Σε εξέλιξη οι έρευνες της αστυνομίας για τον θάνατο του 11χρονου από αδέσποτη σφαίρα

12:54 9/6/2017 - Πηγή: iPop

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της αστυνομίας για τον θάνατο του 11χρονου μαθητή από αδέσποτη σφαίρα σε σχολείο του στο Μενίδι κατά την διάρκεια σχολικής γιορτής.

Την αποκάλυψη του περιστατικού έκανε ο ιατροδικαστής Νίκος Καλογρίας. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι ο 11χρονος μαθητής που έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια της γιορτής δέχθηκε αδέσποτη σφαίρα. Το παιδί λιποθύμησε στις 21.30 κατά τη διάρκεια γιορτής για τη λήξη της σχολικής περιόδου και έπεσε με το κεφάλι στο έδαφος, ενώπιον γονιών και συμμαθητών του.

Αμέσως ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ

και ο μαθητής διακομίστηκε στο νοσοκομείο Παίδων, διασωληνώθηκε, αλλά δυστυχώς δεν τα κατάφερε.

Όπως αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες το περιστατικό ενώ στην αρχή εμφανίστηκε στον ιατροδικαστή ως παθολογικό, όταν έκανε την τομή στο κεφάλι ανακάλυψε την βολίδα.

«Ο θάνατος είναι βαριές κακώσεις της κεφαλής από βολίδα πυροβόλου όπλου. Για τις συνθήκες έχω ενημερώσει την αστυνομία, τις διερευνά η αστυνομία» δήλωσε ο ιατροδικαστής χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος παράλληλα επισήμανε ότι:

Από ό,τι κατάλαβα το παιδί αιφνίδια έχασε τις αισθήσεις του στο προαύλιο του σχολείου. Στην αρχή προφανώς δεν κατάλαβαν τι συνέβαινε και θεωρήθηκε σαν παθολογικό

Οι γιατροί αφαίρεσαν από το κεφάλι του παιδιού βλήμα και πιστεύεται ότι το παιδί έπεσε θύμα αδίστακτων ανδρών οι οποίοι προχώρησαν σε άσκοπους πυροβολισμούς.

Επιχειρησιακό σχέδιο ΕΛ.ΑΣ

Παράλληλα σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, στρατηγοί της ΕΛ.ΑΣ πραγματοποιούν επιχειρησιακό σχέδιο με τη συνδρομή πάνοπλων ανδρών των ΕΚΑΜ, έτσι ώστε να γίνουν έφοδοι σε σπίτια τα οποία βρίσκονται κοντά στο σχολείο του 10χρονου για τον εντοπισμό των Ρομά που το βράδυ της Πέμπτης προχώρησαν σε άσκοπους πυροβολισμούς κατά τη διάρκεια γλεντιού.

Τα σπίτια αυτά που βρίσκονται περίπου 5 τετράγωνα μακριά από το σχολείο με τους αστυνομικούς να πιστεύουν ότι από εκεί έφυγε η αδέσποτη σφαίρα η οποία τραυμάτισε το παιδί.

Μέχρι στιγμής, οι έρευνες εστιάζονται σε συγκεκριμένα σπίτια, στις αυλές των οποίων έχουν βρεθεί κάλυκες από σφαίρες, ενώ χθες το βράδυ, κάτοικοι είχαν καταγγείλει στις τοπικές Αρχές, άσκοπους πυροβολισμούς.

Παράλληλα έχουν πραγματοποιηθεί προσαγωγές ενώ εντείνονται οι έρευνες για το όπλο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕΜΠΕ, οι έρευνες εστιάζονται αυτή την ώρα σε τέσσερα σπίτια, στην οδό Μόρνου, πολύ κοντά στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών, και σε έναν καταυλισμό στην Αυλίζα Μενιδίου. Τονίζεται επίσης ότι όπως είπαν μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί σε αστυνομικούς της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, η οποία διενεργεί προανάκριση για την υπόθεση, δεν ακούστηκαν πυροβολισμοί κατά τη διάρκεια της γιορτής.

Για τα σπίτια που διαμένουν Ρομά, υπήρχαν πολλές πληροφορίες για συγκέντρωση διασκέδασης την επίμαχη ώρα, όμως οι ύποπτοι φαίνεται να εξαφανίστηκαν κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης η οποία ακολούθησε.

Παράλληλα οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. εξετάζουν τις πολλές κλήσεις για διατάραξη κοινής ησυχίας με αφορμή εξελισσόμενα «γλέντια» Ρομά της περιοχής και τουλάχιστον δύο κλήσεις που έλαβε το τηλεφωνικό κέντρο της Άμεσης Δράσης το βράδυ της Πέμπτης σχετικά με άσκοπους πυροβολισμούς.

Στελέχη της αστυνομίας τα οποία υπηρετούν στην περιοχή μιλάνε για «γκέτο και φαβέλες της ανομίας, που έχουν μείνει ανέγγιχτες στον βωμό της κακώς εννοούμενης ελευθερίας και το δόγμα υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Εμπόριο ναρκωτικών και όπλων διεξάγεται ανεξέλεγκτα, παρά τους αντίθετους ισχυρισμούς της πολιτικής και αστυνομικής ηγεσίας. Παράλληλα, οι αστυνομικές υπηρεσίες της Δυτικής Αττικής έχουν 50% λιγότερο προσωπικό από την προβλεπόμενη δύναμη όπου ο πρόεδρος αστυνομικών υπαλλήλων Δυτικής Αττικής Γιώργος Σταματάκης αναφέρει ότι:

Οι περιπολίες είναι είδος προς εξαφάνιση, κάνουμε ‘τάμα’ για να βγει έστω και μία για να αστυνομεύσει μια μεγάλη περιοχή. Δεν υπάρχουν αστυνομικοί, ακόμη και αυτή οι λίγοι αστυνομεύουν μόνο από φιλότιμο παρά τον κίνδυνο που διατρέχουν. Ακόμη και αυτοί επιδιώκουν να φύγουν από την Δυτική Αττική. Αντί να έρχεται προσωπικό, φεύγει και το υπάρχων

Σύμφωνα με πληροφορίες το παιδί πήγαινε στην 5η δημοτικού στο 6ο Δημοτικό σχολείο στην περιοχή των Αχαρνών.

Eπίσημη ανακοίνωση του Παίδων «Αγία Σοφία»

Στην επίσημη ανακοίνωση του νοσοκομείου δεν υπάρχει αναφορά σε κάποιο τραύμα που να προκλήθηκε από σφαίρα αλλά αναφέρεται ότι το τραύμα προκλήθηκε «από πτώση εξ ιδίου ύψους».

Δημιουργείται λοιπόν το εύλογο ερώτημα, γιατί δεν κατάφερε ο γιατρός ή οι γιατροί που χειρίστηκαν το περιστατικό να αντιληφθούν πως υπήρχε τραύμα από σφαίρα καθώς και γιατί η διοίκηση κάνει μια τέτοια ανακοίνωση ενώ εκκρεμεί η νεκροψία-νεκροτομή.

Παρακάτω η επίσημη ανακοίνωση

Σύμφωνα με πληροφορίες της τοπικής εφημερίδας «Δυτική Όχθη», η κηδεία θα γίνει τη Δευτέρα ενώ αναβάλλεται το προγραμματισμένο παιδικό φεστιβάλ στις Αχαρνές σε ένδειξη πένθους.

Τι απαντά το Παίδων για το ότι δεν βρήκε την σφαίρα στον 11χρονο

Η διοίκηση του νοσοκομείου τονίζει ότι ο 11χρονος, μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία», διασωληνωμένος, χωρίς σφυγμό και με αμφοτερόπλευρη μυδρίαση.

Η ανακοίνωση λέει χαρακτηριστικά ότι:

Άμεσα ακολουθήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία ανάνηψης, η οποία αν και εφαρμόσθηκε για 50 λεπτά, απέβη άκαρπη. Ο χρόνος κατά τον οποίο το παιδί παρέμεινε στην αίθουσα ανάνηψης των Επειγόντων Εξωτερικών Ιατρείων αναλώθηκε αποκλειστικά στην προσπάθεια ανάνηψης και όχι στη διερεύνηση αιτίας θανάτου, η οποία αποτελεί αντικείμενο έρευνας από ιατροδικαστή, όπου και παραπέμφθηκε

Φωτογραφίες από το σχολείο του 11χρονου

Συγκεκριμένο ο 11χρονος Μάριος λιποθύμησε κάτω από αυτήν την μπασκέτα.

The post Σε εξέλιξη οι έρευνες της αστυνομίας για τον θάνατο του 11χρονου από αδέσποτη σφαίρα appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα