Καμία συνάντηση με τον Πρωθυπουργό αν δεν αποσύρη το ασφαλιστικό, τονίζουν οι αγρότες- Οι κινητοποιήσεις ενισχύονται

14:18 26/1/2016 - Πηγή: iPop

Αν η Κυβέρνηση δεν πάρει πίσω άμεσα το ασφαλιστικό, δε θα κάνουν πίσω και δε θα δεχτούν να συνομιλήσουν με τον Πρωθυπουργό τόνισαν στη διάσκεψη τους στη Σίνδο της Θεσσαλονίκης, οι αγρότες των Τεμπών και αποχώρησαν. Την ίδια στιγμή οι κινητοποιήσεις στο κέντρο της Αθήνας ενισχύονται και οι απεργίες συνεχίζονται.

Η συνεδρίαση των αγροτών

ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 16:00 και οι συμμετέχοντας τόνισαν πως θα συνεχίσουν τον αγώνα τους και δε θα μετακινήσουν τα παρατεταγμένα τρακτέρ από τις εθνικές οδούς.

Ο Δημήτρης Παπαδάκης, ο οποίος είναι ο εκπρόσωπος των αγροτών διάβασε στους δημοσιογράφους τις αποφάσεις τους:

«Σήμερα στη συνάντηση αποφασίστηκε ότι ο αγώνας συνεχίζεται ενωτικά. Καμία συνάντηση δε θα γίνει με τον Πρωθυπουργό μέχρι να αποσύρει το νομοσχέδιο.

Ο αγώνας κλιμακώνεται. Όλοι μαζί στο συλλαλητήριο στις 28 του μήνα. Σήμερα, λόγω της έναρξης της συζήτησης στη Βουλή, οι δρόμοι θα κλείσουν από τις 18:00 μέχρι τις 21:00».

Οι αγρότες επιθυμούν να πάρουν ακόμα σκληρότερα μέτρα και να προβούν σε εξάωρους αποκλεισμούς. Πλέον θα κλείνουν τους δρόμους 12:00 με 14:00 και 18:00 με 21:00.

Ζητούν από τον Αλέξη Τσίπρα να αποσύρει εντελώς το νομοσχέδιο και μετά θα μπορέσουν να κάνουν μαζί του, διάλογο.

Σε δηλώσεις του ο εκπρόσωπός τους, Παναγιώτης Καλογιάννης, αμέσως μετά την αποχώρηση του από τη συνεδρίαση τόνισε:

«Θα παραμείνουμε στους δρόμους, χωρίς να βιαζόμαστε. Προσανατολιζόμαστε στο να κλείσουν επ’ αόριστον το εθνικό οδικό δίκτυο της χώρας, εντείνοντας την πίεση προς την κυβέρνηση. Δεν είμαστε εργατοπατέρες, ο αγώνας μας δεν καπελώνεται από κανέναν και όποιος το επιχειρήσει θα εκδιωχθεί».

Την ίδια στιγμή στον αγώνα κατά του ασφαλιστικού έχουν ριχτεί οι συμβολαιογράφοι, οι δικηγόροι και οι μηχανικοί οι οποίοι έχουν κηρύξει παύση των εργασιών τους.

Συγκεκριμένα, οι συμβολαιογράφοι τονίζουν σε σχετική τους ανακοίνωση σχετικά με την παύση των εργασιών τους που θα πραγματοποιηθεί από τις 27 Ιανουαρίου έως τις 29:

«Η τυχόν εφαρμογή των μέτρων που περιλαμβάνονται στο εν λόγω προσχέδιο συνιστά ουσιαστικά δήμευση του εισοδήματος των επιστημόνων – ελεύθερων επαγγελματιών, συνυπολογιζομένων των λοιπών φοροδοτικών τους υποχρεώσεων.

Η εισφοροδοτική επιδρομή, που επιχειρείται με το συγκεκριμένο προσχέδιο νόμου οδηγεί σε μαζική βίαιη έξοδο από το επάγγελμα μεγάλου αριθμού του ενεργού πληθυσμού των ελευθέρων επαγγελματιών – επιστημόνων, καθιστά δε παντελώς επισφαλή την, ήδη, κλονισμένη εισπραξιμότητα των ασφαλιστικών ταμείων και συμβάλλει ευθέως στην ενίσχυση των γκρίζων ζωνών της οικονομίας».

Σε συλλαλητήριο στη Βουλή καλεί σήμερα, Τρίτη, η ΑΔΕΔΥ στις 18:00, την ώρα δηλαδή που αναμένεται να ξεκινήσει η προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση για το ασφαλιστικό στη Βουλή. Η συγκέντρωση θα ξεκινήσει από την πλατεία Κλαυθμώνος και η πορεία θα κατευθυνθεί προς τη Βουλή.

Τι αναφέρει η ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ

«Το σχέδιο της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. για το ασφαλιστικό, αποτελεί ένα βαθιά αντιλαϊκό νομοσχέδιο που κατεδαφίζει τον όποιο κοινωνικό χαρακτήρα έχει απομείνει στο ασφαλιστικό σύστημα, μετατρέπει την ασφάλιση σε ατομική υποχρέωση, προωθεί νέα λεηλασία των συντάξεων με θύματα όλους τους συνταξιούχους και ιδιαίτερα όσους θα βγουν στη σύνταξη από την ψήφιση του νόμου και μετά».

Χωρίς πλοία από αύριο η χώρα

Παράλληλα, δεμένα θα παραμείνουν τα πλοία στα λιμάνια της χώρας από τις 6 το πρωί της Τετάρτης λόγω 48ωρης απεργίας που έχει εξαγγείλει η ΠΝΟ.

Η ΠΝΟ έχει επίσης δηλώσει πως οι ναυτικοί θα συμμετέχουν στην πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ στις 4 Φεβρουαρίου.

Με αποχή από τα καθήκοντα τους απαντούν οι δικηγόροι και μηχανικοί. Οι γιατροί επίσης επισήμαναν με ανακοίνωση τους πως θα πραγματοποιήσουν απεργία στις 28 και 29 του μήνα.

Κλείνουν και οι λαϊκές αγορές

Οι παραγωγοί δείχνουν τη στήριξη τους στους αγρότες και αποφάσισαν να μην επιτρέψουν να γίνουν λαϊκές αγορές την Τετάρτη και την Πέμπτη.

Τι δήλωσε στην εκπομπή Live U της Πόπης Τσαπανίδου, ο Π. Μόσχος, ο οποίος είναι ο πρόεδρος της Παν. Ομοσπ. Συλλ. Παραγωγών και Πολιτών Λαϊκών Αγορών;

Συμμετέχουμε ενεργά από τις 18 του μήνα στις κινητοποιήσεις των αγροτών κατά του ασφαλιστικού που αποτελεί ταφόπλακα για όλους μας

photo:Konstantinos Tsakalidis / SOOC

The post Καμία συνάντηση με τον Πρωθυπουργό αν δεν αποσύρη το ασφαλιστικό, τονίζουν οι αγρότες- Οι κινητοποιήσεις ενισχύονται appeared first on iPop.

Keywords
ασφαλιστικο, εν λόγω, θεσσαλονικη, αθηνα, απεργιες, βουλη, τσιπρας, συγκεκριμένο, ΑΔΕΔΥ, συριζα, νέα, απεργια, ΠΝΟ, ΓΣΕΕ, live, ipop, κινηση στους δρομους, απεργια πνο, απεργια 21 δεκεμβριου, απεργιες αυριο, απεργιες σημερα, απεργια 3 ιανουαριου, απεργια 7 ιανουαριου, απεργια 10 ιανουαριου, απεργια 11 ιανουαριου, απεργια 12 ιανουαριου, απεργια 13 ιανουαριου, απεργια 14 ιανουαριου, απεργια 17 ιανουαριου, απεργια 18 ιανουαριου, απεργια 19 ιανουαριου, απεργια 20 ιανουαριου, απεργια 21 ιανουαριου, απεργια 24 ιανουαριου, απεργια 25 ιανουαριου, απεργια 26 ιανουαριου, απεργια 27 ιανουαριου, απεργια 28 ιανουαριου, απεργια 31 ιανουαριου, απεργια 1 φεβρουαριου, απεργια 2 φεβρουαριου, απεργια 3 φεβρουαριου, απεργια 4 φεβρουαριου, απεργια 7 φεβρουαριου, απεργια 8 φεβρουαριου, απεργια 9 φεβρουαριου, απεργια 10 φεβρουαριου, απεργια 11 φεβρουαριου, απεργια 14 φεβρουαριου, απεργια 15 φεβρουαριου, απεργια 16 φεβρουαριου, απεργιες 16 φεβρουαριου, απεργια 17 φεβρουαριου, απεργιες 17 φεβρουαριου, απεργια 18 φεβρουαριου, απεργιες 18 φεβρουαριου, απεργια 21 φεβρουαριου, απεργια 23 φεβρουαριου, απεργια 22 φεβρουαριου, απεργια 24 φεβρουαριου, απεργια 25 φεβρουαριου, απεργια 28 φεβρουαριου, απεργια μμε, απεργια ταξι, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, νεα κυβερνηση, απεργια γσεε, απεργια αδεδυ, σχεδιο αθηνα, τσαπανιδου, ipop, πιεση, ωρα, γινει, γιατροι, δηλωσεις, δικτυο, ενεργα, εν λόγω, ιδια, κυβερνηση, λεηλασια, ουσιαστικα, πεμπτη, πλοια, πρωι, συγκεκριμένο, συζητηση, συνταξη, συγκεντρωση, σχεδιο, τρακτερ, τριτη, αγορες, αγωνας, δημητρης, εφαρμογη, εθνικο, ιδιαιτερα
Τυχαία Θέματα