Μήπως φοβάσαι να κάνεις λάθος;

20:01 14/11/2014 - Πηγή: iPop

Ζούμε στη γενιά του «τώρα». Είμαστε σε μια εποχή όπου ο καθένας μπορεί να γυρίσει ένα βίντεο του εαυτού του να τραγουδά, να το ανεβάσει στο YouTube, και να κάνει επιτυχία. Ένα project στο Instagram μπορεί να σου χαρίσει δημοσιότητα που λίγα χρόνια πριν δεν θα μπορούσες να διανοηθείς. Μπορεί αυτό να ακούγεται κλισέ, αλλά οι δυνατότητες είναι ατελείωτες.

Ωστόσο, με απεριόριστες δυνατότητες και άφθονες

πηγές, φαίνεται να υπάρχει κάτι που εμείς, ως κοινωνία, δεν μπορούμε να ξεπεράσουμε – το φόβο του να κάνεις λάθος. Είναι σαν το να κάνεις λάθος να σημαίνει κάτι βαθύτερο για την προσωπικότητα και τη θέση σου στην κοινωνία.

Αυτή η κουλτούρα υπάρχει πολύ περισσότερο στην Ευρώπη, γιατί στην Αμερική το λάθος όχι μόνο γίνεται εύκολα αποδεκτό, αλλά και μάθημα για τους πολύ επιτυχημένους. Το λάθος, αν δεν γίνεται συστηματικά, μπορεί να σε βοηθήσει να κάνεις το επόμενο βήμα και να σου δώσει εμπειρία ώστε να σχεδιάσεις καλύτερα τις μελλοντικές σου κινήσεις.

Τα λάθη μας είναι αυτά που μας κάνουν ιδιαίτερους και καθορίζουν την προσωπικότητά μας. Με τα λάθη μπορούμε να έχουμε μέτρο σύγκρισης, κριτήριο επιλογής και σημείο αναφοράς για να πορευτούμε και να πάρουμε σωστές αποφάσεις στην πορεία. Στα λάθη θα φανεί και η ικανότητα χειρισμού σου, καθώς και η ψυχραιμία. Αν μαθαίνεις από αυτά, τα διορθώνεις και γίνεσαι καλύτερος, το να κάνεις λάθος μπορεί να αποδειχθεί μόνο θετικό.

Επιστροφή στην αρχική σελίδα
Επιστροφή στην κατηγορία

The post Μήπως φοβάσαι να κάνεις λάθος; appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα