Μήπως αυτός ο χειμώνας πέρασε υπερβολικά γρήγορα; Ένα άρθρο για σένα που νιώθεις πως ο χρόνος κυλάει μέσα από τα χέρια σου σαν νερό

18:00 23/4/2022 - Πηγή: iPop

«Πότε πέρασε η βδομάδα», «Μα καλά, πόσο γρήγορα έφυγε ο χειμώνας», «Σαν χθες μου φαίνεται που στολίζαμε το δέντρο και τώρα είναι Πάσχα». Πόσες φορές δεν έχεις κάνει αυτές τις ερωτήσεις στον εαυτό σου ή και στην παρέα σου; Αλλά μήπως αυτός ο χειμώνας πέρασε όντως πιο γρήγορα από τους άλλους;

Τεχνικές για να ζεις και να απολαμβάνεις την κάθε στιγμή

Μερικές απαντήσεις για σένα που νιώθεις πως ο χρόνος περνάει πιο γρήγορα απ’ ό,τι θα ήθελες

Σίγουρα δεν  είναι η πρώτη φορά που σου φαίνεται ότι ο χρόνος περνάει γρήγορα και αντίθετα με τις συνηθισμένες απόψεις, προσωπικά

δεν πιστεύω πως αυτή η αίσθηση συνδέεται με το πόσο καλά η άσχημα περνάς στην καθημερινότητα σου. Το να ζεις την στιγμή και να είσαι 100% παρών σε αυτό που σου συμβαίνει είναι ίσως το πιο σημαντικό πράγμα αλλά στην πραγματικότητα πόσο ρεαλιστικό είναι;

Όλοι έχουμε στο μυαλό μας 1000 διαφορετικά πράγματα τα οποία μπορεί να μην είναι ακριβώς προβλήματα ή άγχη της καθημερινότητας αλλά σίγουρα είναι εμπόδια που μας κλείνουν τον δρόμο της ουσιαστικής σύνδεσης με όσα μας συμβαίνουν αυτήν την συγκερκιμένη στιγμή. Κάπως έτσι, μπορεί πραγματικά να νιώθεις και να κατανοείς πως αυτό που ζεις τώρα είναι κάτι ξεχωριστό αλλά εάν το μυαλό σου είναι αλλού είναι πιθανό ο χρόνος που διήρκησε μετά από λίγο καιρό να μοιάζει πολύ μικρότερος.

Ο Χρόνης Μίσσιος είχε μιλήσει καλύτερα απ’ όλους για την σχέση του ανθρώπου με τον χρόνο:

«Έτσι, μ’ αυτήν την κωλοεφεύρεση που τη λένε ρολόι, σπρώχνουμε τις ώρες και τις μέρες σα να μας είναι βάρος, και μας είναι βάρος, γιατί δε ζούμε, κατάλαβες; Όλο κοιτάμε το ρολόι, να φύγει κι αυτή η ώρα, να φύγει κι αυτή η μέρα, να έρθει το αύριο, και πάλι φτου κι απ’ την αρχή».

Αλλά και ο Γιάννης Μπέζος σε μια πρόσφατη συνέντευξή του είπε μερικά πράγματα που αξίζει να υπενθυμίζουμε και εμείς στον εαυτό μας καθημερινά:

«Αξίζει να ζεις την ζωή. Να μην σπρώχνεις τον χρόνο να φύγει. Υπάρχει η τάση του “Άντε να τελειώνουμε, άντε να περάσει η μέρα”. Όχι, να μην περάσει η μέρα, να την κρατάμε. Να ζούμε το κάθε δευτερόλεπτο γιατί είναι πολύτιμο».

Μήπως όμως η πανδημία είναι αυτή που έβαλε και εδώ το χεράκι της και έκανε αυτήν τη χρονιά να φαίνεται σαν να έφυγε σε ένα απόγευμα; Και για να λέμε και τα πράγματα όπως είναι, πώς περιμέναμε να περάσει αυτός ο χειμώνας μετά από δύο αργά και βασανιστικά χρόνια εγκλεισμού;

Unsplash/Hassan OUAJBIR

Περνώντας μέσα από ένα μεγάλο διάστημα που το μόνο που είχαμε ήταν άπειρος χρόνος τον οποίο δεν μπορούσαμε να γεμίσουμε με τίποτα, είναι λογικό και επόμενο ένας χειμώνας κανονικότητας να μας φαίνεται πιο γεμάτος και γρήγορος από ποτέ.

Όταν από εκεί που ήμασταν μονίμως κολλημένοι σε έναν καναπέ και κοιτούσαμε τους δείκτες του ρολογιού να κινούνται πιο αργά από ποτέ βρεθήκαμε ξαφνικά ξανά στους δρόμους να τρέχουμε να προλάβουμε αμέτρητες επαγγελματικές και κοινωνικές υποχρεώσεις είναι φυσιολογικό να νιώθουμε αυτήν την αντίθεση πιο έντονα φέτος από κάθε άλλη χρονιά.

Πόσες φορές άραγε ένιωσες πραγματικά να βαριέσαι αυτόν τον χειμώνα; Συγκριτικά με τον προηγούμενο σίγουρα πολύ λιγότερες. Προσωπικά, δεν μπορώ να ανασύρω ούτε μια τέτοια στιγμή από την μνήμη μου. Το μόνο που ελπίζω είναι αυτός ο χειμώνας να ήταν απλώς ένα μεταβατικό στάδιο, το τελευταίο απομεινάρι της πανδημίας η οποία θα αφήσει επιτέλους ήσυχους και εμάς αλλά και τον χρόνο μας ώστε να κυλήσει φυσιολογικά και όπως πραγματικά θέλουμε.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Μήπως αυτός ο χειμώνας πέρασε υπερβολικά γρήγορα; Ένα άρθρο για σένα που νιώθεις πως ο χρόνος κυλάει μέσα από τα χέρια σου σαν νερό εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μήπως,mipos