Μήνυμα αγωνιστικής επιφυλακής στέλνουν οι αγρότες προς την Κυβέρνηση

13:31 27/2/2016 - Πηγή: iPop

Μήνυμα αγωνιστικής επιφυλακής στέλνουν οι αγρότες προς την ελληνική Κυβέρνηση, τονίζοντας πως ο αγώνας τους πρόκειται να συνεχιστεί με την κατάλληλη μορφή.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Πανελλαδικής Επιτροπής των αγροτικών μπλόκων, σχετικά με την πορεία των κινητοποιήσεων τους επισημαίνεται πως «παραμένουμε σε αγωνιστική επιφυλακή και ετοιμότητα για τη συνέχιση του αγώνα ανάλογα με το τι θα προβλέπουν τα νομοσχέδια της κυβέρνησης απαιτώντας να γίνουν πράξη οι κυβερνητικές δεσμεύσεις», απευθύνοντας παράλληλα κάλεσμα στους αγρότες στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας,

η οποία πρόκειται να πραγματοποιηθεί στο μνημείο του Κιλελέρ, την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου το μεσημέρι.

Την Κυριακή, πρόκειται να γιορτάσουν την ιστορική επέτειο του Κιλελέρ, στις 12.30 μμ. στον χώρο του μνημείου του αγρότη, οι αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας και καλούν και τους υπόλοιπους συναδέλφους τους.

Στην ανακοίνωσή της η Πανελλαδική Επιτροπή επισημαίνει πως » η πείρα από τούτη την μεγάλη κινητοποίηση μας έδειξε ακόμη ότι η κοινή αγωνιστική δράση της μικρομεσαίας αγροτιάς με τους εργατοϋπαλλήλους, τους αυτοαπασχολούμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα, δίνει στον αγώνα πολλαπλάσια δύναμη και προοπτική».

Οι εκπρόσωποι των αγροτικών μπλόκων υποστηρίζουν πως η Κυβέρνηση υπό τη σκιά των αγροτικών κινητοποιήσεων δεν έχει φέρει ακόμη στη Βουλή το ασφαλιστικό σχέδιο, «επιμένει όμως, στην αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών όπως έχει δεσμευτεί επικαλούμενη τα τεράστια ελλείμματα για τα οποία δεν ευθύνεται ο λαός και την κρίση που είναι δικό τους δημιούργημα κυβερνήσεων και επιχειρηματικών ομίλων, ως συνέπεια της κερδοσκοπικής λειτουργίας της οικονομίας».

Καταλήγοντας η Πανελλαδική Επιτροπή των αγροτικών μπλόκων, απευθυνόμενη προς την Κυβέρνηση, επισημαίνει πως «οι όποιες υποσχέσεις για βελτίωση δεν αλλάζουν την ουσία που είναι η ληστεία του εισοδήματος του φτωχού αγρότη. Η κυβέρνηση πρέπει να γνωρίζει ότι όποτε και να έρθουν αυτά τα σχέδια στη βουλή θα επιδιώξουμε μαζί με τους δικούς μας συμμάχους τους εργατοϋπάλληλους και τα άλλα λαϊκά στρώματα, να μην ψηφιστούν».

Υπενθυμίζουμε πως μετά από ενάμιση μήνα στους δρόμους, οι αγρότες αποχωρούν από τα αγροτικά μπλόκα σε Τέμπη και Πορμαχώνα, ενώ το μπλόκο της Νίκαιας θα αποφασίσει την Κυριακή την πορεία των αγροτικών κινητοποιήσεων.

Ένταση στο γραφείο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στην Ηγουμενίτσα

Ένταση δημιουργήθηκε το Σάββατο, στο γραφείο του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Μάριου Κάτση, όταν αγρότες και κτηνοτρόφοι, προχώρησαν σε αποκλεισμό του γραφείου του στην Ηγουμενίτσα, κατά την αποχώρηση τους από το μπλόκο του λιμανιού.

Οι διαμαρτυρόμενοι αγρότες, έκλεισαν με τρακτέρ την είσοδο του γραφείου του βουλευτή Μάριου Κάτση, ο οποίος απουσίαζε, κατέβασαν την ταμπέλα του ΣΥΡΙΖΑ και πέταξαν αυγά και τομάτες στην τζαμαρία του γραφείου. Εκπρόσωποι των αγροτών δήλωσαν πως θα επανέλθουν στις κινητοποιήσεις τους, αναζητώντας άλλες μορφές διαμαρτυρίας.

photo:Menelaos Myrillas / SOOC

The post Μήνυμα αγωνιστικής επιφυλακής στέλνουν οι αγρότες προς την Κυβέρνηση appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα