Μάρδας: Ευνοϊκή μεταχείριση για όσους πρόσφυγες επενδύσουν στην Ελλάδα- Ποια τα σχέδια της Κυβέρνησης;

10:31 27/3/2016 - Πηγή: iPop

Ιδιαίτερα αποκαλυπτικός ήταν σε συνέντευξη του το πρωί της Κυριακής ο υφυπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Μάρδας ο οποίος μίλησε για ευνοϊκότερη μεταχείριση όσων προσφύγων επενδύσουν στην Ελλάδα και αναφέρθηκε στα σχέδια της Κυβέρνησης.

Χαρακτηριστικά ο υφυπουργός Εξωτερικών σε τηλεοπτικό σταθμό την Κυριακή τόνισε μιλώντας για τους πρόσφυγες που βρίσκονται εγκλωβισμένοι στη χώρα μας:

Αν υπάρχουν κάποιοι εξ’ αυτών που έχουν τη δυνατότητα να επενδύσουν στη χώρα από 250.000 ευρώ θα έχουν

ευνοϊκή μεταχείριση παραμονής

Μάλιστα, ο Δημήτρης Μάρδας δήλωσε πως η Κυβέρνηση ήδη μελετά σχέδιο σύμφωνα με το οποίο θα εξεταστεί το οικονομικό προφίλ των προσφύγων και μεταναστών στην Ελλάδα.

Ο Υφυπουργός μίλησε και για την αδυναμία φύλαξης των θαλάσσιων συνόρων της χώρας μας και επίσης σχολιάσει την εφαρμογή της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας για το προσφυγικό.

Αναφέρθηκε στο τηλεφώνημα του Αλέξη Τσίπρα στον γ.γ. του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, στον οποίο, όπως είπε «μετέφερε τη δυσαρέσκεια της Αθήνας για το γεγονός ότι η Τουρκία δεν συμβάλλει ενεργά στη μείωση των προσφυγικών ροών στο Αιγαίο» και πρόσθεσε:

Ήρθε το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο και είδε πόσο δύσκολη είναι η διαχείριση του ζητήματος

Και τόνισε: «Όσοι μιλούσαν για έξοδο της Ελλάδας της συνθήκης Σένγκεν τώρα παίρνουν την απάντηση που πρέπει».

Κλείνοντας τη συνέντευξη του ο Δ. Μάρδας έκανε και μια μικρή αναφορά στο πολυσυζητημένο θέμα Μουζάλα χαρακτηρίζοντας το «λεκτική υπερβολή». Βέβαια, ο υφυπουργός δήλωσε πως επιθυμεί την αλλαγή του Γιάννη Μουζάλα λέγοντας χαρακτηριστικά «ένας άνθρωπος που δουλεύει 20 ώρες το 24ωρο μπορεί να κάνει κάποια λεκτικά λάθη. Δεν αλλάζει η πολιτική της χώρας σε ο,τι αφορά την ονομασία των Σκοπίων».

photo:Nick Paleologos / SOOC

The post Μάρδας: Ευνοϊκή μεταχείριση για όσους πρόσφυγες επενδύσουν στην Ελλάδα- Ποια τα σχέδια της Κυβέρνησης; appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα