Κι όταν τα λόγια σε πληγώνουν τι κάνεις;

20:59 2/6/2020 - Πηγή: iPop

Τα λόγια πληγώνουν και οι λέξεις πονάνε περισσότερο απ’ όσο νομίζεις κι αν έχεις γύρω σου ανθρώπους που σε πονάνε με αυτά που λένε, σίγουρα καταλαβαίνεις το συναίσθημα. 

Ανοίγει κάποιος το στόμα του κι αντί να μιλάει όμορφα, ρίχνει δηλητηριώδη βέλη, λέει κουβέντες που ίσως και να μετανιώνει μετά, όμως σημασία έχει ότι πίσω δεν μπορεί να τα πάρει κι εσύ έχεις ήδη πληγωθεί.

Φυσικά και δεν είναι εύκολο να το αντιμετωπίσεις, ειδικά την ώρα που συμβαίνει, όμως τι να κάνεις όταν τα λόγια πληγώνουν;

Τι είναι αυτό που σ’ έκανε να αισθανθείς άσχημα;

Αν είσαι ευαίσθητος, δεν χρειάζεται

να σου πει και πολλά κάποιος για να σε πονέσει. Όμως, σε κάθε περίπτωση σκέψου με την καρδιά σου. Τι ήταν αυτό που σε πλήγωσε περισσότερο; Μήπως είπε κάποια αλήθεια που δεν ήθελες να ακούσεις ή μήπως ήταν ο τρόπος που είπε κάτι; Δώσε μέσα σου μια εξήγηση.

Pexels/Engin AkyurtΠοιος το προκάλεσε;

Φυσικά κι έχεις σημασία ποιος σου μίλησε άσχημα. Άλλο να το έκανε ένας δικός σου άνθρωπος κι άλλο ένας περαστικός που δεν τον γνωρίζεις καν και μπορεί να είναι τοξικός. Αν, λοιπόν, ήταν άγνωστος και σου μίλησε άσχημα πάνω στα νεύρα του τότε λίγη σημασία πρέπει να δώσεις, γιατί το πιο πιθανό είναι ότι δε θα τον ξαναδείς. Αν, όμως, ήταν ένας αγαπημένος σου άνθρωπος, τότε φρόντισε να απαντήσεις στο “γιατί το έκανε”, διότι ίσως και μια δικιά σου συμπεριφορά να τον έχει πληγώσει.

Ωστόσο, μην ξεχνάς πως μερικές φορές μπορεί να μην φταις σε κάτι, αλλά να είσαι απλά η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι κάποιου.

Μην αντιδράσεις επιπόλαια

Είναι η στιγμή που η λογική πρέπει να υπερισχύσει. Μην ξεφύγεις απ’ τον έλεγχο του εαυτού σου και μην μπεις στη διαδικασία να ανταπαντήσεις με επίσης άσχημο τρόπο. Δεν είναι αυτή η λύση. Δείξε στον άλλο ότι σε πείραξαν τα λόγια του και φρόντισε η αντίδρασή σου να είναι λογική κι όχι επιπόλαια.

UnsplashΜακριά από τοξικούς ανθρώπους

Διώξε απ’ τη ζωή σου τους ανθρώπους που σε πληγώνουν συνεχώς και ασκούν πάνω σου λεκτική βία. Μείνε μακριά τους. Γιατί η λεκτική βία δεν είναι καλύτερη από τη σωματική. Σεβάσου τον εαυτό σου, υπερασπίσου τον και βάλε τον σε προτεραιότητα γιατί το αξίζεις!

Μην ξεχνάς πως όπως δεν θες να σου μιλάνε άσχημα, απότομα και να χρησιμοποιούν λεκτική βία απέναντί σου, το ίδιο δεν πρέπει να κάνεις κι εσύ. Πρόσεχε γιατί μπορεί και τα δικά σου λόγια να πονάνε τους άλλους.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News 

Διάβασε ακόμα:

5 + 1 πράγματα που κάνουν οι τοξικοί άνθρωποι και δεν είναι αντιληπτά

Photo: Unsplash/ Anthony Tran

Το άρθρο Κι όταν τα λόγια σε πληγώνουν τι κάνεις; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα