Κορονοϊός: «Πρεμιέρα» για τα καταστήματα με γάντια, μάσκες, ατμοκαθαριστές και… κόσμο

18:21 11/5/2020 - Πηγή: iPop

Ξεκίνησε η επαναλειτουργία καταστημάτων μετά την καραντίνα την Δευτέρα 11 Μαΐου. Πώς εξελίχθηκε και ποια τα νέα κρούσματα; 

Η τακτική ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για τον νέο κορονοϊό δεν πραγματοποιήθηκε, όμως τα κρούσματα ανακοινώθηκαν γραπτώς από τον λοιμωξιολόγο κ. Τσιόδρα την Δευτέρα 11 Μαΐου. Έτσι λοιπόν ανακοινώθηκαν 10 νέα

κρούσματα του κορονοϊού SARS-CoV-2 στη χώρα μας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 2.726, εκ των οποίων το 55.5% αφορά άνδρες.

Από αυτά, 607 (22.3%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1374 (50.4%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

32 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 ετών. 12 (37.5%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 96.9% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.

87 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, το τελευταίο 24ωρο στην Ελλάδα δεν υπήρξε κανένας καταγεγραμμένος θάνατος. Συνολικά οι θάνατοι στη χώρα είναι 151. Οι 40 ήταν γυναίκες (26.5%) και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 74 έτη και το 93.4% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Έχουν συνολικά ελεγχθεί  99.363 κλινικά δείγματα.

Δείτε τον χάρτη με τα κρούσματα ανά τον κόσμο. 

Επαναλειτουργία καταστημάτων μετά την καραντίνα

Δευτέρα 11 Μαΐου, δεύτερη φάση άρσης των μέτρων και τα καταστήματα (πλην των εμπορικών) άνοιξαν. Η Ερμού γέμισε με κόσμο από την πρώτη κι όλας μέρα της επαναλειτουργίας των καταστημάτων. Ωστόσο, ο κόσμος ήρθε αντιμέτωπος με τα νέα μέτρα που λαμβάνονται πλέον σε όλα τα μαγαζιά. Τα νέα αυτά δεδομένα βέβαια δεν κράτησαν τον κόσμο στο σπίτι. Πρωταγωνιστές στα καταστήματα ήταν οι μάσκες, τα γάντια και τα αντισηπτικά, ενώ τα περισσότερα προϊόντα/εμπορεύματα ψεκάζονται και απολυμαίνονται με ατμοκαθαριστές και σίδερα ατμού.

Η Ερμού, αλλά και πολλοί ακόμα κεντρικοί δρόμοι σ’ όλη τη χώρα “πήραν” και πάλι ζωή, ενώ πελάτες και εργαζόμενοι έπρεπε να τηρούν τα μέτρα ασφαλείας και τις απαραίτητες αποστάσεις μεταξύ τους. Έξω από τα καταστήματα δημιουργούνταν ουρές, προκειμένου να μην υπάρχει συνωστισμός μες τα μαγαζιά, όπως επιβάλλουν και τα νέα μέτρα.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Διαβάστε ακόμα:

Νέα αλλαγή στο ωράριο των σούπερ μάρκετ

Photos: Κωνσταντίνα Μητατάκη

Το άρθρο Κορονοϊός: «Πρεμιέρα» για τα καταστήματα με γάντια, μάσκες, ατμοκαθαριστές και… κόσμο εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα