Μάθε πώς να φτιάχνεις το τέλειο ψητό συκώτι και συνόδεψέ το με πεντανόστιμη σάλτσα meunière – Όλα τα μυστικά

14:58 11/1/2022 - Πηγή: iPop

Την επόμενη φορά που θα μαγειρέψεις συκώτι σε προτρέπουμε να δοκιμάσεις κάτι διαφορετικό και να προσθέσεις μία άλλη νότα στο πιάτο σου. Για σήμερα, λοιπόν, έχουμε ετοιμάσει συκώτι meunière! Προσθέστε κάτι ξεχωριστό στο επόμενο δείπνο με αυτή τη συνταγή για τη σάλτσα Meunière. Αυτή η εύκολη συνταγή σάλτσας είναι πλούσια σε γεύση και απαιτεί μόνο 6 υλικά!

Συκώτι μοσχαρίσιο με δενδρολίβανο

Τι σημαίνει α λα μενιέρ (a la meunière);

Γαλλικός όρος μαγειρικής για μια σάλτσα βουτύρου που ετοιμάζεται με διαυγές βούτυρο

(beurre clarifie) που καίγεται και κατόπιν αρωματίζεται με μαϊντανό ψιλοκομμένο και χυμό λεμονιού. Συνοδεύει άριστα ψάρια (ιδίως γλώσσα) ψητά ή ποσέ ή στον ατμό.

Τα υλικά που θα χρειαστείς για το συκώτι meunière:1 ή 2 φέτες συκώτι, εξαρτάται από το μέγεθος και το πάχος του, κομμένο σε φέτες 1-1.5 εκατ.2-3 κ.σ της σούπας ελαιόλαδοαλάτι, πιπέριέξτρα ελαιόλαδο για σερβίρισμα

Για τη σάλτσα Meunière:

1 φλιτζάνι βασικό απόθεμα θαλασσινών¾ κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο σκόρδο340 γραμμαρια ανάλατο βούτυρο , όλα2 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις¼ φλιτζάνι σάλτσα ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Ζουμερό χοιρινό με καραμελωμένα λαχανικά στον φούρνο για το γιορτινό τραπέζι

Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις:Ρίξε λίγο λάδι σε ένα τηγάνι και βάλε το στη φωτιά, μέτρια προς δυνατή. Τοποθέτησε το συκώτι και γύρισέ το ανά 1 λεπτό με ένα πιρούνι, συνολικά 4 έως 5 λεπτά.Για μία λεπτή φέτα, λιγότερο από 1 εκατ, πάχος τα 4 λεπτά αρκούν, δηλαδή 2 γυρίσματα για κάθε πλευρά. Μετά το δεύτερο γύρισμα, χαμήλωσε τη φωτιά.Μόλις το συκώτι είναα έτοιμο, μετάφερέ το σε ένα ξύλο κοπής και άφησέ το να ξεκουραστεί, 2-3 λεπτά. Έπειτα, κόψε το σε λεπτές φέτες.

Για τη σάλτσα Meunière:

Σε μια κατσαρόλα 1 λίτρου ανακάτεψε το ζωμό και το σκόρδο. Άφησε να πάρει μια βράση σε δυνατή φωτιά, στη συνέχεια μείωσε τη φωτιά και σιγόβρασε για 2 λεπτά. Απόσυρε από τη φωτιά.Σε μια κατσαρόλα 1 λίτρου λιώσε 4 κουταλιές της σούπας βούτυρο σε δυνατή φωτιά. Πρόσθεσε το αλεύρι και χτύπησε με ένα μεταλλικό σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθεί, περίπου 10 δευτερόλεπτα. Απόσυρε από τη φωτιά.Επανάφερε το μείγμα του ζωμού σε μέτρια φωτιά. Πρόσθεσε σταδιακά το μείγμα του βουτύρου στο μείγμα του ζωμού, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να ομογενοποιηθεί. Μείωσε τη θερμότητα σε πολύ χαμηλό.Πρόσθεσε τα υπόλοιπα 2½ μπαστούνια βουτύρου, περίπου το ένα τρίτο κάθε φορά, ανακατεύοντας συνεχώς κάθε φορά μέχρι να λιώσει το βούτυρο.Προσθέστε σταδιακά τη σάλτσα, ανακατεύοντας συνεχώς, και πρόσθεσε το αλάτι.Συνέχισε το μαγείρεμα μέχρι να πήξει ελαφρά η σάλτσα, περίπου 5 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά.Η σάλτσα μπορεί να διατηρηθεί ζεστή (ή να ξαναζεσταθεί) βάζοντας το τηγάνι πάνω από ένα άλλο τηγάνι με ζεστό (αλλά όχι βραστό) νερό.

Αφού είναι έτοιμη η σάλτσα σου σέρβιρέ την με το συκώτι σε ένα όμορφο πιάτο.

Συνταγή για πικάντικα αρνίσια παϊδάκια που λιώνουν στο στόμα

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Μάθε πώς να φτιάχνεις το τέλειο ψητό συκώτι και συνόδεψέ το με πεντανόστιμη σάλτσα meunière – Όλα τα μυστικά εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Αναζητήσεις
συκωτι μενιερ συνταγη,
Τυχαία Θέματα
Μάθε, ère – Όλα,mathe, ère – ola