Κιβωτός του Κόσμου: Αντικαθιστάται άμεσα η διοίκηση – Οι αλλαγές μετά τις βαριές καταγγελίες

12:00 21/11/2022 - Πηγή: iPop

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση των καταγγελιών για την Κιβωτό του Κόσμου. Νέες σοκαριστικές μαρτυρίες έρχονται στην επιφάνεια ενώ ένταση προκλήθηκε στον Κολωνό με γονείς να ζητούν πίσω τα παιδιά τους. Παράλληλα, τα φώτα της δημοσιότητας είδε άλλη μία καταγγελία από μητέρα η οποία υποστηρίζει την κακοποίηση των δύο παιδιών της, αλλά και «κύκλωμα υιοθεσιών». Επιπλέον, η κυβέρνηση αποφάσισε την άμεση αντικατάσταση της διοίκησης του οργανισμού.

Έγινε σήμερα 21/11 η έκτακτη συνεδρίαση στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου και συζητήθηκε η υπόθεση της Κιβωτού του Κόσμου

και γενικά το πλαίσιο για τις προνοιακές δομές στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις η κυβέρνηση, μετά το πλήθος καταγγελιών που είδαν το φως της δημοσιότητας, αποφάσισε την άμεση αντικατάσταση της διοίκησης στην Κιβωτό του Κόσμου.

Ο κ. Οικονόμου προχώρησε στην εξής ανακοίνωση:

«Οι καταγγελίες είναι σοβαρές για ένα εξαιρετικά ευαίσθητο θέμα. Πρέπει να γίνει πλήρης διερεύνηση και πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης. Και σε αυτή την περίπτωση η ελληνική αστυνομία συνδράμει την δικαστική έρευνα προκειμένου να αποκαλυφθεί όλη η έρευνα και είπε τι να οδηγηθούν στην δικαιοσύνη. Ο νόμος ισχύει για όλους χωρίς εξαιρέσεις».

Σύμφωνα με τον Γ. Οικονόμου, η προσοχή πρέπει να παραμείνει στραμμένη στην ασφάλεια των παιδιών που μένουν στην δομή. «Τα παιδιά πρέπει να έχουν την μέγιστη δυνατή προστασία εντός της δομής όποια εξέλιξη και αν έχει υπόθεση αυτή», συμπλήρωσε.

Συνεπώς, κατέληξε λέγοντας ότι μετά από σύσκεψη που έγινε υπό τον πρωθυπουργό με τη συμμετοχή του Υπουργού Εργασίας, Κ. Χατζηδάκη, της Δ. Μιχαηλίδου και του αρμόδιου γενικού αποφασίστηκε η άμεση αντικατάσταση της διοίκησης. «Η πρώτη μας έννοια είναι τα παιδιά και γι’ αυτό η εξέλιξη αυτή είναι επιβεβλημένη. Είναι εξέλιξη που μπορεί να πραγματοποιηθεί χάρη στην διάταξη ψήφισε η κυβέρνηση τον Απρίλιο του 2022», επισήμανε.

«Όλα πρέπει να γίνουν θεσμικά με βάση τις αρχές του δικαίου και της λογικής. Οι θέσεις και οι πολιτικές της κυβέρνησης απέναντι σε φαινόμενα κακοποίησης των παιδιών είναι ξεκάθαρες και συνοψίστηκαν από τον Κυριάκο Μητσοτάκη κατά την πρόσφατη συζήτηση στη Βουλή του εθνικού σχεδίου δράσης για την προστασία των παιδιών από την σεξουαλική κακοποίηση. Συνοψίστηκαν από την εξής φράση: “καμία ανοχή”».

Ένταση στην Κιβωτό του Κόσμου από τους γονείς:

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, δύο γονείς συριακής καταγωγής βρέθηκαν έξω από την Κιβωτό του Κόσμου στον Κολωνό και κατήγγειλαν πως τους έχουν πάρει τα παιδιά και δεν τους αφήνουν να τα δουν.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά κατά τη διάρκεια του επεισοδίου, η ΜΚΟ έχει πάρει τα τέσσερα παιδιά της οικογένειας, τα οποία βρίσκονται σε δύο διαφορετικές δομές. Κατά τους ίδιους, τα παιδιά έχουν πέσει θύματα κακοποίησης κι έκαναν λόγο ακόμα και για καψίματα από τσιγάρα.

Νέα καταγγελία από μητέρα που σοκάρει:

Σε ακόμη μια καταγγελία για την «Κιβωτό του Κόσμου», προχώρησε μητέρα παιδιών που φιλοξενούνταν στη δομή. Η ίδια υποστήριξε πως τα παιδιά της έχουν κακοποιηθεί κι έκανε λόγο και για «κύκλωμα υιοθεσιών».

«Δυστυχώς ήταν και τα δικά μου παιδιά στην Κιβωτό, φοβάμαι κιόλας να πω το οτιδήποτε… Δυστυχώς έχει κακοποιηθεί και το δικό μου παιδί το μεγάλο, ο γιος μου που είναι 15 χρονών. Πριν από κάποιους μήνες, γιατί βασικά εγώ τα παιδιά τα πήρα τώρα. Γνωρίζανε φυσικά ότι τα παιδιά κακοποιούνται και είχαν γίνει διάφορα περιστατικά και ο Συνήγορος του Πολίτη ήταν ενήμερος», ανέφερε η μητέρα αρχικά.

Και πρόσθεσε: «O γιος μου ο μικρός τώρα είναι εννιά, όταν ήταν στο Βόλο, απ’ ότι μου είπε το παιδί και έχω δώσει και φωτογραφίες στον Συνήγορο του Πολίτη, τους έχω στείλει δηλαδή και υλικό. Κλείδωναν το παιδί μέσα και όχι μόνο το δικό μου το παιδί, απλά δυστυχώς ήταν και το δικό μου παιδί μέσα σε όλο αυτό. Κλείδωναν τα παιδιά μέσα σε κλουβί χωρίς φαγητό, χωρίς νερό όλη την ημέρα και το άφηναν εκεί για τιμωρία. Για παραδειγματισμό. Δηλαδή ζούμε σε συνθήκες μεσαίωνα. Και όμως υπάρχουν φωτογραφίες από το κλουβί αυτό, διότι εγώ πήγα στο Βόλο. Αν μάθουν ότι εγώ μίλησα…».

Κιβωτός του Κόσμου: Οι νέες εξελίξεις στην υπόθεση που έχει σοκάρει το πανελλήνιο – «Έχουμε πέσει από τα σύννεφα» υποστηρίζει ο πατέρας Αντώνιος

Τα ύποπτα ταξίδια με παιδιά και τα ακριβά δώρα:

Παράλληλα, οι Αρχές εξετάζουν τα ταξίδια που οργάνωνε βασικό στέλεχος που κατηγορείται ότι κακοποιούσε σεξουαλικά παιδιά που διέμεναν στη δομή.

Σε ένα από τα αυτά τα ταξίδια, που έγινε στη Χίο, φέρεται το στέλεχος να πήρε μαζί του τον 19χρονο. Θα ερευνηθεί εάν αυτό έγινε βάσει πρωτοκόλλου, εάν επιτρεπόταν δηλαδή ή εάν έγινε για να εξυπηρετήσει άλλους σκοπούς που αφορούν στη σεξουαλική κακοποίησή του.

Όσα αποκάλυψε αυτόπτης μάρτυρας για τον πατέρα Αντώνιο:

Σε νέες αποκαλύψεις προχώρησε ένας 17χρονος φίλος του 19χρονου που έκανε την πρώτη καταγγελία για σεξουαλική κακοποίηση, ο οποίος υποστηρίζει πως ο πατήρ Αντώνιος ήθελε να τον δωροδοκήσει μόλις κατάλαβε πως ήταν αυτόπτης μάρτυρας του περιστατικού.

Κιβωτός του Κόσμου: Η σοκαριστική μαρτυρία του 19χρονου για σεξουαλική παρενόχληση από τον πατέρα Αντώνιο – Τι ανακοίνωσε η ΜΚΟ

Όπως αποκαλύπτει η τηλεόραση του OPEN, ο 17χρονος δήλωσε για την πρώτη καταγγελία που έγινε για την Κιβωτό του Κόσμου ότι: «Μετά από όλα όσα είδα να γίνονται μέσα στο δωμάτιο, την επόμενη κιόλας ημέρα, ο πατέρας Αντώνιος με πλησίασε για να με χρηματίσει για να μη μιλήσω και να μην πω πουθενά όσα είχα δει.

Συγκεκριμένα μου είχε πει ότι θα μου δώσει χιλιάδες ευρώ για να ξεχάσω όσα είδα. Αυτό που είδα πρέπει να γινόταν συστηματικά. Μάλιστα το ίδιο βράδυ που τους είδα μέσα στο δωμάτιο, ο φίλος μου ήρθε και μου είπε τα πάντα, αλλά ακόμα φοβόταν να μιλήσει. Χαίρομαι τελικά που μας άκουσε και τελικά βρήκε την δύναμη να τον καταγγείλει».

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Κιβωτός του Κόσμου: Αντικαθιστάται άμεσα η διοίκηση – Οι αλλαγές μετά τις βαριές καταγγελίες εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα