Με γκιλοτίνα οι απεργοί μπροστά από τη Βουλή- Φρένο για 24 ώρες στη χώρα (photos)

14:53 7/4/2016 - Πηγή: iPop

Γκιλοτίνα για το ασφαλιστικό έφτιαξαν οι απεργοί οι οποίοι συγκεντρώθηκαν μπροστά από τη Βουλή το μεσημέρι της Πέμπτης. Η πορεία της ΑΔΕΔΥ ξεκίνησε από την πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ η πορεία του ΠΑΜΕ από την Ομόνοια. Πλήθος κόσμου κατέβηκε στο κέντρο της Αθήνας θέλοντας να δείξει την αντίδραση του στο ασφαλιστικό.

Να τονισθεί πως το συλλαλητήριο της ΑΔΕΔ ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 13:30.

Ποιοι συμμετέχουν στην απεργιακή κινητοποίηση;

Το παρών εκτός των εργαζομένων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, δίνουν και οι δάσκαλοι και καθηγητές (ΔΟΕ-ΟΛΜΕ), οι μηχανικοί, οι διοικητικοί υπάλληλοι του ΕΚΠΑ, οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, οι δικηγόροι και η ΕΣΗΕΑ.

Να σημειωθεί πως κατά τη διάρκεια της 24ωρης απεργίας της Πέμπτης η ΕΣΗΕΑ σε συνεννόηση με την ΠΟΣΠΕΡΤ επιτρέπουν τη μετάδοση 15λεπτου απεργιακού δελτίου από τα ραδιόφωνα στις 13:15-13:30 και τη μετάδοση 15λεπτου απεργιακού δελτίου από τους τηλεοπτικούς σταθμούς στις 20:00-20:15.

Την ώρα των συγκεκριμένων μεταδόσεων θα μεταδίδουν απεργιακό δελτίο τα ειδησεογραφικά sites και οι ηλεκτρονικές εκδόσεις των εφημερίδων (πολιτικών, οικονομικών και αθλητικών), καθώς και το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Προσωπικό ασφαλείας στα νοσοκομεία:

Με προσωπικό ασφαλείας λειτουργούν την Πέμπτη τα νοσοκομεία, τα κέντρα υγείας, οι προνοιακές δομές και το ΕΚΑΒ αφού η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) αλλά και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) συμμετέχουν στην απεργία.

Την ίδια στιγμή συμμετοχή στην απεργία έχει δηλώσει και ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ).

Η ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ στην απεργία:

«Με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο η κυβέρνηση προωθεί νέες σημαντικές αυξήσεις σε άμεσους και έμμεσους φόρους για να εξασφαλίσει την είσπραξη πρόσθετων φορολογικών εσόδων ύψους 2 δισ. ευρώ, το 2016 και το 2017.

Φρένο και στις πτήσεις

Καμία πτήση δεν θα γίνει από και προς τα ελληνικά αεροδρόμια την Πέμπτη λόγω της συμμετοχής των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας στην απεργία της Πέμπτης.

Οι εξυπηρετούμενες πτήσεις που ορίζονται σε ΝΟΤΑΜ είναι οι εξής:

Πτήσεις που υπερίπτανται του Athinai Fir Hellas Uir.Πτήσεις που μεταφέρουν αρχηγούς κρατών.Πτήσεις της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας που μετέχουν σε επιχειρησιακές αποστολές και προγραμματισμένες ασκήσεις.Πτήσεις αεροσκαφών που αντιμετωπίζουν ασυνήθεις καταστάσεις ή διατελούν σε κατάσταση ανάγκης.Νοσοκομειακές πτήσεις, πτήσεις ανθρωπιστικής βοήθειας και πτήσεις αεροσκαφών Έρευνας και Διάσωσης.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις πτήσεις, το επιβατικό κοινό θα πρέπει να επικοινωνεί με την αεροπορική εταιρεία.

Γιατροί και εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος θα συμμετάσχει στην απεργία της Πέμπτης ενάντια στο ασφαλιστικό, ενώ θα απεργήσει και το Σωματείο Εργαζομένων στο ΕΚΑΒ.

Εκπαιδευτικοί

Η ΟΛΜΕ ανακοίνωσε τη συμμετοχή της στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ.

Διοικητικοί υπάλληλοι του ΕΚΠΑ

Οι Διοικητικοί Υπάλληλοι του Πανεπιστημίου Αθηνών αποφάσισαν να συμμετέχουν στην απεργιακή κινητοποίηση ενάντια στο ασφαλιστικό.

Δημοσιογράφοι

Η ΕΣΗΕΑ ανακοίνωσε ότι θα «συμμετέχει μαζί με όλους τους κοινωνικούς φορείς στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ, την Πέμπτη, 7 Απριλίου 2016 και καλεί τους συναδέλφους να πάρουν μέρος μαζικά στη συγκέντρωση που γίνεται στις 11 π.μ. στην Πλατεία Κλαυθμώνος. Η απεργία αρχίζει στις 06.00 π.μ. της Πέμπτης, 7 Απριλίου 2016 έως τις 06.00 π.μ. της Παρασκευής, 8 Απριλίου 2016 και αφορά τους δημοσιογράφους και τους διοικητικούς υπαλλήλους που εργάζονται:

Σε όλα τα ΜΜΕ (έντυπα, ραδιοτηλεοπτικά και διαδικτυακά) του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.Στην ΕΡΤ, στο ΑΜΠΕ, στους δημοτικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς, στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας και στα Γραφεία Τύπου.Το iPop.gr δεν θα συμμετάσχει στην 24ωρη απεργία

Το iPop.gr δεν θα συμμετάσχει στην απεργία των δημοσιογράφων και θα συνεχίσει την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση των αναγνωστών του.

Οι συνεργάτες του ιστότοπου αποφασίσαμε από κοινού να μην συμμετάσχουμε στην απεργία καθώς κανένας από εμάς δεν είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ.

Φυσικά, όλοι μας, στεκόμαστε στο πλάι των συναδέλφων μας. Ελπίζουμε κάποια στιγμή και οι εργαζόμενοι στα ηλεκτρονικά Μέσα Ενημέρωσης να μπορέσουν να γίνουν μέλη της ΕΣΗΕΑ και να αναγνωριστούν σαν δημοσιογράφοι.

Το καλό θα νικήσει,

Η ομάδα του iPop.gr

photos: INTIMENEWS/ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ,Alexandros Michailidis / SOOC

The post Με γκιλοτίνα οι απεργοί μπροστά από τη Βουλή- Φρένο για 24 ώρες στη χώρα (photos) appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα