«Λύδια λίθο» χαρακτηρίζει η Κομισιόν την βελτίωση του επενδυτικού περιβάλλοντος

11:57 14/4/2016 - Πηγή: iPop

Στην βελτίωση του επενδυτικού περιβάλλοντος στη χώρα μας εστιάζει η Κομισιόν η οποία μέσω του εκπροσώπου της Μαργαρίτης Σχοινάς την χαρακτηρίζει «Λύδια λίθο». Κατά τη διάρκεια συνέντευξης του μάλιστα ο Ευρωπαίος Αξιωματούχος έδωσε ιδιαίτερη σημασία στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων του προγράμματος βοήθειας.
Σε συνέντευξή του στο EuroActiv, ο Μαργαρίτης Σχοινάς σημείωσε χαρακτηριστικά πως «οι Βρυξέλλες συνεπικουρούν την Ελλάδα

στη δημιουργία ενός φιλικού επενδυτικού περιβάλλοντος σε σχέση με την απλοποίηση της αδειοδότησης των επενδύσεων, τη μείωση των εμποδίων στον ανταγωνισμό, την ενίσχυση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και της ενεργειακής απόδοσης και, σύντομα, τη μείωση του διοικητικού φόρτου των επιχειρήσεων» ενώ παράλληλα πρόσθεσε:

«Αυτή η εργασία είναι θεμελιώδης για να δημιουργηθούν οι κατάλληλες επενδυτικές ευκαιρίες για τους επενδυτές».

Μιλώντας για το Επενδυτικό Σχέδιο ο Εκπρόσωπος της Κομισιόν δήλωσε πως «δεν είναι πανάκεια και δεν θα αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη από μόνο του, αλλά είναι ένα βασικό δομικό στοιχείο για την επιστροφή στη δημιουργία βιώσιμων θέσεων εργασίας και την ανάπτυξη» και εν συνεχεία χαιρέτισε το γεγονός πως οι ελληνικές επιχειρήσεις «αξιοποιούν στο έπακρον τα κοινοτικά κονδύλια». Δήλωσε μάλιστα πως «η Κομισιόν παρέχει υποστήριξη προς τις ελληνικές αρχές για τη δημιουργία αποδοτικών και αποτελεσματικών δομών για τη διαχείριση των ευρωπαϊκών κονδυλίων».

«Αυτό θα πρέπει να οδηγήσει στο σχεδιασμό καλύτερης ποιότητας έργων και κατά συνέπεια να προσελκύσει ιδιώτες επενδυτές. Επιπλέον, η χρηματοδότηση του EFSI μπορεί να συνδυαστεί με τα Ευρωπαϊκά Διαρθρωτικά και Επενδυτικά Ταμεία (ESI) κάτι που θα επιτρέψει στα έργα να ξεκινήσουν σχετικά γρήγορα» ξεκαθάρισε ο Μ. Σχοινάς.

Κλείνοντας μίλησε για το σχέδιο Γιούνκερ και εξέφρασε την ικανοποίηση της Επιτροπής.

The post «Λύδια λίθο» χαρακτηρίζει η Κομισιόν την βελτίωση του επενδυτικού περιβάλλοντος appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα