Με το βλέμμα στραμμένο στην απόφαση του ΣτΕ τα διεθνή Μέσα- Κάνουν λόγο για σοβαρή «οπισθοδρόμηση»

12:06 27/10/2016 - Πηγή: iPop

Το βλέμμα τους στη χώρα μας και συγκεκριμένα στην απόφαση του ΣτΕ που έκρινε ως «αντισυνταγματικό» τον νόμο Παππά έχουν στρέψει τα διεθνή Μέσα. Μάλιστα, κάνουν λόγο για σοβαρή «οπισθοδρόμηση» και τονίζουν, πως η συγκεκριμένη απόφαση αναμένεται να καθορίσει τις κινήσεις που θα κάνει η Κυβέρνηση.

Θυμίζουμε, πως υπέρ της αντισυνταγματικότητας του νόμο τάχθηκαν 14 δικαστές, ενώ την ίδια στιγμή αντίθετη άποψη είχαν οι υπόλοιποι 11.

Τι αναφέρουν τα διεθνή Μέσα για την απόφαση του ΣτΕ;Reuters:

Το πρακτορείο επικαλείται ανώνυμες κυβερνητικές πηγές και συγκεκριμένα τονίζει

πως «η απόφαση του δικαστηρίου ενδεχομένως να καθορίσει τις επόμενες πολιτικές κινήσεις του Πρωθυπουργού και να επισπεύσει τον επικείμενο ανασχηματισμό, με στόχο την ανάκαμψη των δημοσκοπικών ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ».

Associated Press:

Το Associated Press, φέρεται να έχει την ίδια άποψη με το Reuters και σε σχετικό του άρθρο υπογραμμίζει αναφερόμενο στην απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας:

Η απόφαση του δικαστηρίου ανατρέπει πλήρως το νομοσχέδιο της κυβέρνησης

Ενώ παράλληλα, προσδίδει και ιδιαίτερη σημασία στο γεγονός πως θα πρέπει να επιστραφούν στους υπερθεματιστές τα χρήματα που έδωσαν και συνολικά ανέρχονται στα 246 εκατ. ευρώ.

Wall Street Journal:

Χαρακτηρίζει την απόφαση που πήραν οι δικαστές «σημαντικό πλήγμα» για την ελληνική κυβέρνηση.

Παράλληλα, αναφέρεται στα σχέδια του Πρωθυπουργού επισημαίνουν πως «το νομοσχέδιο για τις άδειες αποτελούσε την επικοινωνιακή κορωνίδα του ΣΥΡΙΖΑ στη μάχη εναντίον της διαφθοράς.

Financial Times:

Υποστηρίζουν πως η δικαστική απόφαση «τραυματίζει» την Κυβέρνηση και παράλληλα καλεί τον Αλέξη Τσίπρα να λάβει θέση άμυνας.

Διαβάστε όλα όσα είπε για την απόφαση του ΣτΕ ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς:

Ν.Παππάς: Η Κυβέρνηση δεν κάνει πίσω-Δεν κρίθηκε αντισυνταγματικός ο νόμος

The post Με το βλέμμα στραμμένο στην απόφαση του ΣτΕ τα διεθνή Μέσα- Κάνουν λόγο για σοβαρή «οπισθοδρόμηση» appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα