Μέγα σκάνδαλο ντόπινγκ με τουλάχιστον 150 εμπλεκόμενους

14:20 3/4/2016 - Πηγή: iPop

Νέα βόμβα στα θεμέλια του αθλητισμού βάζει η αποκάλυψη της βρετανικής εφημερίδας Sunday Times.

Εκατόν πενήντα αθλητές υψηλού επιπέδου, μεταξύ των οποίων και ποδοσφαιριστές της Premier League, έπαιρναν απαγορευμένα προϊόντα για να βελτιώνουν τις επιδόσεις τους τα οποία συνταγογραφούσε Βρετανός γιατρός, αναφέρει το δημοσίευμα.

Η βρετανική αρχή κατά του ντόπινγκ ανακοίνωσε ότι «ανησυχεί βαθιά και έχει σοκαριστεί».

Σε ανακοίνωσή του ο

Βρετανός υπουργός Αθλητισμού κάνει επίσης λόγο για «μεγάλη ανησυχία» και ζητεί να αρχίσει άμεσα ανεξάρτητη έρευνα.

Η εφημερίδα κατονομάζει ως υπεύθυνο γιατρό που χορηγούσε τα σκευάσματα τον Μαρκ Μπόναρ, 38 ετών που διαμένει στο Λονδίνο.

Ο Μπόναρ, ο οποίος μαγνητοσκοπείται εν αγνοία του, υποστηρίζει στους δημοσιογράφους πως είχε ένα δίκτυο «μυστικών πελατών», μεταξύ αυτών περιλαμβάνονταν παίκτες της Άρσεναλ, της Τσέλσι και της Λέστερ Σίτι.

Ο γιατρός που διαφημίζεται ότι είναι ειδικός σε θεραπείες κατά της γήρανσης, διαβεβαιώνει ότι δούλεψε με Βρετανούς ποδηλάτες που είχαν συμμετάσχει στον Γύρο της Γαλλίας, με παίκτες του τένις, με έναν Βρετανό πυγμάχο, έναν Άγγλο παίκτη του κρίκετ και πρωταθλητές πολεμικών τεχνών.

«Στη διάρκεια των έξι περασμένων ετών ο εν λόγω γιατρός φέρεται να χορήγησε σε περισσότερους από 150 Βρετανούς και ξένους αθλητές απαγορευμένες ουσίες όπως στεροειδή και αυξητική ορμόνη», υποστηρίζουν οι Sunday Times.

The post Μέγα σκάνδαλο ντόπινγκ με τουλάχιστον 150 εμπλεκόμενους appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα