«Κλείνουν θέματα» | Διαβουλεύσεων συνέχεια με συμφωνίες και διαφωνίες

07:42 9/3/2017 - Πηγή: iPop
| Διαβουλεύσεων

Στην Αθήνα παραμένουν οι Θεσμοί προκειμένου να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις για την δεύτερη αξιολόγηση, με την «μαραθώνια» συνάντηση της Τετάρτης να απέφερε καρπούς, καθώς επήλθε συμφωνία για τον εξωδικαστικό μηχανισμό των «κόκκινων» επιχειρηματικών δανείων.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, σήμερα, Πέμπτη, οι Έλληνες διαπραγματευτές θα συναντηθούν εκ νέου με τους επικεφαλής των Θεσμών στις 14:00. Οι «μαραθώνιες» διαβουλεύσεις της Τετάρτης διήρκεσαν μέχρι τις 1:30 το βράδυ.

Κυβερνητικός

παράγοντας, του οποίου τις δηλώσεις επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, σημείωσε μετά τις συζητήσεις ότι «συνεχίστηκε η πρόοδος στις διαπραγματεύσεις και κλείνουμε θέματα».

Σύμφωνα με τον ίδιο παράγοντα, στο τραπέζι τέθηκαν τα μέτρα-αντίμετρα και το ποια θα είναι τα θετικά μέτρα, είτε στο σκέλος των δαπανών είτε στο σκέλος των εσόδων.

«Υπάρχει συμφωνία σε σχεδόν όλο το ‘πακέτο’ των θετικών μέτρων, με μία δύο διαφορές, όπως π.χ. πόσο θα κοπεί ο ένας ή ο άλλος φόρος» ξεκαθάρισε η ίδια πηγή.

Ο ίδιος ανέφερε ότι συζητήθηκαν επίσης τα εργασιακά, ωστόσο, εκεί παραμένουν προβλήματα με το ΔΝΤ, ενώ το αφορολόγητο όριο δεν έχει τεθεί ακόμα στο τραπέζι.

Οι διαβουλεύσεις κατέληξαν σε συμφωνία για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό για τα μη εξυπηρετούμενα επιχειρηματικά δάνεια. Η συμφωνία ορίζει πως θα «κουρεύεται» ο ΦΠΑ σε εξαιρετικές περιπτώσεις, όμως, σε καμία περίπτωση οι ασφαλιστικές εισφορές.

Το βράδυ της Πέμπτης συνεδριάζουν μέσω τηλεδιάσκεψης και οι εκπρόσωποι των ΥΠΟΙΚ της Ευρωζώνης. Η συνεδρίαση του EuroWorking Group θα γίνει στις 21:00 ώρα Ελλάδος.

The post «Κλείνουν θέματα» | Διαβουλεύσεων συνέχεια με συμφωνίες και διαφωνίες appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα