Με προορισμό την Αθήνα ξεκινούν το ταξίδι τους οι αγρότες

14:12 11/2/2016 - Πηγή: iPop

Την κάθοδο τους στην Αθήνα είναι έτοιμοι να ξεκινήσουν οι αγρότες. Την ίδια στιγμή η Κυβέρνηση σχεδιάζει να μπλοκάρει τα τρακτέρ, ενώ παράλληλα τα Τέμπη θα παραμείνουν ανοιχτά από τις 21:00 έως τις 12:00.

Ήδη από την Τετάρτη, η Κυβέρνηση έχει στα χέρια της αιτήματα των αγροτών. Όπως χαρακτηριστικά τονίζουν ζητούν από τον Πρωθυπουργό να πάρει άμεσα πίσω το ασφαλιστικό.

Αξίζει να τονιστεί πως ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μάκης Μπαλαούρας

δήλωσε πως η Κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να βάλει ακόμα και λεωφορεία έτσι ώστε οι αγρότες θα φτάσουν στο Σύνταγμα χωρίς τα τρακτέρ τους.

Σε συνέντευξη του την Πέμπτη βουλευτής, Μάκης Μπαλαούρας τόνισε:

Ουδέποτε στην Αθήνα και στο παρελθόν δεν είχαν μπει τα τρακτέρ. Εκείνο που προτίθεται να κάνει η Κυβέρνηση είναι να βάλει λεωφορεία τα οποία θα πληρώσει στο μέρος εκείνο που θα σταματήσουν τα τρακτέρ για να μεταφέρει τους αγρότες στο Σύνταγμα

Όπως επισήμανε ο Βουλευτής: «Δεν επιθυμούμε να αποκόψουμε την κινητοποίηση, ούτε έχει γίνει μέχρι τώρα πουθενά».

Την ίδια στιγμή οι αγρότες αποφάσισαν να αφήσουν τα Τέμπη ανοιχτά από τις 21:00 έως τις 12:00. Η εν λόγω απόφαση πάρθηκε στη γενική συνέλευση από τα μέλη του μπλόκου. Στόχος είναι να βοηθήσουν τους συναδέρφους να κινηθούν προς την Αθήνα.

Πρώτοι στην Αθήνα θα φτάσουν οι αγρότες από την Κρήτη ο οποίοι αναχωρούν από το Ηράκλειο το βράδυ της Πέμπτης. Όπως έχουν δηλώσει στις 10:30 το πρωί της Παρασκευής, θα βρίσκονται έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Εκεί, αναμένεται να συναντηθούν με τους ανθοπαραγωγούς από το μπλόκο στα διόδια των Αφιδνών. Εκεί, θα μείνουν έως τις 5 το απόγευμα και μετά θα αναχωρήσουν για το Σύνταγμα.

Θυμίζουμε ότι η ΕΛΑΣ ετοιμάζει σχέδιο για να εμποδίσει τα τρακτέρ στο Σύνταγμα.

Οι πρώτες πληροφορίες θέλουν το σχέδιο που ετοιμάζει η ΕΛΑΣ για να μην επιτρέψει τα τρακτέρ να φτάσουν στην πλατεία Συντάγματος να αφορά τρεις ομόκεντρους κύκλους με κέντρο την πλατεία Συντάγματος.

Κύκλος 1: Πιάνει από τη Θεσσαλία μέχρι τα όρια του νομού Αττικής.Σύμφωνα με το σχέδιο οι αστυνομικοί σε επικοινωνία με τους αγρότες θα οδηγήσουν τα τρακτέρ εκτός εθνικού δικτύου από επαρχιακούς δρόμους ή την παλιά εθνική οδό.Κύκλος 2: Πιάνει από τα διόδια Αφιδνών, Ελευσίνας και το λιμάνι του Πειραιά μέχρι το λεγόμενο μικρό δακτύλιο του κέντρου της Αθήνας. Σ’ αυτό το σημείο υπάρχει απόλυτη απαγόρευση της εισόδου σε τρακτέρ.Κύκλος 3: Η πλατεία Συνάγματος και οι δρόμοι εντός που μικρού δακτυλίου που οδηγούν σ αυτό. Ισχυρές δυνάμεις της ομάδας ΔΙΑΣ και διμιρίες των ΜΑΤ θα απαγορεύουν την κίνηση σ’ όλα τα οχήματα.photo:SOOC / Stringer

The post Με προορισμό την Αθήνα ξεκινούν το ταξίδι τους οι αγρότες appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα