Μάσησε τσίχλα αν δεν μπορείς να συγκεντρωθείς

06:01 11/9/2014 - Πηγή: iPop

Πήγαινε στο περίπτερο, πάρε ένα πακετάκι τσίχλες και μάσησε τσίχλα αν δεν μπορείς να συγκεντρωθείς σωστά. Θα σε βοηθήσει και δεν το λέμε απλά εμείς, αλλά η έρευνα, η οποία έγινε πάνω σ’αυτό το θέμα.

Αν είσαι στο σχολείο και σου ζήτησε η δασκάλα σου να φτύσεις τη τσίχλα, που μασάς, γιατί δεν είναι σωστό μέσα στη τάξη, τότε βγάλε το κινητό σου και δείξε αυτό το άρθρο. Βασικά, μην το κάνεις γιατί τότε θα φας δικαιολογημένα αποβολή από τον διευθυντή σου. Απλά, διάβασε εσύ καλά το άρθρο και εξήγησε το και αν δεν σε πιστέψει,

τότε διαφήμισε μας στη τάξη σου, φωνάζοντας γονατιστός και με τα χέρια ψηλά: «Το διάβασα στο IPOP!». Μάλλον υπερβάλαμε λίγο.

Σε μία έρευνα, που έγινε στο Πανεπιστήμιο του Oldenburg από τον Uwe Tänzer και δύο συνάδελφους του, βγήκαν κάποια ενδιαφέρουσα στοιχεία πάνω στο πόσο βοηθά η τσίχλα στη συγκέντρωση. Πήραν δύο μαθητές οκτώ και εννέα ετών και τους έβαλαν να κάνουν ένα 16λεπτο τεστ συγκέντρωσης, μασώντας τσίχλα. Τα αποτελέσματα ήταν θετικά και οι επιδόσεις καλύτερε. Μετά απ’αυτά δημοσίευσαν μια έρευνα, η οποία λεγόταν Chewing Gum and Concentration Performance και εξηγούσε πως το να μασάς τσίχλα σε βοηθάει στη συγκέντρωση σου. Γι’αυτό όταν γράφεις τεστ, φρόντισε να έχεις ένα πακετάκι τσίχλες μαζί σου.

The post Μάσησε τσίχλα αν δεν μπορείς να συγκεντρωθείς appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα