Η blogger Χρύσα Οικονομοπούλου καταδίδει!

18:30 10/4/2014 - Πηγή: iPop

Συναντήσαμε τη blogger, Χρύσα Οικονομοπούλου, του fashionism.gr, ενός από τα πιο επιτυχημένα sites μόδας της Ελλάδας, και μιλήσαμε για μόδα και στιλ, για emo και χίπστερς, για μπλόγκερς και φασιονίστες.

«Δεν είμαι φασιονίστα, καλέ, είμαι μπλόγκερ. Και για να σε προλάβω, δεν είμαι σε καμία περίπτωση fashion

icon. Ξέρω, όμως, πολλές που είναι. Αλλά, είμαι “διαβαστερή”. Μου αρέσει να διαβάζω. Ειδικά, όταν τα θέματα έχουν να κάνουν με τη μόδα. Το 2010 αποφάσισα να ανοίξω το fashionism, ένα σάητ σχετικό με τη μόδα, το οποίο βασίζεται στο αιχμηρό, σαρκαστικό και αστείο κείμενό του. Τέτοια κείμενα μου αρέσουν.

Το fashionism δεν χαρακτηρίζεται fashion blog, αφού δεν προτείνει κάθε μέρα κι από ένα outfit.

Ο κόσμος δεν έχει μένος απέναντι στις φασιονίστες. Έχει μένος απέναντι στα μπλογκς τους, επειδή τα περισσότερα δεν είναι ωραία. Υπάρχουν, όμως, και μπλογκς που είναι υπέροχα. Η Ελένη Κωστοπούλου, η Ευαγγελία του «Style Heroin», η Δέσποινα Ισοπούλου, η Σαββίνα από τη Θεσσαλονίκη, κάνουν καταπληκτική δουλειά.

Τα “σεκοντχαντάδικα” μαγαζιά κρύβουν θησαυρούς. Το ίδιο και οι γνωστές αλυσίδες καταστημάτων, αλλά και τα καλά κρυμμένα μαγαζάκια με ρούχα στα σοκάκια του κέντρου. Από εκεί μπορείς να ντυθείς πολύ καλά με χαμηλό κόστος. Όμως οι μεγαλύτεροι θησαυροί κρύβονται στις ντουλάπες της γιαγιάς σου ή της μητέρας σου. Είναι κρίμα να πετιούνται. Πρόλαβέ τα. Άλλωστε η μόδα κάνει κύκλους. Είναι ακριβώς σαν την ιστορία. Μέχρι και το τακουνάκι ήρθε ξανά στην μόδα.

Αν γυρνούσα τον χρόνο πίσω, ήθελα να γυρίσω στην εποχή του κινήματος του νεορομαντισμού, στα ‘80s. Τα ρούχα είχαν όση εκκεντρικότητα έπρεπε να έχουν. Και τα ‘60s φορέματα μου αρέσουν πολύ. Λατρεύω την γεωμετρία τους. Και στην ποτοαπαγόρευση θα μου άρεσε να ζω. Θα χόρευα και τσάρλεστον. Το ντύσιμο εκείνης της εποχης, με τα headpieces στα μαλλιά και τις δαντέλες λέγεται “flapper”.

Δεν υπάρχει τσιγγάνικο λουκ. Λέγεται boho, από το bohemian. Και αυτό βγαλμένο από τους χίπηδες των ‘70s. Επίσης, δεν καταλαβαίνω το χαρακτηρισμό “ντύσιμο-κρεμμύδι”. Κρεμμύδι είναι μόνο αυτό που βάζεις στο φαγητό. Οι πολλές στρώσεις ρούχων λέγονται layering. Η σχεδιάστρια μόδας και φωτογράφος μόδας Στέλλα Παναγοπούλου έχει υμνήσει τα στρώματα. Όποιος φοράει layering θέλει να σου πει ότι περισσότερο ενδιαφέρεται για το στυλ και λιγότερο να δείξει σέξυ.

Δεν υπάρχουν “πρέπει” στην μόδα. Ο καθένας κάνει το δικό του. Αυτό είναι το γοητευτικό. Αυτό είναι πάντα το αυθεντικό.

Προσωπικά, θεωρώ αντιαισθητικό στις γυναίκες το πολύ βαρύ μακιγιάζ και το μαλλί κομμωτηρίου, αλλά και την προσπάθεια να δείξουν μέσα από τεράστιες αγκράφες ή από στάμπες, ότι τα ρούχα που φορούν είναι πανάκριβα. Στους άνδρες πάλι, δεν μου αρέσουν τα στενά παντελόνια στα παχουλά πόδια, το πολύ ζελέ στο μαλλί, το σήκωμα του γιακά, το μακιγιάζ και φυσικά το βγάλσιμο των φρυδιών.

Πεθαίνω για τα mini me, δηλαδή και τα ίδια σύνολα μαμάς-κόρης ή πατέρα-γιού. Επικροτώ και τις μαμάδες που ντύνουν τα παιδάκια τους με μικρογραφίες μεγάλων σχεδιαστών. Κάποιοι τα θεωρούν “μικρομέγαλα”, αλλά εμένα μου αρέσει πολύ.

Ποιός πολιτικός ντύνεται καλύτερα; Είστε σοβαροί; Κανένας. Δεν είναι αυτό το τάργκετ μου. Μου είναι αδιάφοροι εντελώς. Άσε που είναι συνέχεια στην τρίχα. Εγώ θέλω τον άνδρα να τσαλακώνεται. Θέλω να έχει την βλαχιά των Αμερικάνων του Νότου. Της Νέας Ορλεάνης ας πούμε. Τα πιο ωραία τυπάκια τα έχω βρει στις συναυλίες του Gagarin.

H μουσική είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την μόδα. Ό,τι μου αρέσει στην μόδα, έχει αναφορές από τη μουσική. Το ντύσιμο του Τζαγκερ, τα κοστούμια των Μπιτλς, το στούντιο 54, ο Robert Plant στα ‘70s, ο Johnny Cash και το western ντυσιμό του.

Απο το western country look προέκυψε και το καρώ πουκάμισο – σήμα κατατεθέν των χίπστερ. Παρολαυτά, θεωρώ το “χίπστερ” βλακώδη όρο. Tα emo; Που τα θυμήθηκες τα emo; Emo είναι οι drama queens, οι λίγο κλαφτεροί τύποι. Τώρα που το ξανασκέφτομαι, μάλλον είμαι emo.

Από Έλληνες σχεδιαστές μου αρέσει ο Δημήτρης Ζαφειρίου, η Μαρία Φλώρα Παναγιώτου (Σομφ), η Λουκία, ο Σωτήρης Γεωργίου, η Νadezha, και η Ελευθερία Αράπογλου (Digitaria).

Το μπλε με μαύρο είναι φαναστικός συνδυασμός. Το ίδιο και το καφέ με το γκρι. Αυτό που δεν μου πολυαρέσει είναι το πράσινο με μπλε. Αν, όμως, το δω πάνω στην Chloe Sevigny θα μου αρέσει.

Το ανδρίγυνο look έιναι τρομερή τάση. Δοκιμάστε το και θα είστε in. Ετοιμαστείτε αυτό το καλοκαίρι να φορέσετε παστέλ. Αυτό προστάζει η μόδα. Δυστυχώς, δεν μου αρέσουν τα παστέλ. Ούτε το “color blocking”, δηλαδή το πορτοκαλί και λαχανί, μου αρέσει. Θα αρκεστώ στα τζην που αγαπώ. Και στις φθαρμένες μπλούζες».

The post Η blogger Χρύσα Οικονομοπούλου καταδίδει! appeared first on iPop - Από την Πόπη Τσαπανίδου.

Keywords
Τυχαία Θέματα