Μια γυναίκα- σύμβολο για τον αγώνα για τα ανθρώπινα δικαιώματα έχει την τιμητική της στο Google

08:21 26/1/2017 - Πηγή: iPop

Αφιερωμένο στην πρώτη Αφροαμερικανή γυναίκα αεροπόρο, την Bessie Coleman, είναι το σημερινό Google Doodle.

H Bessie Coleman γεννήθηκε σαν σήμερα πριν 125 χρόνια και αποτέλεσε ένα σύμβολο για τους αγώνες των γυναικών για τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους.

Η Coleman τελείωσε το σχολείο της με άριστα, περπατώντας κάθε μέρα 7 χλμ για να φθάσει εκεί, ενώ φοίτησε ένα έτος στο Πανεπιστήμιο καθώς μετά της τελείωσαν

τα χρήματα.

Η ίδια ξεκίνησε να εργάζεται ως μανικιουρίστα για να βοηθήσει τους γονείς της οικονομικά όταν μετακόμισαν όλοι μαζί στο Σικάγο.

Εκεί ήταν που είχε και την πρώτη της επαφή με την αεροπορία, καθώς γνώρισε πολλούς πιλότους. Μέσα σε λίγο καιρό είχε αποφασίσει ότι θα κάνει το όνειρό της πραγματικότητα. Όμως, η Coleman, αντιμετώπισε πολλές δυσκολίες, με τις κυριότερες απ’ αυτές η ίδια της η φύση- το ότι ήταν μαύρη- αλλά και τα λιγοστά χρήματά της.

Τελικά μετακόμισε στη Γαλλία, όπου πήρε την άδεια πιλότου από τη σχολή Caudron Brother School of Aviation μέσα σε επτά μήνες και έγινε η πρώτη Αμερικανίδα αφρικανικής καταγωγής που έγινε πιλότος.

Το τέλος της Coleman έχει χαρακτηριστεί από πολλούς ως τραγικό. Πετούσε πάνω από μια περιοχή όπου σχεδίαζε να κάνει άλμα με αλεξίπτωτο την επόμενη μέρα, όταν το αεροπλάνο τύπου Curtiss JN-4 έκανε βουτιά και η Κόλμαν βρέθηκε στο κενό από ύψος 610 μέτρων. Κατέπεσε στο έδαφος και πέθανε ακαριαία.

The post Μια γυναίκα- σύμβολο για τον αγώνα για τα ανθρώπινα δικαιώματα έχει την τιμητική της στο Google appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα