Μακελειό στην Άγκυρα: Αεροπορικές επιδρομές Τούρκων εναντίον Κούρδων ως αντίποινα

10:29 14/3/2016 - Πηγή: iPop

Ο τουρκικός στρατός πραγματοποίησε αεροπορικές επιδρομές εναντίον Κούρδων στο βόρειο Ιράκ, ως εκδίκηση για την αιματηρή επίθεση στην Άγκυρα, σύμφωνα με το κρατικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Εννέα F-16 και και δύο F-4 έκαναν επιδρομή εναντίον 18 θέσεων του κουρδικού PKK στο βόρειο Ιράκ.

Σημειώνεται πως η αστυνομία συνέλαβε την Δευτέρα ύποπτους κούρδους μαχητές σε νότια πόλη της Τουρκίας.

Αξίζει να τονιστεί πως

παρόλο που δεν έχει υπάρξει ανάληψη ευθύνης ή κάποιο αποδεικτικό στοιχείο ότι το PKK κρύβεται πίσω από την επίθεση, οι αρχές θεωρούν ότι οι Κούρδοι είναι οι υπεύθυνοι για την αιματηρή επίθεση.

Τι συνέβη την Κυριακή στην Άγκυρα;

Επίθεση με παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο σημειώθηκε την Κυριακή σε πάρκο σε κεντρικό σημείο της Άγκυρας στις 18:35, τοπική ώρα. Ο μέχρι στιγμής απολογισμός είναι 37 νεκροί και τουλάχιστον 129 τραυματίες.

Ο Τούρκος υπουργός Υγείας έκανε γνωστό πως σίγουρα ένας ή δύο από τους δράστες είναι νεκροί.

Σε δέκα νοσοκομεία της τουρκικής πρωτεύουσας έχουν μεταφερθεί οι τραυματίες, εκ των οποίων οι 19 είναι σε κρίσιμη κατάσταση.

Το Reuters μεταδίδει ότι μετά την έκρηξη, υπήρξαν και πυροβολισμοί.

Από τον Οκτώβριο του 2015 έχουν γίνει στην Άγκυρα τρεις επιθέσεις. Θυμίζουμε πως πριν από έναν μήνα σημειώθηκε ακόμα μια αιματηρή επίθεση στην Άγκυρα, που είχε ως αποτέλεσμα 28 άνθρωποι να χάσουν την ζωή τους.

Τον Οκτώβριο 103 άτομα είχαν σκοτωθεί κι ακόμα 250 είχαν τραυματιστεί μετά από επίθεση από βομβιστές αυτοκτονίας.

Ο Ταγίπ Ερντογάν σε δηλώσεις του τόνισε: «Το τουρκικό κράτος δεν θα υποχωρήσει ποτέ στο δικαίωμά του να υπερασπισθεί τον εαυτό του και τους πολίτες του. Τρομοκρατικές οργανώσεις που χάνουν τη μάχη απέναντι στις τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας βάζουν ως στόχο αθώους πολίτες».

Το ελληνικό ΥΠΕΞ καταδίκασε την επίθεση

«Καταδικάζουμε απερίφραστα την τρομοκρατία, από όπου και αν προέρχεται, και εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον τουρκικό λαό, στους πολίτες της τουρκικής πρωτεύουσας, καθώς τα θερμά συλλυπητήρια του ελληνικού λαού και της ελληνικής Κυβέρνησης στις οικογένειες των θυμάτων».

Η ανακοίνωση της γαλλικής Προεδρίας για την επίθεση

«Η Γαλλία βρίσκεται στο πλευρό της Τουρκίας για να συνεχίσει μαζί της τον αγώνα κατά της τρομοκρατίας που κτυπά παντού και πρέπει να αντιμετωπισθεί με τη μεγαλύτερη δυνατή ενεργητικότητα».

Τέλος, να σημειωθεί ότι η Αμερικανική Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Άγκυρα είχε προειδοποιήσει για τρομοκρατικές ενέργειες στον τόπο όπου είχε γίνει η προηγούμενη επίθεση και κοντά στο σημείο που σημειώθηκε η επίθεση της Κυριακής.

The post Μακελειό στην Άγκυρα: Αεροπορικές επιδρομές Τούρκων εναντίον Κούρδων ως αντίποινα appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα