Μεγάλο ποσοστό των ελληνικών επιχειρήσεων σκέφτεται τη μεταφορά της έδρας του στο εξωτερικό

14:39 5/4/2016 - Πηγή: iPop

Καλά το ενδεχόμενο μεταφοράς της έδρας του στο εξωτερικό φαίνεται σύμφωνα με νέα έρευνα να εξετάζει το 39% των ελληνικών επιχειρήσεων. Όπως χαρακτηριστικά τονίζει η έρευνα που πραγματοποιήθηκε από τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Endeavor Greece το ποσοστό έχει σε σχέση με πέρυσι διπλασιαστεί.

Η συγκεκριμένη έρευνα η οποία είδε το φως της δημοσιότητας την Τρίτη σημειώνει ότι περισσότερες από 9.000 μικρές, μεσαίες και μεγάλες ελληνικές επιχειρήσεις

θέλουν να προβούν σε μεταφορά της έδρας τους και εξετάζουν τα συν και τα πλην. Παράλληλα, το ποσοστό του 15% δηλώνει ότι έχει ήδη μεταφέρει την έδρα του στο εξωτερικό.

Ποιες επιχειρήσεις θεωρούν πιο πιθανή τη μεταφορά έδρας;

Όσες αφορούν την τεχνολογία και την υγεία, ενώ κατά 80% οι επιχειρήσεις αφορούν τον αγροτικό τομέα και τα καταναλωτικά προϊόντα θέλουν να παραμείνουν στη χώρα μας.

Για ποιους λόγους οι επιχειρηματίες σκέφτονται την μεταφορά;

Το 53% τονίζει πως λόγο μεταφοράς της εταιρείας του αποτελεί η παραδοσιακή παρουσία στη χώρα και η καλή γνώση της εγχώριας αγοράς, ενώ το 51% τονίζει πως απουσιάζουν οι ευκαιρίες ανάπτυξης.

Ποιοι είναι οι δημοφιλέστεροι προορισμοί;

Οι χώρες της Δυτικής Ευρώπης. Οι μισές επιχειρήσεις οι οποίες συμμετείχαν στην έρευνα τόνισαν πως θα επέλεγαν τις χώρες αυτές, κυρίως λόγω της σταθερότητας που προσφέρουν αλλά και της ευκολότερης πρόσβασης σε κεφάλαια.

The post Μεγάλο ποσοστό των ελληνικών επιχειρήσεων σκέφτεται τη μεταφορά της έδρας του στο εξωτερικό appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα