Μονομερείς ενέργειες στο προσφυγικό εξετάζει και η Ελβετία

08:42 1/3/2016 - Πηγή: iPop

Μονομερείς ενέργειες για το προσφυγικό θα εξετάσει και η Ελβετία, εάν η συμφωνία με τις Βρυξέλλες δεν καταφέρει να μειώσει αποτελεσματικά τις προσφυγικές ροές μέχρι τον Φεβρουάριο του 2017, ανακοίνωσε την Δευτέρα ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας.

Βρυξέλλες και Ελβετία βλέπουν αδιέξοδο στις συζητήσεις τους σχετικά με το πώς θα γίνει δυνατή η εφαρμογή του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος

του 2014. Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος προέβλεπε ότι θα επιβάλλονται ποσοστώσεις στους μετανάστες από την Ε.Ε.. Εάν όμως οι ποσοστώσεις επιβάλλονταν μονομερώς, τότε αυτό θα σήμαινε παραβίαση της διμερούς συμφωνίας, η οποία εξασφαλίζει την ελευθερία κίνησης των υπηκόων της Ε.Ε. ανάμεσα στα κράτη-μέλη.

Το συγκεκριμένο μέτρο πρέπει να εφαρμοστεί μέχρι τον Φεβρουάριο του 2017. Εάν αυτό δεν γίνει και δεν έχει υπάρξει συμφωνία με τις Βρυξέλλες, τότε η Ελβετία θα προσπαθήσει με μονομερείς ενέργειες να περιορίσει τις μεταναστευτικές ροές.

Ο Ελβετός ΥΠΕΞ δήλωσε: «Κατά πάσα πιθανότητα, θα εισηγηθούμε μια μονομερή ρήτρα στο Κοινοβούλιο».

«Συνεχίζουμε να ενδιαφερόμαστε για αυτή τη συζήτηση, η οποία θα μπορούσε για παράδειγμα να οδηγήσει σε μια συμφωνία το καλοκαίρι», τόνισε αναφερόμενος στην προσπάθεια επίτευξης συμφωνίας με τις Βρυξέλλες.

The post Μονομερείς ενέργειες στο προσφυγικό εξετάζει και η Ελβετία appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα