στους ιδιώτες, κάτι το οποίο είχε ως αποτέλεσμα να μεγαλώσει η κρίση στην Ιρλανδία.

Θυμίζουμε πως και τον Δεκέμβριο το ΔΝΤ είχε δώσει στην δημοσιότητα έκθεση σχετικά με τα λάθη του 2010.

The post Νέα παραδοχή λαθών στο ελληνικό πρόγραμμα από το ΔΝΤ appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα