Μετά το άρθρο του Κυρίτση το χάος- Το άδειασμα από τον Παπαχριστόπουλο και η επίθεση της Νέας Δημοκρατίας

12:47 27/5/2016 - Πηγή: iPop

Πανικό έχει φέρει το άρθρο του Γ. Κυρίτση που είδε το φως της δημοσιότητας την Πέμπτη και στο οποίο τονίζονταν πως «η Κυβέρνηση διεξάγει ταξικό πόλεμο. Γι’ αυτό ακριβώς ψηφίστηκε τον Σεπτέμβριο, για να μετακυλήσει όσο μπορεί τα βάρη στους μενουμευρωπαίους, και αυτό ακριβώς κάνει». Η αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας ήταν άμεση, ενώ λίγες μόνο ώρες αργότερα ήρθε και το άδειασμα από τον Παπαχριστόπουλο των ΑΝΕΛ.

Σε ανακοίνωση της η Αξιωματική Αντιπολίτευση

τονίζει πως ο Κυρίτσης αποτελεί το «αποκρουστικό πρόσωπο του διχασμού, του φθόνου και του μίσους» και προσθέτει:

Ο κ. Κυρίτσης, είναι το πραγματικό πρόσωπο του κ. Τσίπρα

Παράλληλα, ο Γ. Κυρίτσης επιτίθεται στην Κυβέρνηση αναφέροντας πως «η βουλιμία για εξουσία, τους οδηγεί στο να διχάζουν τους Έλληνες» και προσθέτει:
«Το κάνουν συνειδητά. Το κάνουν απροκάλυπτα. Το κάνουν κυνικά. Αυτή είναι η στρατηγική τους».

Επίσης η Νέα Δημοκρατία χαρακτηρίζει την Κυβέρνηση «επικίνδυνη για την ενότητα των Ελλήνων, για το παρόν και το μέλλον της χώρας».

Η Ντόρα Μπακογιάννη από την πλευρά της ανέφερε: «Έχουν μεγάλο βάρος αυτά που λέει ο κ Κυρίτσης, γιατί λέει αυτά που πραγματικά σκέπτονται».

Στο συμβάν με πρωταγωνιστή τον Γ. Κυρίτση η Νέα Δημοκρατία ζητά άμεσα την παρέμβαση της επιτροπής δεοντολογίας.

Το άδειασμα από βουλευτή τον ΑΝΕΛ:

Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Θανάσης Παπαχριστόπουλος, άδειασε τον Γ. Κυρίτση λέγοντας:

Δεν θα απολογηθώ εγώ για τον κ. Κυρίτση

Το tweet του Κουμουτσάκου:

Ο Γιώργος Κουμουτσάκος απηύθυνε κάλεσμα μέσω twitter σε αντίσταση στα κηρύγματα κυνισμού, φθόνου και διχασμού και παράλληλα έκανε λόγο για «υπόθεση Δημοκρατίας και προϋπόθεση εθνικής ύπαρξης».

Καλημέρα σε όλες και όλους. Αντίσταση στα κηρύγματα κυνισμού, φθόνου και διχασμού. Είναι υπόθεση Δημοκρατίας και προϋπόθεση εθνικής ύπαρξης.

— Giorgos Koumoutsakos (@GKoumoutsakos) May 27, 2016

Ενώ επίσης τόνισε πως πρόκειται για μια «ακραία διχαστική δήλωση», η οποία «αποκάλυψε τη στρατηγική φθόνου που με κυνισμό ακολουθεί και εφαρμόζει ο ΣΥΡΙΖΑ».

Τι δήλωσε ο Γ. Κυρίτσης;

Το πρωί της Παρασκευής ο Γ. Κυρίτσης προσπάθησε να σώσει τα λεγόμενα του λέγοντας:

«Εννοούσα τα ευπορότερα στρωματά, τις κατά τεκμήριο εύπορες κοινωνικές ομάδες, που έδωσαν τα μεγαλύτερα ποσοστά στις δυνάμεις του ‘Ναι’ στο δημοψήφισμα και τα χαμηλότερα ποσοστά στο ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Σεπτεμβρίου»

Ενώ πρόσθεσε: «Οι λαϊκές δυνάμεις που ψηφίσαν όχι στο δημοψήφισμα δεν τάχτηκαν υπέρ του Μνημονίου αλλά ψηφίσαν τον Σεπτέμβριο τον ΣΥΡΙΖΑ για να διαχειριστεί καλύτερα το Μνημόνιο».

Να θυμίσουμε πως ο Γ. Κυρίτσης σε άρθρο του στην εφημερίδα Αυγή τόνισε: «Η Κυβέρνηση διεξάγει ταξικό πόλεμο. Γι’ αυτό ακριβώς ψηφίστηκε τον Σεπτέμβριο, για να μετακυλήσει όσο μπορεί τα βάρη στους μενουμευρωπαίους, και αυτό ακριβώς κάνει».

photo:Nikos Libertas / SOOC

The post Μετά το άρθρο του Κυρίτση το χάος- Το άδειασμα από τον Παπαχριστόπουλο και η επίθεση της Νέας Δημοκρατίας appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα