Κρυπτογραφημένα μηνύματα και στο Viber!

19:55 20/4/2016 - Πηγή: iPop

Μετά το WhatsApp, τώρα και το Viber ενσωματώνει κρυπτογραφημένα μηνύματα προκειμένου να εξασφαλίσει την πλήρη ιδιωτικότητα των συνομιλιών των χρηστών.

Όμως το Viber κάνει ένα βήμα παραπέρα, προσφέροντας ακόμα και κρυμμένα μηνύματα, τα οποία δεν μπορεί να δει κανένας ακόμα κι αν πάρει το κινητό σου, παρά μόνον εσύ!

Ο COO του Viber δήλωσε πως η ομάδα εργάζονταν εδώ και πολύ και καιρό γι’ αυτό το σκοπό και είναι πλέον στην ευχάριστη θέση ν’ ανακοινώσει

ότι οι χρήστες μπορούν να χρησιμοποιούν την εφαρμογή χωρίς να υπάρχει φόβος διαρροής κάποιας συνομιλίας ή κλήσης τους.

Τα δύο νέα χαρακτηριστικά που ενισχύουν την ασφάλεια γίνονται διαθέσιμα με τη νέα ενημέρωση του Viber. Ένα εικονίδιο δίπλα στο text bar εμφανίζεται με το μήνυμα: «Confirm you are secured».

Η κάθε συσκευή λαμβάνει ένα ξεχωριστό κλειδί κρυπτογράφησης, το οποίο επιτρέπει στους χρήστες να μαρκάρουν τις επαφές που θεωρούν αξιόπιστες, με το λουκετάκι να γίνεται πράσινο. Εάν εμφανιστεί κόκκινο λουκέτο, τότε σημαίνει ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα με το κλειδί ελέγχου ταυτότητας. Αυτό θα μπορούσε να σημαίνει ότι ο φίλος σου έχει αλλάξει τον πρωταρχικό του αριθμό ή ότι μπορεί να πέσεις θύμα επίθεσης!

Οι κρυφές συζητήσεις από την άλλη σου επιτρέπουν να κρύψεις τελείως από την αρχική σου οθόνη όσες δεν θέλεις να φαίνονται.

The post Κρυπτογραφημένα μηνύματα και στο Viber! appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα