Μάθε πώς να διαχειριστείς ένα επιθετικό παιδί

20:00 6/10/2014 - Πηγή: iPop

Το να μεγαλώνεις ένα παιδί ειδικά στη σημερινή εποχή είναι πραγματικά πολύ δύσκολο. Ο χρόνος που του αφιερώνεις είναι πολύ περιορισμένος (αφού δουλεύεις 12 ώρες για να μπορείς να βγάζεις τα χρήματα που χρειάζεσαι) και έτσι το να ασχοληθείς βαθύτερα με τη διαπαιδαγώγηση του είναι ακόμα δυσκολότερο για εσένα. Συνήθως, λοιπόν, όταν λείπεις στο παιδί σου αυτό ή απομακρύνεται ή βγάζει επίθεση και γίνεται ένα επιθετικό παιδί. Εμείς, λοιπόν, θα σου μάθουμε πώς μπορείς να συμπεριφερθείς στο παιδί σου για να μειώσεις την επιθετικότητά του και να το κάνεις να γίνει ξανά ήρεμο και γλυκό.

Τι να κάνεις
αν έχεις ένα επιθετικό παιδί;Αφιέρωσε του χρόνο: Το ξέρουμε είναι πολύ δύσκολο αλλά είναι κάτι το οποίο οφείλεις να κάνεις. Η επαφή σας θα του κάνει καλό και θα του γιατρέψει πολλές από τις πληγές του.Μη του συμπεριφέρεσαι με τον ίδιο τρόπο: Το να απαντήσεις με επίθεση στην επίθεση είναι λάθος. Προσπάθησε να διατηρείς την ηρεμία αλλά και την φωνή σου απαλή ακόμα και αν κοντεύεις να εκραγείς.Δώσε εσύ το καλό παράδειγμα: Η δική σου συμπεριφορά πρέπει να αποτελεί πρότυπο προς μίμηση και όχι προς αποφυγή.Εξήγησε του τα πάντα: Τα παιδιά έχουν συνεχώς ερωτήματα τα οποία δεν πρέπει να αφήνεις αναπάντητα. Συζήτησε, λοιπόν, μαζί του και πάρε απόφαση να μιλήσεις με αλήθειες.Συμβουλή!

Αν δεις ότι το παιδί σου όσο και να προσπαθείς παραμένει ένα επιθετικό παιδί, καλό θα ήταν να συμβουλευτείτε μαζί έναν ψυχολόγο. Και για να μη τρέχεις δεξιά και αριστερά, εμείς έχουμε την Ευτυχία Μανωλαράκη η οποία είναι η καλύτερη και είναι πάντα διαθέσιμη να σε ακούσει και να σε βοηθήσει.

The post Μάθε πώς να διαχειριστείς ένα επιθετικό παιδί appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα