Κοινό μήνυμα Ομπάμα- Μέρκελ: Δεν θα υπάρξει επιστροφή στην εποχή πριν την παγκοσμιοποίηση

09:38 17/11/2016 - Πηγή: iPop

Κοινό μήνυμα απέστειλαν Ομπάμα- Μέρκελ με άρθρο τους στο γερμανικό περιοδικό Wirtschaftswoche, λίγο πριν την επίσημη συνάντησή τους στο Βερολίνο.

Οι δύο ηγέτες τονίζουν ότι «δεν θα υπάρξει επιστροφή στην εποχή πριν από την παγκοσμιοποίηση».

Παράλληλα, κάνουν κάλεσμα για μια κοινωνικά υπεύθυνη οικονομία, η οποία θα έχει στη βάση της την ελεύθερη αγορά και το διεθνές εμπόριο.

Γερμανοί και Αμερικανοί θα πρέπει να αδράξουν την ευκαιρία να «χτίσουν» τον παγκοσμιοποιημένο κόσμο με βάση τις δικές τους αξίες και ιδέες

Μπαράκ Ομπάμα και Άνγκελα Μέρκελ

υπογραμμίζουν ότι οι δύο χώρες θα πρέπει να διευρύνουν τη συνεργασία τους καθώς το οφείλουν στις επιχειρήσεις, στους πολίτες αλλά και σε ολόκληρη την παγκόσμια οικονομία.

Είμαστε πιο δυνατοί όταν εργαζόμαστε μαζί. Η συνεργασία μας είναι πιο σημαντική από ποτέ τώρα που η παγκόσμια οικονομία αναπτύσσεται πιο γρήγορα από ποτέ και η παγκόσμιες προκλήσεις είναι πιο μεγάλες από ποτέ

Οι δύο ηγέτες σημειώνουν ότι υποστηρίζουν τη διεθνή νομοθεσία και εργάζονται προκειμένου όλος ο κόσμος να τη σέβεται και να θεωρείται προαπαιτούμενο για την σταθερότητα και την ευημερία.

Τέλος, Ομπάμα και Μέρκελ στέλνουν μηνύματα ενάντια στις ξενοφοβικές θέσεις, ιδιαίτερα σχετικά με το προσφυγικό, κάνοντας έμμεση αναφορά στον Ντόναλντ Τραμπ.

The post Κοινό μήνυμα Ομπάμα- Μέρκελ: Δεν θα υπάρξει επιστροφή στην εποχή πριν την παγκοσμιοποίηση appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα