Κορίτσια από την Ουκρανία κόβουν κοντά τα μαλλιά τους για να μην τις βιάσουν οι Ρώσοι στρατιώτες

18:01 9/4/2022 - Πηγή: iPop

Ο πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζεται και οι ιστορίες από τον Ουκρανικό λαό μαζί με τις εικόνες που τις συνοδεύουν μας σοκάρουν. Οι βομβαρδισμοί και οι επιθέσεις γίνονται ακόμα πιο έντονες, ενώ παράλληλα εκατομμύρια άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει την χώρα τους ή έχουν γνωρίσει τον θάνατο. Οι Ουκρανές τρέμουν για την ζωή τους και προσπαθούν να βρουν οποιανδήποτε τρόπο για να προστατευτούν.

Στην ουκρανική πόλη Ivankiv, περίπου 50 μίλια μακριά από την πρωτεύουσα, το Κίεβο, νεαρά κορίτσια κόβουν κοντά τα μαλλιά τους για να είναι «λιγότερο ελκυστικά» και να μη βιαστούν

από τους Ρώσους στρατιώτες, σύμφωνα με την αντιδήμαρχο Maryna Beschastna.

Η πόλη απελευθερώθηκε στις 30 Μαρτίου μετά από περισσότερο από ένα μήνα κατάληψης από τις ρωσικές δυνάμεις.

Κατά την περίοδο της κατοχής, «τα κορίτσια άρχισαν να κόβουν κοντά τα μαλλιά τους για να είναι λιγότερο ελκυστικά και πιο ασφαλή», δήλωσε η αντιδήμαρχος Maryna Beschastna.

Μιλώντας στο ITV News, περιέγραψε ένα περιστατικό στο οποίο δύο αδερφές 15 και 16 ετών φέρεται να βιάστηκαν σε ένα κοντινό χωριό.

Το Ivankiv δεν είναι το μόνο μέρος της Ουκρανίας από όπου έχουν προκύψει αναφορές για βιασμό. Η Ουκρανή βουλευτής Lesia Vasylenk ισχυρίστηκε ότι Ρώσοι στρατιώτες βίασαν κορίτσια ηλικίας 10 ετών.

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Μαριούπολη «βρίσκεται στα χέρια των κατακτητών» – Η σοβαρή καταγγελία για βιασμούς από Ρώσους στρατιώτες

Πόλεμος στην Ουκρανία: Απαγόρευση κυκλοφορίας στην Οδησσό

Οι αρχές της Οδησσού επέβαλαν απαγόρευση κυκλοφορίας μέχρι τη Δευτέρα, 11/4, λόγω των απειλών για περαιτέρω πυραυλικές επιθέσεις από τα ρωσικά στρατεύματα.

«Επιβάλλεται απαγόρευση κυκλοφορίας στην Οδησσό και την ευρύτερη περιοχή της Οδησσού από τις 21:00 στις 9 Απριλίου έως τις 6:00 στις 11 Απριλίου», ανέφερε ο στρατός της Οδησσού μέσω Facebook.

Η απόφαση ελήφθη «δεδομένων των γεγονότων στο Kramatorsk και της απειλής για επίθεση με πυραύλους στην Οδησσό», σημειώνει η ενημέρωση.

Τουλάχιστον 50 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και δεκάδες τραυματίστηκαν όταν ρουκέτες έπληξαν σιδηροδρομικό σταθμό στην ανατολική πόλη Kramatorskτην Παρασκευή, όπως καταγγέλλει η ουκρανική πλευρά.

Τα δύο θλιβερά γεγονότα που δείχνουν το σκληρό πρόσωπο του πολέμου

Σοκαριστικός αριθμός νεκρών ανθρώπων στην πόλη Makariv

Μιλώντας σε τηλεοπτική ομιλία την Παρασκευή, 8/4, ο Vadim Tokar, ο δήμαρχος της Makariv αποκάλυψε πως «Από χθες, ανασκάψαμε 132 πτώματα αμάχων που εκτελέστηκαν από τα ρωσικά ορκ».

Είπε ότι τα περισσότερα πτώματα εντοπίστηκαν σε ομαδικούς τάφους, αλλά μερικά βρέθηκαν στους δρόμους.

Το Makariv βρίσκεται περίπου 50 χιλιόμετρα δυτικά του Κιέβου και πριν από τον πόλεμο είχε πληθυσμό σχεδόν 15.000 ανθρώπων, η πόλη έχει καταστραφεί.

Πόλεμος στην Ουκρανία: Τι έγινε στην Μπούσα; Διέπραξαν οι Ρώσοι στρατιώτες εγκλήματα πολέμου;

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Κορίτσια από την Ουκρανία κόβουν κοντά τα μαλλιά τους για να μην τις βιάσουν οι Ρώσοι στρατιώτες εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κορίτσια, Ουκρανία, Ρώσοι,koritsia, oukrania, rosoi