Μηχανισμό «έγκαιρων προβλέψεων» πλεονασμάτων συζητά η Κυβέρνηση

20:22 28/2/2017 - Πηγή: iPop

Έναν μηχανισμό για «έγκαιρες προβλέψεις» πλεονασμάτων ετοιμάζει η Κυβέρνηση, σύμφωνα με όσα δήλωσε κυβερνητικός παράγοντας με γνώση των διαπραγματεύσεων με τους εκπροσώπους των δανειστών.

«Το αν θα έχουμε τήρηση ή υπέρβαση του στόχου το 2018 δεν θα περιμένουμε μέχρι τον Απρίλιο του 2019 για να το μάθουμε συζητάμε έναν μηχανισμό για να το ξέρουμε νωρίτερα. Προς το τέλος του χρόνου θα γίνει μια προβολή για το πως θα κλείσει το έτος», σημείωσε συγκεκριμένα η πηγή της Κυβέρνησης.

Η κατάρτιση του εν λόγω

μηχανισμού έγκαιρων προβλέψεων για τους δημοσιονομικούς στόχους βρίσκεται στο επίκεντρο των συζητήσεων της Κυβέρνησης με τους Θεσμούς.

Ο μηχανισμός θα επιτρέψει την εξασφάλιση της ταυτόχρονης ενεργοποίησης μέτρων και αντιμέτρων από το 2019.

Ο ίδιος κυβερνητικός παράγοντας σημείωσε ότι ο ισχύον κόφτης δημοσίων δαπανών καταργείται από το 2019.

Η πηγή της Κυβέρνησης τόνισε μάλιστα πως «αν ξεπεράσουμε το 3,5% του ΑΕΠ τα θετικά μέτρα θα είναι περισσότερα, αν είμαστε ακριβώς στο 3,5% θα υπάρχουν και θετικά και αρνητικά που θα νομοθετηθούν από τώρα, αν είναι κάτω από 3,5% του ΑΕΠ θα έχουμε επιπλέον μέτρα».

Οι εκτιμήσεις μέχρι στιγμής φέρεται να είναι πως δεν θα γίνει περικοπή συντάξεων.

Για τη συνέχιση ή όχι της λιτότητας, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος υπογράμμισε απ’ το βήμα της Βουλής: «Δεν ωραιοποιούμε ούτε λέμε ότι τελειώνει η λιτότητα».

Σ’ αυτό το πλαίσιο, το κυβερνητικό στέλεχος συμπλήρωσε πως «δεν λέμε ότι δεν υπάρχει λιτότητα αλλά ότι δεν θα έχουμε επιπλέον λιτότητα. Τελειώνει η συζήτηση για περισσότερη λιτότητα».

The post Μηχανισμό «έγκαιρων προβλέψεων» πλεονασμάτων συζητά η Κυβέρνηση appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα