Με 153 «ναι» στο κρίσιμο Eurogroup ο Υπ. Οικονομικών

07:59 9/5/2016 - Πηγή: iPop

Με 153 ψήφους υπέρ και 143 κατά και τέσσερις απουσίες ετοιμάζει βαλίτσες για το κρίσιμο Eurogroup του μεσημεριού της Δευτέρας ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Να θυμίσουμε πως το πολυνομοσχέδιο για το ασφαλιστικό και το φορολογικό πέρασε στη Βουλή τα μεσάνυχτα της Κυριακής.

Απουσίες κατά την διάρκεια της ψηφοφορίας:

Τέσσερις ήταν οι απουσίες και μάλιστα όλες από τα έδρανα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Να θυμίσουμε πως με επιστολική ψήφο που βέβαια

δεν προσμετράται ψήφισαν η Ντόρα Μπακογιάννη αλλά και ο Κώστας Βλάσης από τη Νέα Δημοκρατία, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά και ο Νίκος Μίχος της Χρυσής Αυγής.

Όπως ξεκαθαρίστηκε, η Ντ. Μπακογιάννη αποχώρησε από τη Βουλή επειδή δεν αισθανόταν καλά αργά ενώ είχε δώσει το παρών στην ομιλία του Προέδρου του Κόμματος, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Βέβαια, αυτοί που δεν ήταν στην ομιλία του Κ. Μητσοτάκη αλλά ήρθαν να ψηφίσουν ήταν ο Κώστας Καραμανλής και ο Αντώνης Σαμαράς.

Η συζήτηση του νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό σημαδεύτηκε από επεισόδια και εντάσεις. Η συζήτηση σταμάτησε όταν αντιδράσεις σημειώθηκαν από τα έδρανα της Χρυσής Αυγής.

Τι αναμένουμε στο Eurogroup;

Πολύ σημαντική σχετικά με την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, αλλά και τις προοπτικές ελάφρυνσης του δημόσιου χρέους είναι η συνεδρίαση του Eurogroup της Δευτέρας.

Βέβαια, θεωρείται δύσκολο έως ακατόρθωτο να το υπάρξουν σήμερα τελικές αποφάσεις.

Οι δηλώσεις και οι προτάσεις, μέσω διαρροών, οι οποίες έχουν δει το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ώρες κινούνται σε αντίθετη κατεύθυνση.

Να θυμίσουμε πως η συνεδρίαση του Eurogroup ξεκινά στις 4:00 ώρα Ελλάδος.

Τι αναφέρει η επιστολή του κρίσιμου Eurogroup;

«Η Ευρωομάδα θα πραγματοποιήσει έκτακτη σύνοδο για να συζητήσει την πορεία του προγράμματος μακροοικονομικής προσαρμογής της Ελλάδας.

Οι συζητήσεις θα καλύψουν μια συνολική δέσμη μεταρρυθμίσεων πολιτικής, καθώς και τη βιωσιμότητα του δημόσιου χρέους της Ελλάδας.

Και τα δύο στοιχεία πρέπει να συνυπάρχουν προκειμένου να ολοκληρωθεί η πρώτη αξιολόγηση του προγράμματος και να αποδεσμευθεί περαιτέρω χρηματοδοτική στήριξη στην Ελλάδα».

The post Με 153 «ναι» στο κρίσιμο Eurogroup ο Υπ. Οικονομικών appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα