Κυριακάτικη μελαγχολία; Εσύ φταις για πέντε λόγους!

14:58 1/9/2019 - Πηγή: iPop

Η Κυριακάτικη μελαγχολία μας πιάνει όλους ανά διαστήματα, επειδή δεν ακολουθήσαμε τα σωστά βήματα την Παρασκευή ή όλη την εβδομάδα. Ναι, είναι αλυσίδα!

Κάθε Κυριακή νιώθουμε μια έντονη μελαγχολία που ξημερώνει Δευτέρα, που πρέπει πάλι να μπεις σε ρυθμό, που το ΣΚ πέρασε τόσο γρήγορα και η εβδομάδα κυλά τόσο αργά.

Λοιπόν, αν έχεις προπονήσει, δεν θα νιώθεις αυτό το βάρος στην καρδιά και σίγουρα δεν θα θες (και δεν πρέπει) να περάσεις όλη τη μέρα στο κρεβάτι κοιτώντας το ταβάνι.

Κυριακάτικη μελαγχολία;
Όχι, πια!Η σωτήρια Παρασκευή

unsplash/Ava Sol

Φτάνει Παρασκευούλα κι εσύ ανυπομονείς απλώς να φύγεις από το γραφείο και να πιεις ένα ποτήρι κρασί να πάνε τα φαρμάκια κάτω. Αυτή η απλή κίνηση επηρεάζει το Σάββατο και την Κυριακή σου. Γιατί; Γιατί την Κυριακή καταλήγεις να πρέπει να βάλεις πλυντήριο, να κάνεις τις δουλειές του σπιτιού, να στείλεις μερικά emails και να γεμίσεις το άδειο σου ψυγείο.

Αντί να αφήνεις όλα αυτά τα βαρετά και δυσάρεστα για την Κυριακή, προσπάθησε να τα κάνεις την Παρασκευή ώστε την Κυριακή να απολαύσεις απλά την ημέρα.

Η λίστα σου για τη Δευτέρα

«Είναι κάτι που θα αφήσω για τη Δευτέρα»: Πόσες φορές το έχεις πει αυτό; Πολλές φορές η Κυριακή σε τρομάζει και σε γεμίζει με άγχος διότι έχεις αφήσει μισο-τελειωμένες δουλειές την Παρασκευή και θα πρέπει να τις κάνεις τη Δευτέρα.

Προσπάθησε να μην αναβάλλεις πράγματα και ξόδεψε 15 λεπτά κάθε Παρασκευή για να οργανώσεις το πλάνο για τη Δευτέρα με όσα έχεις να κάνεις. Θα νιώσεις πολύ καλύτερα.

Βάλε στόχους για το ΣΚ

unsplash/bruce mars

Ένας στόχος μπορεί να είναι να κοιμάσαι όλη μέρα, ένας άλλος να πας μια εκδρομή ή για ποδηλατάδα με τις φίλες σου. Όπως κι αν έχει προσπάθησε να κάνεις συγκεκριμένα πράγματα που θέλεις να κάνεις και που σε ξεκουράζουν και σε ικανοποιούν.

Και μέσα σε όλα αυτά… αποσυνδέσου. Άφησε το κινητό στην άκρη για ώρες, μην τσεκάρεις διαρκώς τα emails, μη μιλάς για τη δουλειά! Αλλά φρόντισε να μετατρέπεις τα ΣΚ σου σε mini διακοπές είτε αυτό σημαίνει ένα tour στην πόλη, είτε σημαίνει να φας brunch σε ένα cool μαγαζί, να κάνεις όσα δεν έχεις κάνει και πάντα σκεφτόσουν.

Κάνε κάτι διασκεδαστικό

Την Κυριακή το βράδυ κάνε κάτι διασκεδαστικό, κάνε κάτι που να περιμένεις να με ανυπομονησία να έρθει η Κυριακή. Μόνοι έτσι θα διώξεις αυτήν την Κυριακάτικη μελαγχολία, αυτό το «κακό» που σε στοιχειώνει.

Κάνε ό,τι σε διασκεδάζει και φρόντισε να το χαρείς με την ψυχή σου. Κι απλά σταμάτα να σκέφτεσαι ότι είναι Κυριακή… δεν είναι και το τέλος του κόσμου.

Το δωράκι σου για τη Δευτέρα

Photo: unsplash/Hannah Gullixson

Φρόντισε να κάνεις ένα δώρο στον εαυτό σου τη Δευτέρα, κάτι για το οποίο να ανυπομονείς να ξημερώσει Δευτέρα. Μπορεί να είναι απλά μια ταινία που θα δεις στο σινεμά, ένα καλό μεσημεριανό, ένα καθιερωμένο καφεδάκι με την κολλητή στο αγαπημένο σας στέκι.

Μόνο εσύ μπορείς να κάνεις την κάθε μέρα σου μοναδική!

Διαβάστε επίσης:

Οι αλλαγές που πρέπει όλοι να κάνουμε τον Σεπτέμβρη!

Photo: Pexels

Το άρθρο Κυριακάτικη μελαγχολία; Εσύ φταις για πέντε λόγους! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα