Κ.Μητσοτάκη: Θα ήθελα να επισκέπτομαι πιο συχνά τη Μυτιλήνη και τη Λέσβο, όπως θα έλεγε κάποιος

19:28 3/2/2017 - Πηγή: iPop

Ομιλία με αφορμή την επίσκεψη του στη Μυτιλήνη πραγματοποίησε το απόγευμα της Παρασκευής ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης. Κατά τη διάρκεια της παρουσίασε το πρόγραμμα του κόμματος του για το προσφυγικό και εστίασε στις δεσμεύσεις του. Επίσης, επανέφερε το ζήτημα των εκλογών και δήλωσε βέβαιος, πως θα είναι ο επόμενος επόμενος Πρωθυπουργός.

Ξεκινώντας την ομιλία του ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης περιέπαιξε τον Αλέξη Τσίπρα

λέγοντας:

Θα ήθελα να επισκέπτομαι πιο συχνά τη Μυτιλήνη και τη Λέσβο, όπως θα έλεγε κάποιος

Ο Κ. Μητσοτάκης εστίασε στις ομορφιές του νησιού, στην ανθρωπιά των κατοίκων του αλλά έκανε και ειδική αναφορά στο Πανεπιστήμιο.

Ο Πρόεδρος της ΝΔ για ακόμα μια φορά έστρεψε τα πυρά του κατά της Κυβέρνησης και κατά των πολιτικών των οποίων αυτή προωθεί σημειώνοντας «Δεν είναι η Ελλάδα του Τσίπρα αυτή που μας αξίζει».

Επίσης, είπε «Σήμερα διαπίστωσα ότι η κατάσταση πάει από το κακό στο χειρότερο» και πρόσθεσε:

Τα πράγματα στη χώρα μας μπορούν να αλλάξουν

«Εδώ στη Λέσβο αποτυπώνεται η πιο θολή εικόνα της χώρας μας» δήλωσε κατά την ομιλία του και συμπλήρωσε:

Σήμερα διαπίστωσα ότι η κατάσταση πάει από το κακό στο χειρότερο. Το 2015 επί ΣΥΡΙΖΑ ήρθαν 900.000 πρόσφυγες και μετανάστες

Ο Κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στις προτάσεις της Νέας Δημοκρατίας για το προσφυγικό τονίζοντας, πως έχουν κατατεθεί και υπογραμμίζοντας ότι ακόμα και ο Αλέξης Τσίπρας έχει αναγνωρίσει την στάση Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στο προσφυγικό.

«Είμαι εδώ γιατί έχουμε και το σχέδιο και τη θέληση να αλλάξουμε την πορεία του τόπου αυτού. Η αποτυχία της Κυβέρνησης οφείλεται σε ανικανότητα και ιδεοληπτικές εμμονές. Ήρθα να σας δώσω ένα μήνυμα αισιοδοξίας ότι τα πράγματα μπορούν να πάνε καλύτερα» είπε.

«Απέτυχαν παντού, απέτυχαν παρότι έχουν απεριόριστους πόρους απ’ την Ε.Ε.» δήλωσε αναφερόμενος στην Κυβέρνηση και τόνισε πως κατηγορούσε τη Νέα Δημοκρατία για σκληρότητα, ενώ εκτίμησε:

Επί δικών μας ημερών η κατάσταση ήταν πολύ καλύτερη

Αναφερόμενος στις συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων ο Κ. Μητσοτακής είπε «Σήμερα πολλοί πρόσφυγες και μετανάστες εξακολουθούν να ζουν σε τριτοκοσμικές συνθήκες» για να προσθέσει:

«Το κόστος για την κοινωνία άρχισε να γίνεται αβάσταχτο, Οι προσωρινές δομές έγιναν μόνιμες» σημείωσε και στρεφόμενος κατά της Κυβέρνησης δήλωσε ότι προσπάθησε να διαχειριστεί το πρόβλημα και τελικά εξαπάτησε τους κατοίκους των νησιών και τονίζοντας:

Απέτυχαν παρά τη συγκινητική συμπαράσταση της τοπικής κοινωνίας και των χιλιάδων εθελοντών

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας δήλωσε, ότι η Κυβέρνηση δεν μπορεί να τα καταφέρει και της ζήτησε να αποσυρθεί επαναφέροντας με πλάγιο τρόπο το αίτημα του για εκλογές.

Εστιάζοντας στην πρόταση της Ν.Δ. για το προσφυγικό υπογράμμισε πως έχει πέντε άξονες οι οποίοι είναι οι εξής:

«Άμεση αποσυμφόρηση των νησιών του ανατολικού Αιγαίου. Ειδικά στα νησιά του Β/Α Αιγαίου που έχουν ξεπεράσει τις δυνατότητές τους για φιλοξενία ανθρώπων.Θα επιταχύνουμε τις διαδικασίες ασύλου. Βασική διάκριση μεταξύ προσφύγων και οικονομικών μεταναστών. Όσοι οικονομικοί μετανάστες δεν δικαιούνται άσυλο να κρατούνται σε κλειστούς χώρους μέχρι να επιστραφούν στις χώρες τους.Η βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης στις δομές.Η καταγραφή και έλεγχος όλων των ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται στο νησί.Η αποτελεσματική φύλαξη των εθνικών μας συνόρων».

«Διεκδικούμε την ενεργοποίηση της ευρωπαϊκής ακτοφυλακής» ξεκαθάρισε και είπε «Χρειαζόμαστε την ευρωπαϊκή βοήθεια για να φυλάξουμε τα σύνορα, όμως, πρέπει να δείξουμε ότι μπορούμε να το κάνουμε και μόνοι μας».

Ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης διαχώρισε τον εθνικισμό από τον πατριωτισμό και τόνισε:

Άλλο εθνικισμός, άλλο πατριωτισμός. O πατριωτισμός είναι σπουδαία αρετή και αξία Δεν θα αφήσουμε ακραίες δυνάμεις να καπηλευτούν ένα υπαρκτό πρόβλημα. Η ΝΔ είναι η παράταξη του υγιούς πατριωτισμού. Ο εθνικισμός γεννάει μίσος και διχόνοια

Μιλώντας για τα δύο χρόνια Κυβέρνησης Τσίπρα τα χαρακτήρισε ως τα πιο εφιαλτικά της Μεταπολίτευσης και δήλωσε «Το πισωγύρισμα έγινε όταν η χώρα έβγαινε απ’ την κρίση», ενώ πρόσθεσε ότι αυτοί οι οποίοι πλήττονται από τον ΣΥΡΙΖΑ είναι οι αδύναμοι.

«Η υπεροφορολόγηση στραγγαλίζει την παραγωγική Ελλάδα σήμερα» δήλωσε κατά τη διάρκεια της ομιλίας τους και είπε:

Οι τράπεζες έχουν υποστεί ασύλληπτη ζημιά απ’ τα capital controls

Ο Κ. Μητσοτάκης έκανε ειδική αναφορά στην Παιδεία λέγοντας: «Υπάρχει υποβάθμιση σ’ όλα τα επίπεδα» και χαρακτηρίζοντας την κατάσταση στην Υγεία προβληματική και συμπλήρωσε:

Προσπαθούν να κρατηθούν με ψέματα και λάσπη. Ψέματα, ανικανότητα και φόροι περιγράφουν τον ΣΥΡΙΖΑ. Ποτέ η χώρα δεν είχε γνωρίσει πιο ανίκανη, αναποτελεσματική και επιζήμια Κυβέρνηση.Όσα κατηγορούσε ο ΣΥΡΙΖΑ, τα αναπαραγάγει με μεγάλη συχνότητα. Στο κράτος στήνεται με μεγάλη μεθοδικότητα ένα νέο πελατειακό σύστημα με παράνομους διορισμούς

«Τέθηκε πάλι ζήτημα νομίσματος από στελέχη της Κυβέρνησης» είπε και πρόσθεσε, πως ο Αλ. Τσίπρας έβαλε 9 δις πρόσθετους φόρους ενώ υποσχόταν παροχές».

Ο Κ. Μητσοτάκης απάντησε στις κατηγορίες του ΣΥΡΙΖΑ, ότι ταυτίζεται με τους δανειστείς και είπε ότι η Κυβέρνηση με επιστολή της ζητούσε τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα.

Κάνοντας λόγο για απομόνωση της χώρας ο Κ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι η Κυβέρνηση Τσίπρα- Καμμένου επαναλαμβάνει συνεχώς τα ίδια λάθη και είπε ότι ο Πρωθυπουργός οδηγεί την αξιολόγηση του δικού προγράμματος στα χειρότερα αποτελέσματα και εκτίμησε:

Η νέα εποχή έρχεται με τη δική σας στήριξη

Εστιάζοντας στην πρώτη αξιολόγηση τόνισε ότι κράτησε 14 μήνες και εκτίμησε πως κάτι ανάλογο θα συμβεί και με τη δεύτερη. Παράλληλα, ο Κ.Μητσοτάκης σημείωσε ότι η αργοπορία ολοκλήρωσης της αξιολόγησης κόστισε στο λαό στο συνταξιοδοτικό, στο Υπερταμείο, ενώ έφερε τον κόφτη.

Μιλώντας για τον Ευκλείδη Τσακαλώτο είπε ότι ομολόγησε, πως έχει ολοκληρώσει μόλις το 1/3 των προαπαιτούμενων και τόνισε, πως τον Πρωθυπουργό τον αφορά μόνο η εξουσία και η καρέκλα.

«Ό,τι κι αν κάνουν Εξεταστική για το πρώτο 6μηνο του 2015 θα γίνει» διαβεβαίωσε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του για να συμπληρώσει:

Την ίδια στιγμή ο Τσίπρας λέει πως τα έχουμε κάνει όλα και φταίει το ΔΝΤ για τις καθυστερήσεις

«Κάθε μέρα παραμονής της Κυβέρνησης σημαίνει απογοήτευση για τη νέα γενιά» εκτίμησε.

Οι δεσμεύσεις του Κ. Μητσοτάκη:

«Μείωση του ΦΠΑ στα αγροτικά εφόδια για ανάσα στους παραγωγούς Μείωση του ΕΝΦΙΑ έως και 30%Μείωση φόρων στις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριάΔιαφορετική οικονομική πολιτικήΥπεύθυνη εξωτερική πολιτική που θα εκπέμπει αυτοπεποίθησηΕπιτάχυνση της απονομής της ΔικαιοσύνηςΑξιολόγηση στο Δημόσιο- Να επιβραβεύονται οι καλύτεροι υπάλληλοι Σχολεία και Πανεπιστήμια με μεγαλύτερη αυτονομία»

Χαρακτήρισε, την έννοια της ενότητας «σημαντική και όχι διαπραγματεύσιμη» λέγοντας ότι «η χώρα χρειάζεται 100 δις επενδύσεις μέσα στα επόμενα 5 χρόνια» τα οποία, θα φέρει, όπως δεσμεύτηκε η ΝΔ.

«Χρειαζόμαστε τους περισσότερους Έλληνες συμμάχους» επισήμανε και δήλωσε ότι δεν τον νοιάζει τι ψήφισε ο καθένας στις προηγούμενες εκλογές» απευθύνοντας κάλεσμα σε όσους επιθυμούν Ελλάδα έξω απ’ την κρίση να σταθούν δίπλα του.

«Ζούμε σε ταραγμένες εποχές- Δεν θέλουμε να αναπαράγουμε ένα εθνικό διχασμό» και διατύπωσε την άποψη, πως ένα ιστορικό κόμμα δεν είναι απαρχαιωμένο κόμμα και λέγοντας:

Είμαστε ένα ιστορικό κόμμα. Είμαστε η παράταξη του Κων. Καραμανλή Έχουμε κάνει κι εμείς λάθη και έχουμε διδαχθεί απ’ αυτά. Πρέπει να αναπτερώσουμε την ελπίδα όσων αισθάνονται στο περιθώριο

«Σήμερα όλοι μας θεωρούν την επόμενη Κυβέρνηση. Διευρύνουμε κάθε μέρα την απήχησή μας. Είμαστε υπερήφανοι για όλους τους Προέδρους της ΝΔ. Φέρνουμε νέα στελέχη στη ΝΔ. Η πατρίδα μας έχει περάσει από θριάμβους σε καταστροφές και το αντίθετο» είπε και κλείνοντας την ομιλία του σημείωσε:

Η αποστολή μας θα τελειώσει όταν η Ελλάδα θα πατάει ξανά γερά στα πόδια της. Ήρθε η ώρα να δώσουμε τη δική μας μάχη για να σηκώσουμε ξανά ψηλά την Ελλάδα

Διαβάστε επίσης:

Νέα πυρά Κ. Μητσοτάκη κατά της Κυβέρνησης: Μεγάλη η ανεπάρκεια της στο προσφυγικό

The post Κ.Μητσοτάκη: Θα ήθελα να επισκέπτομαι πιο συχνά τη Μυτιλήνη και τη Λέσβο, όπως θα έλεγε κάποιος appeared first on iPop.

Keywords
μυτιληνη, αλέξης τσίπρας, νεα δημοκρατια, τσιπρας, ελλαδα, συριζα, οφείλεται, νέα, εκλογες, μκο, τραπεζες, capital, φοροι, δις, συμμετοχή, ΔΝΤ, καμμενος, σημαίνει, ΦΠΑ, ενφια, σχολεια, κων, ipop, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010 αποτελεσματα , εκλογες 2010, κλειστα σχολεια, αλλαγη ωρας, αξια, τραπεζα της ανατολης, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, νεα κυβερνηση, Καλή Χρονιά, οφειλετες δημοσιου, εκλογες 2012, αλλαγη ωρας 2013, εκλογες 2015, αξιολογηση, εθνικισμος, ξανα, κοινωνια, αλέξης τσίπρας, αποτελεσματα, ipop, χωρες, δημοκρατια, μκο, νησι, νησια, προγραμμα, υγεια, ψεματα, ωρα, capital, αξονες, απηχηση, αρετη, ασυλο, αφορμη, βοηθεια, γινεται, δημοσιο, δικη, διχονοια, δις, εγινε, ειπε, ελπιδα, εμμονες, εννοια, επενδυσεις, εποχη, εποχες, ερχεται, ζημια, ιδια, εικονα, ομιλια, ιστορικο, κυβερνηση, κομμα, λαθη, λογο, μηνες, μητσοτακης, μειωση, μισος, οφείλεται, συμμετοχή, συχνοτητα, σχεδιο, φταιει, φορα, χειροτερα, εξεταστικη, εθνικο, ηρθα, χωρα, κων, μια φορα, ποδια, σημαίνει
Τυχαία Θέματα