Μεταβατική περίοδος για αγγελιόσημο και συντάξεις ενστόλων

12:49 8/5/2016 - Πηγή: iPop

Μεταβατική περίοδος για αγγελιόσημο και συντάξεις ενστόλων ανακοίνωσε ο Γιώργος Κατρούγκαλος από το βήμα της Βουλής.

Λίγες ώρες πριν ψηφιστεί το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό και το φορολογικό, ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος ανακοίνωσε νομοθετική ρύθμιση στο ασφαλιστικό με την οποία θα υπάρξει τρίμηνη μεταβατική περίοδος -μέχρι την 1η Αυγούστου- για το αγγελιόσημα και αντίστοιχα μεταβατική περίοδος -μέχρι την 1η Ιουλίου- για τις συντάξεις των ενστόλων.

Θα υπάρξει μεταβατική

περίοδος για το αγγελιόσημο. Οι σχετικές ρυθμίσεις θα ισχύσουν από 1 Αυγούστου

Βεβαίως ο κ. Κατρούγκαλος υπογράμμισε πως το αγγελιόσημο δεν μπορεί να παραμείνει περισσότερο σε ισχύ καθώς η κατάργησή του αποτελεί «διαχρονική μνημονιακή δέσμευση».

Ταυτόχρονα ανακοίνωσε και μία ακόμα ρύθμιση με την οποία ορίζεται μεταβατική περίοδος μέχρι την 1 Ιουλίου για την έναρξη ισχύος των συνταξιοδοτικών ρυθμίσεων που αφορούν τα σώματα ασφαλείας και τις ένοπλες δυνάμεις. Εξήγησε, ότι η εν λόγω παράταση δίνεται ενόψει της εφαρμογής νέου μισθολογίου στους ένστολους.

Τέλος, ο υπουργός Εργασίας είπε ότι γίνεται δεκτό το «δίκαιο αίτημα» των σωμάτων ασφαλείας η σύνταξη λόγω θανάτου να χορηγείται με τους ίδιους όρους που ισχύουν για τη σύνταξη λόγω ανικανότητας.

Photo:Menelaos Myrillas / SOOC

The post Μεταβατική περίοδος για αγγελιόσημο και συντάξεις ενστόλων appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα