Μαγειρεύω με το παιδί τρεις πανεύκολες συνταγές και ταυτόχρονα φτιάχνουμε τις πιο όμορφες αναμνήσεις

17:46 14/9/2021 - Πηγή: iPop

Ο χρόνος που περνάμε με τα παιδιά μας αφιερώνοντάς τους την αποκλειστική μας προσοχή είναι πραγματικά ανεκτίμητος και για εκείνα και για εμάς. Συχνά θα δεις τα παιδιά να θέλουν να είναι γύρω σου ακόμα και όταν έχεις να κάνεις κάποιες δουλειές. (Το ξέρω ότι αυτό είναι κάποιες φορές κουραστικό ειδικά αν βιάζεσαι να τελειώσεις κάτι, αλλά πραγματικά, ο χρόνος αυτός είναι επένδυση στη σχέση ανάμεσα σε εσένα και το παιδί). Το να μαγειρεύω με το παιδί μου είναι τις περισσότερες φορές κάτι που απολαμβάνουμε και οι δύο. Εκτός ότι περνάμε εποικοδομητικό χρόνο μαζί, παράλληλα βοηθά πολύ

το παιδί αυτό το νέο skill. Τα παιδιά χαίρονται να μας βοηθούν και να είναι χρήσιμα. Μπορούν να διαβάσουν την συνταγή, να συλλέξουν τα υλικά και να τα ζυγίσουν στην ζυγαριά. Να δουν την σειρά των πραγμάτων σε όλη την διαδικασία και τελικά να απολαύσετε μαζί τελικά το αποτέλεσμα.

3 εύκολες συνταγές που μπορείτε να κάνετε και να περάσετε χρόνο μαζί αλλά και να μην δυσκολευτούν τα παιδιά είναι:

Σοκολατένια μπισκότα με τρία υλικά

Υλικά

1 κούπα πραλίνα1 μεγάλο αυγό1 κούπα αλεύρι

Εκτέλεση:

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180CΣε ένα μπολ, ανακατέψτε την πραλίνα και το αυγό μέχρι να ενωθούν. Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθείΠλάστε 12-14 μπαλάκια και αραδιάστε τα σε ένα ταψί που έχετε καλύψει με λαδόχαρτο. Ισιώνουμε ελαφρώς την επιφάνεια.Ψήνουμε για 8-10 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει.

Νέα μελέτη αποκαλύπτει πώς λειτουργούν οι μακροχρόνιες αναμνήσεις

Taco wrapsPexels

Υλικά:

4 τορτίγιες1/2 κούπα τυρί κρέμα1 πιπεριά κόκκινη σε λωρίδες1 πιπεριά πράσινη2 ντομάτες σε κυβάκια1 αγγούρι σε κυβάκια100 γρ. τυρί τσένταρ

Εκτέλεση:

Κόψτε και προσθέστε όλα τα υλικά και σε ένα μπολ. Απλώστε το μείγμα στην τορτίγια και τυλίξτε. Μπορείτε να το κόψετε σε φετούλες ή να το προσφέρετε σαν κλασικό τάκος. (δεν χρειάζεται ψήσιμο)

Pancakes

Υλικά:

1 κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του2 κ.σ ζάχαρη1 κούπα γάλα1 μεγάλο αυγό1 κ.σ ηλιέλαιολίγο βούτυρο1 βανίλια

Εκτέλεση:

Ανακατεύουμε το αλεύρι και τη ζάχαρη και τη βανίλια. Κατόπιν ρίχνουμε όλα τα υγρά. Ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά.Βάζουμε σε ένα τηγάνι λίγο βούτυρο και το αφήνουμε να κάψει για πολύ λίγο. Ρίχνουμε τη θερμοκρασία στο μισό και βάζουμε μια κουταλιά από το μείγμα. Αφήνουμε με ψηθεί (θέλει λίγη υπομονή) και μόλις βγάλει φουσκάλες γυρνάμε και από την άλλη μεριά να ψηθεί. Όταν ψηθεί τις στοιβάζουμε σε πιάτο. Συνοδεύουμε με μέλι ή πραλίνα ή ότι άλλο προτιμάτε. Σερβίρουμε με φρούτα ή ξηρούς καρπούς.

Αυτές είναι 3 εύκολες συνταγές που μπορούν να μαγειρέψουν τα παιδιά με ασφάλεια χωρίς να υπάρχει κίνδυνος για εκείνα. Παράλληλα περνάτε χρόνο μαζί, δίνοντάς τους τις γνώσεις σας πάνω στην μαγειρική. Μαγειρεύω με το παιδί και κατόπιν τρώμε παρέα τα όμορφα πράγματα που φτιάξαμε! Είναι μια πολύ όμορφη συνήθεια και ένας τρόπος να δεθεί περισσότερο η σχέση σας.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Μαγειρεύω με το παιδί τρεις πανεύκολες συνταγές και ταυτόχρονα φτιάχνουμε τις πιο όμορφες αναμνήσεις εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μαγειρεύω,mageirevo