Κωνσταντινούπολη: Η ολοκλήρωση της «πορείας της δικαιοσύνης» κατά του Erdogan (Video-Photos)

18:40 9/7/2017 - Πηγή: iPop

Στη λήξη μιας πορείας 25 ημερών, δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι βρέθηκαν στους δρόμους της Κωνσταντινούπολης, προκειμένου να διαδηλώσουν κατά της κυβέρνησης, έπειτα από το αποτυχημένο πραξικόπημα του περασμένου Ιουλίου.

Στο τέλος μιας διαμαρτυρίας 425 χιλιομέτρων από την Άγκυρα, οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην ομιλία του ηγέτη της αντιπολίτευσης Kemal Kılıçdaroğlu, κρατώντας τουρκικές σημαίες και πανό με το σύνθημα «δικαιοσύνη».

Στα μέσα Ιουνίου

είχε ξεκινήσει η «πορεία της δικαιοσύνης» από την Άγκυρα, με βασική διαμαρτυρία την 25ετή φυλάκιση του μέλους του κόμματος, Enis Berberoğlu που είχε κατηγορηθεί για κατασκοπεία.

Ο Kılıçdaroğlu, πρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), ξεκίνησε πορεία 450 χιλιομέτρων από την Άγκυρα ως την Κωνσταντινούπολη με σκοπό να να καταγγείλει τη καταδίκη του βουλευτή Enis Berberoğlu, που κατηγορήθηκε για κατασκοπεία επειδή έδωσε στην εφημερίδα της αντιπολίτευσης Cumhuriyet απόρρητες πληροφορίες.

Στη πορεία αυτή δεν άργησαν να συμμετάσχουν και χιλιάδες αντίπαλοι του Τούρκου προέδρου Recep Tayyip Erdoğan . Μία από τις μεγαλύτερες διαδηλώσεις κατά του Erdogan από το 2013.

Ο Kılıçdaroğlu είχε αναφέρει: «Δεν θέλω να υπάρχει στη συγκέντρωση τίποτα άλλο εκτός από (τουρκικές) σημαίες, πανό που να ζητούν δικαιοσύνη και πορτρέτα του Ατατούρκ», ενώ σε γραπτές του δηλώσεις στο AFP κατήγγειλε ότι η χώρα «κυβερνάται με αυθαίρετο τρόπο» και ότι «έχουν ξεπεραστεί τα όρια».

«Αυτή τη στιγμή το κοινοβούλιο στην Τουρκία δεν λειτουργεί και η χώρα κυβερνάται από διατάγματα του Erdogan», ενώ πρόσθεσε «έχει καταργηθεί εντελώς η ανεξαρτησία της δικαιοσύνης».

Umit Bektas / ReutersOsman Orsal / ReutersOsman Orsal / ReutersAnadolu Agency via Getty ImagesAnadolu Agency via Getty ImagesYASIN AKGUL via Getty Images

The post Κωνσταντινούπολη: Η ολοκλήρωση της «πορείας της δικαιοσύνης» κατά του Erdogan (Video-Photos) appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα