Κομισιόν: Συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο σε επόμενα Eurogroup

17:38 13/3/2017 - Πηγή: iPop

Απέκλεισε εμμέσως η εκπρόσωπος της Κομισιόν, Annika Breidthardt, το ενδεχόμενο για τεχνική συμφωνία μέχρι το Eurogroup της 20ής Μαρτίου για την δεύτερη αξιολόγηση, λέγοντας πως στόχος είναι να υπάρξει το συντομότερο δυνατό συμφωνία σε επόμενα Eurogroup.

Η εκπρόσωπος της Κομισιόν, μιλώντας σε δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες, τόνισε πως μετά την αποστολή των Θεσμών στην Αθήνα

την προηγούμενη εβδομάδα, οι συζητήσεις συνεχίζονται στο πλαίσιο της δεύτερης αξιολόγησης.

Σύμφωνα με την ίδια, «διεξάγονται συμπληρωματικές συναντήσεις πριν το Eurogroup της 20ης Μαρτίου και ο στόχος μας είναι να κινηθούμε το συντομότερο δυνατό προς μια συμφωνία στο τεχνικό επίπεδο (staff level agreement) στα επόμενα Eurogroup».

Η Annika Breidthardt επισήμανε, τέλος, ότι οι τεχνικές ομάδες βρίσκονται στις Βρυξέλλες και η εργασία συνεχίζεται απ’ τα κεντρικά γραφεία στη βελγική πρωτεύουσα και την Αθήνα.

Τζανακόπουλος: Τα αντίμετρα θα νομοθετηθούν ταυτόχρονα με τα μετρα επιβάρυνσης

Μετά τις δηλώσεις του Jeroen Dijsselbloem σχετικά με την ενεργοποίηση των αντισταθμιστικών μέτρων, ο Δ. Τζανακόπουλος έδωσε διευκρινίσεις, τονίζοντας πως τα αντίμετρα θα νομοθετηθούν ταυτόχρονα με τα μέτρα επιβάρυνσης.

Σε σημείωμα του προς την Ολλανδική Βουλή ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών, Jeroen Dijsselbloem έδωσε διευκρινίσεις για την υπεραπόδοση των δημοσιονομικών μέτρων υπογραμμίζοντας πως για να καταστεί δυνατή η εφαρμογή των αντισταθμιστικών μέτρων θα πρέπει η Ελλάδα να πιάσει τον δημοσιονομικό στόχο του πρωτογενούς πλεονάσματος του 3,5%.

Από την πλευρά του ο Δημήτρης Τζανακόπουλος υπογράμμισε πως τα αντίμετρα θα νομοθετηθούν ταυτόχρονα με τα μετρα επιβάρυνσης και θα υλοποιηθούν στη βέβαιη περίπτωση που το 2018 θα έχουμε πετύχει το στόχο πρωτογενούς πλεονάσματος 3,5% του ΑΕΠ.

The post Κομισιόν: Συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο σε επόμενα Eurogroup appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα