Μαραθώνιος συναντήσεων οικονομικού επιτελείου στην Ουάσινγκτον υπό την απειλή νέων μέτρων από τον Τόμσεν

18:36 15/4/2016 - Πηγή: iPop

Την ίδια στιγμή που ο Πολ Τόμσεν εμμένει στην άποψή του ότι χρειάζονται πρόσθετα μέτρα, ξεκινά ο μαραθώνιος συναντήσεων του οικονομικού επιτελείου στην Ουάσινγκτον στα πλαίσια των εργασιών της εαρινής Συνόδου του ΔΝΤ.

Σε δημοσιογράφους ο Πολ Τόμσεν τόνισε πως είναι αναγκαία η λήψη πρόσθετων μέτρων περίπου 8 δισ. ευρώ ή 4,5% του ΑΕΠ με στόχο να επιτευχθεί ο στόχος του πρωτογενούς πλεονάσματος 3,5% του ΑΕΠ

έως το 2018.

Ο επικεφαλής ευρωπαϊκών υποθέσεων του ΔΝΤ επίσης δήλωσε ότι «η δημοσιονομική προσαρμογή που έχει πετύχει η Ελλάδα είναι πρωτοφανής για παγκόσμια δεδομένα» ενώ επισήμανε πως «οι στόχοι του προγράμματος που συμφωνήθηκε το καλοκαίρι, δεν είναι ρεαλιστικοί».

Κλείνοντας τις δηλώσεις του εξήγησε πως πρέπει «να μειωθεί το αφορολόγητο όριο σταδιακά» και ότι «δεν μπορεί να συνεχιστεί η υπερφορολόγηση των υψηλότερων εισοδημάτων».

Ο Β. Σόιμπλε από την πλευρά του εξέφρασε και πάλι την άποψη ότι δεν υπάρχει λόγος για ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, ενώ τόνισε πως η Ελλάδα ακόμα δεν έχει εκπληρώσει όλες τις δεσμεύσεις της από τη συμφωνία του καλοκαιριού.

Ο Γερούν Ντάισελμπλουμ σε συνέντευξή του εμφανίστηκε αισιόδοξος για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης.

Εστιάζοντας στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης ο Επικεφαλής του Eurogroup δήλωσε «θα έρθουμε στο θέμα του ελληνικού χρέους και θα δούμε τι χρειάζεται να γίνει τώρα ή αργότερα».

Ενώ παράλληλα ξεκαθάρισε πως «Η Ευρώπη, είπε, είναι έτοιμη να συζητήσει με την Ελλάδα για το χρέος».

Σε θετικό κλίμα φέρεται πως έγινε η συνάντηση των κ.κ. Τσακαλώτου και Σταθάκη με τον Μισέλ Σαπέν, με τον Γάλλο ΥΠΟΙΚ να διαβεβαιώνει την ελληνική πλευρά ότι αναζητά λύση για το κλείσιμο της αξιολόγησης στο τρίγωνο «Ελλάδα- ΔΝΤ- Γερμανία».

Τόνισε παράλληλα ότι οποιαδήποτε καθυστέρηση θα δημιουργήσει προβλήματα και στις δύο πλευρές και εκτίμησε ότι το αργότερο μέχρι τέλος Απριλίου θα έχει κλείσει η αξιολόγηση.

Οι συναντήσεις Τσακαλώτου και Σταθάκη:

Για σήμερα Παρασκευή:

13.30 με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.14.55 με τον Υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζακ Λιου.17.00 με τον πρόεδρο της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι.

Ο κ. Τσακαλώτος θα συναντήσει σήμερα στις 19:00 την Κριστίν Λαγκάρντ και αύριο στη 13:30 τον Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Οι παραπάνω ώρες που αναφέρονται είναι τοπικές.

The post Μαραθώνιος συναντήσεων οικονομικού επιτελείου στην Ουάσινγκτον υπό την απειλή νέων μέτρων από τον Τόμσεν appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα