Κρίσιμη ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής για τις τηλεοπτικές άδειες

08:10 29/1/2016 - Πηγή: iPop

Κρίσιμη είναι η συζήτηση και ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής την Παρασκευή σχετικά με τον αριθμό των τηλεοπτικών αδειών.

Σύμφωνα με την τροπολογία που έχει καταθέσει ο Νίκος Παππάς, ο αριθμός των τηλεοπτικών αδειών θα καθορίζεται με διάταξη νόμου.

Επί της συγκεκριμένης διάταξης καλείται σήμερα να ψηφίσει το σώμα της Βουλής.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο αριθμός των καναλιών που θα εκπέμπουν

ανά κατηγορία θα ορίζεται αρχικά από τον αρμόδιο υπουργό. Στη συνέχεια βέβαια, τη σκυτάλη θα παίρνει η Βουλή η οποία θα καλείται να τον εγκρίνει.

Τι επισημαίνει η αιτιολογική έκθεση;

Όπως επιβεβαιώνει αναμένεται η διαγωνιστική διαδικασία να τρέξει άμεσα. Βέβαια, αξίζει να τονιστεί πως αναπάντητα συνεχίζουν να παραμένουν τα ερωτηματικά αναφορικά με τη στελέχωση του ΕΣΡ το οποίο θα είναι το αρμόδιο όργανο για την αξιολόγηση των υποψήφιων καναλαρχών.

«Οι δήθεν μεταρρυθμιστές και υποστηρικτές της ελεύθερης αγοράς με πείσμα εδώ και τρεις μήνες μπλοκάρουν την εκλογή του ΕΣΡ στη Βουλή για να μη γίνει διαγωνισμός και να μη δοθούν νόμιμες άδειες στα Μέσα Ενημέρωσης. Ξεπληρώνουν γνωστά γραμμάτια. Εμείς είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε και να βάλουμε τάξη στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο. Προσπαθούν να μας καθυστερήσουν αλλά δεν θα καταφέρουν να μας σταματήσουν» είπε ο Αλέξης Τσίπρας την Κυριάκη στο ΤΑΕ ΚΒΟΝ ΝΤΟ και αφού προανήγγειλε ότι ο διαγωνισμός θα γίνει ίσως και μέσα στο Φεβρουάριο.

Για την Κυβέρνηση, η διαδικασία είναι απαραίτητη για να μπορέσει να γίνει ο διαγωνισμός για τις άδειες.

Να σημειωθεί η αδυναμία της συγκρότησης του ΕΣΡ, αφού έληξε η θητεία των προηγούμενων μελών του.

Να θυμίσουμε πως στις 19 Ιανουαρίου υπερψηφίστηκε η τροπολογία του Νίκου Παππά σχετικά με την ενίσχυση των μελών του ΕΣΡ από 7 σε 9 με 165 ναι.

Το Ποτάμι: O κ.Παππάς επιμένει να παραμένει ύπατος καναλάρχης

«O κ.Παππάς επιμένει να παραμένει ύπατος καναλάρχης αλλά αυτή τη φορά με τη βοήθεια των κοινοβουλευτικών ομάδων ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ. Σύμφωνα με την τροπολογία που κατέθεσε θα κάνει εκείνος τα «παιχνίδια» του και θα τα εγκρίνει η κυβερνητική πλειοψηφία.

Αν θέλει να κάνει αλλαγές στον προβληματικό νόμο για την τηλεόραση που ψήφισε μόλις πριν 3 μήνες ας προχωρήσει σε καθαρές λύσεις. Να «επιστρέψει» τη σχετική αρμοδιότητα για την προκήρυξη των αδειών εκεί που ανήκει, στο ΕΣΡ. Να σεβαστεί, δηλαδή, την ανεξάρτητη αρχή που είναι κατοχυρωμένη από το Σύνταγμα κι όχι να την μετατρέπει σε γλάστρα του τηλεοπτικού τοπίου».

Photo: Nikos Libertas/SOOC

The post Κρίσιμη ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής για τις τηλεοπτικές άδειες appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα