Μια Life Coach εξομολογείται: Αν μπορούσα να σου πω όλα αυτά που είδα σε σένα, δεν θα τα παράταγες ποτέ!

19:11 12/10/2022 - Πηγή: iPop

Θα ήθελες να διαβάσεις ένα μήνυμα με όλα όσα θέλει να σου πει ο life coach σου; Το σημερινό κείμενο απευθύνεται κυρίως στους ανθρώπους που επένδυσαν το χρόνο, πόρους και την ενέργειά τους σε συνεδρίες Life Coaching. Οι άνθρωποι αυτοί πιστεύουν ότι αξίζουν κάτι καλύτερο σε αυτήν την ζωή και πάνε να το κατακτήσουν. Σήμερα, μπορεί να μην έχουν καμία ιδέα για το πώς θα το κάνουν ή πώς θα χαράξουν τη στρατηγική τους, αλλά ξέρουν ότι υπάρχουν άνθρωποι που μπορούν να τους βοηθήσουν να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα, αν τώρα είναι κάπως μπερδεμένα.

Όσα θέλει να σου πει ο life coach σου

Αν ήσουν από την πλευρά που είμαι εγώ, εκείνου που κάνει ερωτήσεις που σε ακούει, που καταλαβαίνει, που κάνει τα πράγματα συγκεκριμένα. Εκείνου που βλέπει τη λάμψη στα μάτια σου, δεν θα σταμάταγες αν δεν έφτανες στον προορισμό σου.

Δεν θα τα παρατούσες. Αφού το ξέρεις πολύ καλά ότι εκεί που στέκεσαι τώρα δεν είναι ο τελικός προορισμός του ταξιδιού σου, είναι μόνο μια στάση, γιατί επιμένεις να μένεις σταματημένος περιμένοντας το επόμενο λεωφορείο να περάσει; Τι κερδίζεις με αυτήν την στάση εκεί;

Για να φτάσεις σε αυτήν την στάση έκανες τόσο δρόμο. Δεν έφτασες μέχρι εδώ μόνο για να φτάσεις μέχρι εδώ. Είναι γεμάτα τα χέρια σου γεμάτα αποσκευές, εμπειρίες, εικόνες, εργαλεία που μπορούν να σε βοηθήσουν να μην σταματήσεις. Γιατί σταματάς;

FreepikΓιατί, ενώ έχω τόση φόρα, σταματάω;

Για να περάσεις το κατώφλι αυτού του επαγγελματία, μόνο ένα πράγμα σημαίνει. Είσαι έτοιμος για αλλαγή. Υπάρχει ένα ή και περισσότερα πράγματα που ξέρεις ότι αν το αλλάξεις , θα βελτιωθεί σημαντικά η ζωή σου στο σήμερα ή και στο αύριο.

Αν τα είχες όλα λυμένα, αν οι βασικοί 8 τομείς της ζωής σου ήταν σήμερα σε ισορροπία δεν θα χτυπούσες το κουδούνι της πόρτας μου. Δεν θα ερχόσουν να δουλέψεις. Ξέρεις άλλωστε ότι ο coach δεν μπορεί να κάνει τίποτα για σένα. Δεν θα σου δώσει καμία λύση, δεν θα σε καθοδηγήσει, δεν θα σου κάνει τη δουλειά που πρέπει να κάνεις*.

Είναι σαφώς δύσκολο, επίπονο, χρονοβόρο το να κάνεις μια αλλαγή. Να πείσεις τον εγκέφαλό σου να εργαστεί με άλλον τρόπο από αυτόν που έχει μάθει μέχρι σήμερα να το κάνει. Το καταλαβαίνω και το σέβομαι. Σέβομαι όμως ακόμα περισσότερο το potential σου, τις δυνατότητές σου, τη σπίθα που έχεις στα μάτια σου, το απώτερό σου. Εκείνο που μου είπες όταν ήρθες : «ότι αν δεν το κάνω θα το μετανιώνω για πάντα».

Κάθε φορά που θες να τα παρατήσεις πρέπει να θυμάσαι εκείνη την πρώτη συνάντηση, το συμβόλαιο με τον εαυτό σου, τη σπίθα που είχες στα μάτια σου.

Έχει το Coaching σκοτεινή πλευρά; 5 τρόποι που θα σε βοηθήσουν να αποφύγεις τις κακοτοπιές και να πάρεις μόνο το φως από αυτό

Οι άνθρωποι που τελικά το κάνουν

Στο εξωτερικό οι περισσότεροι coaches πληρώνονται όταν φτάσεις στον προορισμό σου. Αυτό από μόνο του κάτι σημαίνει. Επίσης πια οι coaches που γνωρίζω δεν αναλαμβάνουν ανθρώπους που δεν θέλουν να κάνουν τη δουλειά που έχουν υποσχεθεί. Υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουν σε σένα, περισσότερο από όσο κάνεις εσύ για τον εαυτό σου.

Να θυμάσαι ότι οι άνθρωποι έχουμε δυνατότητες και μπορούμε να κάνουμε τα πάντα αρκεί να πιστέψουμε ότι μπορούμε. Αν δεν σου φτάνει η δική σου πίστη, βρες κάποιον άνθρωπο που θα πιστέψει τόσο πολύ σε σένα και δεν θα σε αφήσει στην ησυχία σου!

*Αν θες κάποιον να σε καθοδηγήσει χρειάζεσαι σύμβουλο ή μέντορα, αν θες κάποιον να σου κάνει τη δουλειά που θες μπορεί να χρειάζεσαι έναν virtual assistant. Είναι καλό να ξέρεις ακριβώς τι θα πάρεις από την κάθε υπηρεσία.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Μια Life Coach εξομολογείται: Αν μπορούσα να σου πω όλα αυτά που είδα σε σένα, δεν θα τα παράταγες ποτέ! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα