Λάθη που κάνεις σε μια συνέντευξη και δεν το καταλαβαίνεις

12:19 24/6/2017 - Πηγή: iPop

Έψαχνες για πολύ καιρό μια δουλειά και τελικά σε καλούν για συνέντευξη!Άγχος, προετοιμασίες, πρόβες και πάλι από την αρχή.

Τα πράγματα είναι περισσότερο απλά από ότι νομίζεις. Απόφυγε να κάνεις αυτά τα μικρά λάθη αν θες να σε προσλάβουν!

Δεν κάνεις λήψη της εφαρμογής της εταιρίας

Ένα από τα πρώτα ερωτήματα που θα σε ρωτήσουν σε μια συνέντευξη είναι «Τι ξέρετε για εμάς;». Τότε μπορείς να απαντήσεις πως έχεις κατεβάσει την εφαρμογή και είσαι ενημερωμένος.

Είσαι αρνητικός

Η πρώτη εντύπωση

είναι ιδιαίτερα σημαντική. Όταν λοιπόν σε ρωτήσουν γιατί έφυγες από την προηγούμενη δουλεία μην εστιάσεις σε όλα τα αρνητικά, είναι προτιμότερο να σκεφτείς μια θετική απάντηση για τους λόγους που δεν ενδιαφέρεσαι πλέον για την προηγούμενη δουλειά σου.
Και αυτό γιατί μπορεί να σκεφτούν: «Θα το πει αυτό και για μας σε λίγους μήνες;» Στη συζήτησή σου με τον μελλοντικό σου εργοδότη πρέπει να εστιάζεις στα θετικά.

Μίλα για τον εαυτό σου

Όλοι οι εργοδότες θα σου ζητήσουν να μιλήσεις για τον εαυτό σου. Αυτό συμβαίνει επειδή πιθανότητα δεν είχαν τον χρόνο να απομνημονεύσουν το βιογραφικό σου και είναι ένας καλός τρόπος να δουν πως θα τοποθετηθείς σε αυτήν την ερώτηση.
Δεν θέλουν όμως να μάθουν την ιστορία της ζωής σου. Θέλουν απλώς να δουν το υπόβαθρό σου και πως αυτό μπορεί να σχετίζεται με την εταιρία.

Ξεχνάς ότι υπάρχει η Google και το Linkedin

Κάνε την έρευνά σου πριν πας στη συνέντευξη. Μάθε για την εταιρία τους στόχους της αλλά και τους ανθρώπους που εργάζονται εκεί. Μπορεί να νομίζεις ότι είναι λίγο creepy αλλά θα σε βοηθήσει πολύ.

Δεν προετοιμάζεσαι για το προφανές

Υπάρχουν μερικές σίγουρες ερωτήσεις που θα σου κάνουν. Και ήδη έχεις ακούσεις τις απαντήσεις για αυτά. Κάνε την προετοιμασία σου, το ‘χεις!

Βιάζεσαι

Δώσε χρόνο στον εαυτό σου για να συλλέξεις τις σκέψεις σου, να ανακτήσεις την ψυχραιμία σου και να απαντήσεις. Αυτό θα σε βοηθήσει να οργανώσεις τις σκέψεις σου.

Δεν είσαι ο εαυτός σου

Όταν δεν είσαι ο εαυτός σου φαίνεται. Κάνε ένα πείραμα και κατέγραψε τον εαυτό σου. Ακούγεσαι σαν ρομπότ; Είναι σημαντικό να δουν ότι είσαι αυθεντικός!

Δεν καταλαβαίνεις ποιο θα είναι το «επόμενο βήμα»

Δεν είναι καθόλου κακό να ρωτήσεις ποιο θα είναι το επόμενο βήμα. Αν θα σε καλέσουν, αν θα σε έχουν στα υπόψιν τους. Έτσι θα απαλλαγείς και εσύ από το άγχος.

The post Λάθη που κάνεις σε μια συνέντευξη και δεν το καταλαβαίνεις appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα