«Με την θέληση μου δεν ανατινάχθηκα στο Παρίσι» δηλώνει ο Salah Abdeslam

09:37 2/4/2016 - Πηγή: iPop

«Με την θέληση μου δεν ανατινάχθηκα στο Παρίσι» δηλώνει ο Salah Abdeslam στον αδερφό του, Mohamed Abdeslam, μέσα από το κελί της φυλακής και υπογραμμίζει ότι για τις επιθέσεις στις Βρυξέλλες έμαθε από την τηλεόραση.

Τον ρόλο του στις επιθέσης της 13ης Νοεμβρίου του 2015 στο Παρίσι υποβάθμισε ο Salah Abdeslam εξηγώντας στον αδερφό του -ο οποίος τον επισκέφτηκε για μια ώρα στη φυλακή της πόλης Μπριζ στο βορειοδυτικό Βέλγιο- ότι αν ήθελε θα υπήρχαν

περισσότερα θύματα αλλά «με τη θέλησή του αρνήθηκε να ανατιναχθεί».

Μιλώντας στο ειδησεογραφικό τηλεοπτικό δίκτυο BFMTV ο Mohamed Abdeslam είπε πως ο αδερφός του, του δήλωσε ότι «Αν ήθελα, θα υπήρχαν περισσότερα θύματα. Ευτυχώς, δεν έφθασα μέχρι τέλους». Ο ίδιος εξήγησε πως ο Salah «θέλει να συνεργαστεί καθώς πρέπει να λογοδοτήσει, αλλά όχι στο Βέλγιο».

Να θυμίσουμε πως το βελγικό δικαστήριο αποφάσισε την Πέμπτη (31/3) αποφάσισε να εκδόσει τον Salah Abdeslam στη Γαλλία.

Ποιος ο ρόλος του Salah Abdeslam στις επιθέσεις στις Βρυξέλλες;

Ο Salah Abdeslam αρνείται οποιαδήποτε συμμετοχή στις επιθέσεις της 22ας Μαρτίου στις Βρυξέλλες, αλλά δηλώνει ενήμερος «καθώς έχει τηλεόραση στο κελί του».

Να θυμίσουμε πως ο Salah Abdeslam συνελήφθη 4 μέρες πριν από τις επιθέσεις στο μετρό και στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών.

Ο ρόλος του Abdeslam στις επιθέσεις του Παρισιού

«Αποφάσισα να μην το κάνω (σσ να ανατιναχθεί) όταν πάρκαρα το αυτοκίνητο. Άφησα τους τρεις επιβάτες μου και ξαναέφυγα. Οδήγησα τυχαία», φαίνεται να δήλωσε στην ακροαματική διαδικασία σύμφωνα με αποσπάσματα των πρακτικών τα οποία δημοσίευσαν η γαλλική εφημερίδα Le Monde και το BFMTV στις 25 Μαρτίου.

The post «Με την θέληση μου δεν ανατινάχθηκα στο Παρίσι» δηλώνει ο Salah Abdeslam appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα