Λεβέντης: Η Εκκλησία μου φαίνεται πως ζει στον Μεσαίωνά της (Video)

21:42 22/12/2015 - Πηγή: iPop

Την λύπη του για τη στάση που έχει κρατήσει η Εκκλησία απέναντι στο Σύμφωνο Συμβίωσης εξέφρασε ο Βασίλης Λεβέντης κατά την ομιλία του στη Βουλή.

Η ομιλία του Β. Λεβέντη:

«Αισθάνομαι λύπη που ένα νομοσχέδιο που εναρμονίζει την Ελλάδα

με την Ευρώπη έχει γίνει αντικείμενο έξαλλων αντιπαραθέσεων λεκτικών, ελέχθησαν ανάρμοστες φράσεις σήμερα στο Κοινοβούλιο από διάφορες πτέρυγες, γιατί ίσως κάποιες πτέρυγες δεν υπάρχουν πολιτικά και υψώνοντας τους τόνους προσπαθούν να υπάρξουν.

Έχω στεναχωρηθεί με την Εκκλησία. Υπήρξα άνθρωπος της Εκκλησίας, έχω στεναχωρηθεί με κάποιους ιεράρχες που λένε ότι δεν μπορούν να υπάρξει γάμος μεταξύ παρά φύσιν καταστάσεων. Ποιος μίλησε για γάμους; Για συμβολαιογραφική πράξη ομιλούμε, και η Εκκλησία μου φαίνεται πως … ελπίζω όχι όλοι οι ιεράρχες.. ζει τον μεσαίωνα της.

Κάποιοι ιεράρχηδες που ομιλούν για γάμους είναι εκτός τόπου και χρόνου βεβαίως ακούγονται κάποιοι ιεράρχες που ακροδεξιίζουν αλλά και πάλι θα έπρεπε να προσέχουν

Δεν μπορούν να λένε ότι θέλουν και να είναι εκτός τόπου και χρόνου.

Δηλώνω στο Κοινοβούλιο ότι αν γίνει κάποτε, σήμερα δεν μπορεί να γίνει. Αν υπάρχουν σημεία που επιτρέπουν παρατιμίες προσβάλλει τα χριστιανικά ήθη τα οποία πρέπει να διαφυλάξουμε και δηλώνω την προσωπική μου ευσέβεια προς την Εκκλησία της Ελλάδας αλλά την καλώ να έρθει στο κλίμα της εποχής».

Ποια θα είναι η στάση της Ένωσης Κεντρώων;

«Η Ένωση Κεντρώων ψηφίζει το σύμφωνο συμβίωσης.

Δεν καταλαβαίνω όταν μιλούμε για ένα νομοσχέδιο, ποια κακή μοίρα φέρνει την κυβέρνηση να φέρνει πλαγίως άσχετες τροπολογίες από τα παράθυρα.

Παρακαλώ την κυβέρνηση για όσο μείνει στην Κυβέρνηση να είναι πιο σοβαρή γι αυτά τα σχέδια. Όταν φέρνουν ένα νομοσχέδιο να μιλούν μόνο γι αυτό. Δεν φτάνει που το κουβαλάνε με την διαδικασία του κατεπείγοντος, αφήνουν και τα παράθυρα ανοικτά για να μπαίνουν οι τροπολογίες».

Photo: ©INTIMEnews/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

The post Λεβέντης: Η Εκκλησία μου φαίνεται πως ζει στον Μεσαίωνά της (Video) appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα