Μάθε πόσο δύναμη έχει ένα όχι!

20:01 24/9/2014 - Πηγή: iPop

Μπορεί να μη σου πάει στο μυαλό πόσο δύναμη έχει ένα όχι! Μαθαίνοντας να λέμε όχι μερικές φορές αισθανόμαστε σίγουρα πιο ικανοί και νιώθουμε πόσο σημαντική μπορεί να γίνει η γνώμη μας. Δεν επιτρέπουμε σε κανέναν να μας επιβάλει τις δικές του αντιλήψεις και δεν αναγκαζόμαστε να κάνουμε πράγματα που δεν είναι συμβατά με το χαρακτήρα και τα πιστεύω μας.

Πόσο, λοιπόν, δύναμη έχει ένα όχι;Το όχι θέτει όρια: Μαθαίνουμε να φροντίζουμε τον εαυτό μας ουσιαστικά όταν θέτουμε όρια. Λέγοντας όχι σε κάποιον του κάνουμε ορατά αυτά τα όρια και του δείχνουμε ποια είναι ευαίσθητη γραμμή του επιθυμητού και
του ανεπιθύμητου.Δείχνει πως έχουμε άποψη: Λέγοντας ναι σε ότι σου υποδεικνύουν οι άλλοι χάνεις την ταυτότητα σου. Μετατρέπεσαι σε μία άβουλη προσωπικότητα που ζει υποκινούμενη από τους γύρω και δεν πράττει σύμφωνα με τα δεδομένα του δικού του μοναδικού χαρακτήρα.Επιβραβεύουμε τον εαυτό μας: Με το κάθε όχι που ξεστομίζουμε από το πιο μικρό μέχρι το πιο μεγάλο είναι σα να κερδίζουμε μια νίκη από την οποία παίρνουμε θάρρος να συνεχίσουμε.Συμβουλή!

Μπορεί το να λες όχι πολλές φορές να δημιουργεί δυσφορία και να φέρνει περίεργα συναισθήματα σε όσους το ακούν. Πρέπει, όμως, να θυμάσαι πως η ζωή είναι πολύ μικρή για να τη σπαταλάς κάνοντας μόνο τα θέλω των άλλων πραγματικότητα. Οπότε κάνε πράξη όσα επιθυμείς εσύ και μη σκέφτεσαι τίποτα!

The post Μάθε πόσο δύναμη έχει ένα όχι! appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα